Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Οι πολ. μηχανικοί να είναι ευχαριστημένοι και οι υπόλοιποι ας πάνε να κουρεύονται.

Ρίξτε μια ματιά τι υπογράφουν ποιοί (εκτός απο αυτά που δικαιούνται αυτονόητα):

Αρχιτέκτονες : Στατικά σχεδόν όλα - αν είναι δυνατόν !!!! - έγκλημα

Τοπογράφοι : Στατικά & αρχ/κα μέχρι δυόροφο - αυτό κι αν είναι δυνατόν !!!!! - έγκλημα

Πολ. μηχανικοί : Στατικά τα πάντα - Αρχ/κα τα πάντα - Τοπογραφικά τα πάντα

Μηχανολογικά - Ηλεκτρολογικά : υπογράφουν άνετα ενα κλασσικό 4 όροφο - έγκλημα

Οπως αντιλαμβάνεστε οι πολ. μηχανικοί ως παντογνώστες κάνουν κουμάντο και οι υπόλοιποι γλείφοντας το κοκαλάκι που τους πετάνε το βουλώνουν κι έτσι όλοι μαζί κάνουν τη δουλίτσα τους όμορφα και ωραία και είναι όλοι ευχαριστημένοι !!!!!

Με αυτό το τρόπο έχει ανοικοδομηθεί η χώρα και είδαμε τα αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα για όλα φταίνε οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, που με την αμορφωσιά τους γίνονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια των κατασκευών !!!!!!!!!!!!!! (επίσημες θέσεις του ΤΕΕ - πανεπιστημιακών δασκάλων ... Γρυσπολάκης - απόψεις πολυτεχνείων κλπ).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mού φαίνεται οτι η ανθρωποφαγία ξεκίνησε νωρίς στο Χωριό μας. Θα γίνουν πολύ πιο άσχημα τα πράγματα ακόμα και από τις εξεγερμένες Αφρικανικές χώρες. Λυπάμαι που αυτή η χώρα έχει εμάς πολίτες! Είναι πολύ όμορφο το οικοπεδάκι για τα μούτρα μας!

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια με το Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα τι γίνεται? Ακόμα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση?

Μήπως η Κα. Μπιρμπίλη πρέπει να περιμένει μέχρι να υπογράψει την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ?

Ξερει κάποιος να ενημερώσει?

Link to comment
Share on other sites

Ας τα βαλουμε στη σειρα..... καταρχας μιλαει μονο για εξαρτημενα τοπογραφικα και επισης κανει λογο για το ΒΔ 72'' το οποιο δεν ισχυει για τους αποφοιτους των ΤΕΙ.

 

Απο την αλλη για να ισχυσει θα πρεπει να υπογραφει απο την υπουργο.

 

Επισης φανταζομαι οτι ηδη θα εχουν σταλει χαρτια τα οποια θα κανουν λογο για την αδικια προς τους αποφοιτους ΤΕΙ, μην πω οτι θα στειλει χαρτι και ο συλλογος των αρχιτεκτονων μιας κι ουτε αυτοι θα δικαιουνται πλεον τοπογραφικα.

 

Η υπουργος και οποιοι ειναι διπλα της δεν ειναι χαζη να υπογραψουν κατι το οποιο θα μπορουσε χαλαρα να δημιουργησει δικαστικες διαμαχες για αθεμιτο ανταγωνισμο και αποκλεισμο επαγγελματικων ομαδων απο την αγορα.

 

Τελος να θυμησω οτι ο συλλογος των τοπογραφων εχει εκλογεςς....

Link to comment
Share on other sites

Για τους τοπογράφους ΤΕΙ κακώς δεν αναφέρθηκε ότι έχουν δικαίωμα αλλά επιτέλους με τους αρχιτεκτονες-δομικους ΤΕ και Υποδομής πρέπει να μπεί ένα τέλος.Μπορεί να είστε κάποιο (πολύ μικρό) ποσοστό που έχετε ασχοληθεί και ενδεχομένως μπορείτε να συντάξετε ορθά τοπογραφικά ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ από συναδέλφους σας ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!!Ούτε μια μέτρηση με >1 στάση δεν μπορούν να κάνουν!Οχι να συζητάμε για εξαρτημένα τοπογραφικά.

Μου λέει ένας Δομικός: "έχω περάσει πολλά τοπογραφικά στο δασαρχείο με το gps χειρός ή με το google, παω στην κ.λίτσα που είναι στο δασαρχείο και το βλέπουμε μαζί,μερικές φορές δεν χρειάζεται καθόλου μετακίνηση,άλλες φορές το φτιάχνει και μου το δίνει και της το παω πισω σωστό"

Με ρωτάει ένας άλλος για το coords gr: "το Χ το βάζω εκεί που λέει Ε άστινγκ και το Υ εκεί που λέει Ν όρθινγκ?"

Τι άλλο να σχολιάσω,τα αυτονόητα?ΕΛΕΟΣ κύριοι...

Link to comment
Share on other sites

Τελος να θυμησω οτι ο συλλογος των τοπογραφων εχει εκλογεςς....

 

και η ΕΕΤΕΜ εχει εκλογες... εδώ γελάμε

 

Που είναι αυτή η απόφαση; μιλάει για εξάρτηση γενικά ή για εξάρτηση με τη ΜΕΤ;

Link to comment
Share on other sites

Εδώ εξαρτημένα τοπογραφικά με Gps χειρός κάνουν Διπλωματούχοι τοπογράφοι και οι Δομικοί;;;...τέλος πάντων αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά!!!

Αυτά ας τα βλέπουν οι συνάδελφοι ΤΕ που επί χρόνια ήταν επαναπαυμένοι!!!Αλλά από τις τόσες σφαλιάρες θα ξυπνήσουνε που θα πάει!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαχα

Το σόου στο Ελλάντα όλο και καλύτερο γίνεται και χωρίς διαφημίσεις!

 

Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική και στο συγκεκριμένο θέμα των εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων θα ισχύσει το ότι δύνανται να το κάνουν Τοπογράφοι Διπλωματούχοι και Πτυχιούχοι.

 

(Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδερφοι άλλων ειδικοτήτων που γνωρίζουν την συγκεκριμένη εργασία αλλά έρχεται ο καιρός ώστε να χωριστεί η 'ηρα από το σιτάρι --σαν τον Λιακό ακούστηκα!)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου αρέσει φοβερά αυτή η απόφαση... Αρκεί να θεσμοθετηθούν άμεσα νεα επαγγελματικά δικαιώματα. Βέβαια, (αυτό ειναι ΣΟΒΑΡΟ) οι ΤΕ έχουν δικαιώματα με βάση το ΠΔ318 (έχει ανασταλεί μονο ένα μέρος, αυτό με τη μελέτη δημοσίων έργων νομίζω. Αναστολή σημαίνει ακύρωση; δεν ξερω). Πάντως αν ισχυει είναι κακόβουλο που δεν αναφέρθηκε στην απόφαση του ΝΣΚ (GRTOPO μπορείς να μας τη δημοσιεύσεις κάπου να τη δουμε;)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.