Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Εγώ δεν έχω καταλάβει τόσο καιρό γιατί οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Υγείας και πρόνοιας δεν έχουν απαιτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους γιατρούς.

 

Από παλαιότερο συνάδερφο έχω ακούσει ότι το επιχείρημα των υπομηχανικών στην δεκαετία του 70 όταν ζητούσαν να γίνουν μηχανικοί ήταν ότι δεν υπάρχουν υπόγιατροι και υποδικηγόροι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή όμως τις μελέτες τις κάνουν κυρίως μελετητικές εταιρίες στην ουσία ζητάς να έχετε τα ίδια δικαιώματα πράγμα που εγώ το θεωρώ άδικο για τους τοπογράφους ΠΕ

 

Δεν είναι άδικο, ειδικά αν ισχύσουν για αυτούς που υπογράφουν, οι ποινές για κάθε @λακεία..

 

Οι επιπλέον γνώσεις είναι για να επενδύεις στη δουλειά σου και να γίνεσαι ανταγωνιστικότερος, άρα να παίρνεις περισσότερες δουλειές και να τις κάνεις πιο γρήγορα, και καλύτερα και φτηνότερα. Οι γνώση είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η γνώση, μπορεί να σου προσφέρει ταχύτερη ικανότητα να διαχειρίζεσαι πράγματα αντί να τσακώνεσαι με το ποιος είναι καλύτερος.

 

Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι πώς είναι δυνατόν, άνθρωποι που είναι επαγγελματίες, επιστήμονες, με διάθεση για δουλειά, να φοβούνται τους κουμπούρες και τους ανίκανους, Μόνο στην Ελλάδα...

 

Στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα;

 

Είναι καιρός πια να ξεχωρίσουν οι κακοί από τους καλούς. Γιατι να ευνοούνται οι ΚΑΚΟΙ (ακόμα κ οι ΠΕ); Επειδή σπουδασαν 5 χρόνια; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, τις σπουδές του τα μάστερ του τα MBA του κλπ κλπ.

 

Δεν είναι όλοι ίδιοι

 

Το γεγονός οτι είναι πολλοί οι επαγγελματίες εδώ στην Ελλάδα, και το οτι υπάρχει κρίση, δε νομιμοποιεί καμία κοινωνική ομάδα να δρα εις βάρος της άλλης τσουβαλιάζοντας ανθρώπους

Link to comment
Share on other sites

Κουτσός τοπογράφος δηλαδή...κ δεν μας υποβιβάζετε σε τεχνικούς ΙΕΚ...να κρατάμε μόνο την σταδία κ να κάνουμε καφέδες στους ΠΕ..ειλικρινά προτειμάτε να σας τρώνε την δουλειά οι Πολιτικοί Μηχανικοί που είναι κ πολλαπλάσιοι απο εσάς και δεν κοιτάτε το συναδελφικό συμφέρον...

 

Τέλος, ή είσαι τοπογράφος και κανεις τοπογραφικά (εξαρτημένα και μη) ή δεν είσαι....

 

GRTOPO δεν αναφέρομαι προσωπικά,εννοώ γενικά τους ΑΤΜ.Προς αποφυγή παρεξήγησης.

 

Αυτό που λές φίλε μου θα ήταν ευχής έργον, το να βγούν επιτέλους και οι ΠΜ από τα τοπογραφικά διότι και αυτοί δεν κατέχουν το αντικείμενο - το θεωρούν υποδεέστερο - το υποτιμούν, αλλά τι να κάνουμε, είμαστε αντιμέτωποι με την πιό δυνατή συντεχνία.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι θα ήθελαν σαφή διαχωρισμό των δικαιωμάτων και μάλιστα το ακούω και από ΠΜ αυτό.

Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδια παίζονται και εν έτη 2011 δεν μπορούν να καθοριστούν αυτά τα πράγματα.Ίσως δεν έχουν μπει ακόμα νέα - φρέσκα μυαλά μέσα στο ΤΕΕ - δέν ξέρω - μένω με την απορία.

Και τέλος χώρις να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους τοπογραφους ΤΕ,πως δηλαδή αξιώνετε να έχετε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα απο τη στιγμή που εσείς κοπιάσατε πολύ λιγότερο αφενός να εισαχθείτε στη σχολή και αφετέρου να την τελειώσετε - είτε λόγω επιπεδου σπουδών είτε λόγω λιγότερων μαθημάτων - εμείς δηλαδή μ@λ@κες είμαστε;

Link to comment
Share on other sites

μεγάλη κόντρα βλέπω

απόλυτα δικαιολογημένη όμως και για τους μεν και για τους δεν

και όσο δυσκολεύει η εξασφάλιση του αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου

οι κόντρες θα μεγαλώνουν

 

να πω και εγώ την άποψή μου

δεν θα σχολιάσω αν είναι η σωστή ή όχι η γνωμοδότηση του ν.σ.κ.

προσωπικά είμαι υπέρ της κατάργησης πολλών τει που έχουν σχετικά αντικείμενα

με πανεπιστημιακά ιδρύματα

 

πολλοί αν όχι όλοι οι συνάδελφοι τε διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ε.δ. και αποκλείονται από την αγορά εργασίας (τους καταλαβαίνω απόλυτα) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ

 

δεν έχω ακούσει όμως πολλούς να ζητούν την κατάργηση των τει αφού βλέπουν πως δεν εξασφαλίζουν οι απόφοιτοι ε.δ. παρά μόνο να ζητούν ε.δ. βλέπω (και ας μην γελιόμαστε τα ε.δ. αυτά ουσιαστικά τους εξισώνουν με τους π.ε. στην καθημερινότητα)

 

και ερωτώ για τον π.ε. που πέρασε σε μια σχολή είναι δίκιο να έχει τα ίδια ε.δ. με έναν τ.ε. (μπείτε στη θέση μας) άρα ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ να έχουμε περισσότερα ε.δ.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΑΜΕΣΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

και αυτό θα φέρει γκρίνιες,κόντρες,...

 

όσοι δεν συμφωνούν με την κατάργηση των τει θα πρέπει να συμβιβαστούν με την κατάσταση που ισχύει

 

 

(αυτή είναι η άποψή μου, και για όποιον σκεφτεί ότι μιλάω εκ του ασφαλούς μιας και είμαι π.ε. να αναφέρω ότι η μικρή μου αδελφή είναι τ.ε.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εξάρτηση τοπογραφικού διαγράμματος από εθνικό σύστημα συντεταγμένων; Είναι τόσο δύσκολο; Σιγά την επιστήμη ρε παιδιά! Ένα απλό ΜΕΤ είναι...

Τέτοιες τοπογραφικές εφαρμογές εν έτη 2011 μπορεί να κάνει όποιος τελειώνει σχολή τοπογραφίας, είτε αυτή είναι στο ΕΜΠ είτε στο ΑΠΘ είτε σε ΑΤΕΙ είτε σε σχολές Geomatics στο κόσμο.

 

Και επί τη ευκαιρία μήπως μπορεί να μου πει κάποιος Π.Μ. αν έχω κάνει σωστά τη μετατροπή των διανυσματικών δεδομένων των ορίων του Καλλικράτη από ΕΓΣΑ87 σε WGS84 στην εφαρμογή http://www.maps.michanikos.gr/ που ανέπτυξα πρόσφατα;

 

Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.

Ελλαδιστάν 31/03/2011

Link to comment
Share on other sites

Και τέλος χώρις να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους τοπογραφους ΤΕ,πως δηλαδή αξιώνετε να έχετε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα απο τη στιγμή που εσείς κοπιάσατε πολύ λιγότερο αφενός να εισαχθείτε στη σχολή και αφετέρου να την τελειώσετε - είτε λόγω επιπεδου σπουδών είτε λόγω λιγότερων μαθημάτων - εμείς δηλαδή μ@λ@κες είμαστε;

 

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Τα μυαλά, οι επιστήμονες, και οι καλύτεροι, (και το εννοώ) να φοβούνται τους κουμπούρες... Να θεωρούν ότι ένα έτος παραπάνω, πρέπει να τους εξασφαλίσει μια ζωή.

Επίσης το άλλο φοβερό είναι ότι εδώ στο Ελλάντα δεν έχει σημασία ποιος είσαι και πώς αποδίδεις στη δουλειά σου, αλλά το που ανήκεις, με αποτέλεσμα οι καλοι ΠΕ να ευνοουν τους ΚΑΚΟΥΣ ΠΕ, και οι ΚΑΛΟΙ ΤΕ να χαντακώνονται από τους κακούς ΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Και επί τη ευκαιρία μήπως μπορεί να μου πει κάποιος Π.Μ. αν έχω κάνει σωστά τη μετατροπή των διανυσματικών δεδομένων των ορίων του Καλλικράτη από ΕΓΣΑ87 σε WGS84 στην εφαρμογή http://www.maps.michanikos.gr/ που ανέπτυξα πρόσφατα;

 

Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.

Ελλαδιστάν 31/03/2011

 

Ολα στο ΤΕΕ... να μάθεις άλλη φορά να υπερβαίνεις εαυτώ. Γιαυτό όμως το ΤΕΕ προσπαθεί να δημιουργήσει κατηγορία για μΕλέτες πληροφορικής, η οποία σε συνδυασμό με την προσπάθεια να περάσει απο το σύστημα αμοιβών ΚΑΙ τα ιδιωτικά θα ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ! κακο παιδί. Και θα λεει ο νόμος:

 

"οι ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ θα μπορούν να φτιάχνουν εφαρμογές στο google που θα δείχνουν ΜΟΝΟ μεχρι 1500 στρεμματα και δε θα είναι σε ΕΓΣΑ, και μετά απο 30 χρόνια θα επεκτείνονται στα 2500 αφού περάσουν εξετάσεις του ΤΕΕ"

Link to comment
Share on other sites

βλέπω πάει στην παραπληροφόρηση το πράμα...και μιας και γίναμε μία όμορφη παρέα να σας τα ξαναθυμίσω.

Όσοι μιλάνε πάλι για γιατρούς νοσοκόμους και μαίες το ελάχιστο που θα σας πω είναι ότι είσαστε παντελώς απληροφόρητοι, μάθετε ότι υπάρχουν διαχωρισμοί, ξεχωριστές σχολές με ξεκαθαρισμένα επ. δικαιώματα και κανένας δεν φωνάζει για τον άλλον, δουλεύουν ελεύθερα σ'αυτό που σπούδασαν, κοινώς κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Για κάποιους που λένε ότι εξισώνονται τα του ΠΕ με του ΤΕ απλά πιπιλάει την καραμέλα του ΤΕΕ και καιρός να την φτύσει. Τα πολλαπλά επ. δικαιώματα κάθε ειδικότητας ΠΕ δεν τα ζήτησε κανένας και είναι ξεκάθαρο ότι ζητάνε ΜΟΝΟ τα δικά τους, αυτά που σπούδασαν.Στην περίπτωσή μας οι Τοπογράφοι ΤΕ μόνο τοπογραφικά, ούτε στατικά, ούτε αρχιτεκτονικά ούτε κομμωτική ούτε ραπτική. Κρατήστε τα αυτά και χαρείτε τα έτσι κι αλλιώς βλέπουμε τί γίνετε και μεταξύ σας.

Αρα στις εξισώσεις (εσείς που είσαστε και καλοί στα μαθηματικά) γνωρίζετε ότι τα δύο μέλη πρέπει να είναι ίσα κι όχι άνισα επομένως προπαγάνδα προς κατανάλωση...

Τέλος για τις καταργήσεις είναι το μόνο που συμφωνώ εδώ και πολύ καιρό, φτάνει ο εξευτελισμός και η υποκρισία προκειμένου να δίνουμε ζωή στις κάτω ραχούλες της εξω Παναγιάς. Οσες μείνουν με ξεκάθαρα δικαιώματα. Αρκετά με τις πολιτικές σκοπιμότητες..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πάλι ξεφεύγουμε και κοιτάμε ποιός την έχει μεγαλύτερη...τη τοπογραφία! Έλεος! Αυτή η συζήτηση ξαναλέω αφορά κατά τη γνώμη μου μόνο τοπογράφους (ΠΕ,ΤΕ) οι άλλοι τι να πώ μπορεί να έχουν δίκιο εν μέρει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να κάνει ο καθένας τα δικά του και όχι λίγο απο όλα. Την πιο σωστή κουβέντα την άκουσα στο post #53. Νομίζω απλό και κατανοητό.

Τώρα όσο για τις προσβολές τύπου Τerry οτι δεν ξέρουμε τι εστί διπλωματική εντάξει τι να πώ και εμείς για κανα χρόνο εργασία κάναμε αδελφέ δεν πετάγαμε αετό. Που να δείς στο Τhesis του μεταπτυχιακού που έλιωσα στο Fespa ένα 4μηνο σερί μόνο για τις μοντελοποιήσεις!

 

Υ.Γ. GRTOPO γενικά είσαι συμπαθής αλλά πέφτεις σε ατοπήματα και το αποδίδω στη φόρτιση διότι κάποιοι μπορούν να σε βγάλουν απο τα ρούχα σου. Αλλά αυτό με τα Στατικά ήταν πολύ λάθος. Να σου πώ για παραδειγμά οτι η Αδερφή μου (Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π) μπορεί να λέει οτι έκανε 4 Δομικές αλλά σαν ύλη ήταν δεν ήταν η Τεχνική Μηχανική Ι του ΤΕΙ Πειραιά. Οπότε δεν είναι η αρίθμηση το θέμα αλλά η ύλη. Εμείς είχαμε κάποια μαθήματα συμπυκνωμένα για να βγούν λόγω περιορισμένου χρόνου.

Επίσης σταματήστε να αλληλοκράζεστε σε επίπεδο εξέδρας Γ' εθνικής, είναι κρίμα και βλέπει και κόσμος!

Link to comment
Share on other sites

Apostol

 

ΚΑΝΕΝΑΝ δεν προσβαλα..

Στον Αλεξιο απαντησα που μιλησε για 4.5χρονια...

Ενα εξαμηνο ειναι η διπλωματικη...

Μιλαμε για σοβαρη δουλεια..

Χωρις να θελω να υποτιμησω την πτυχαικη..

Αλλα εκτιμω τη στιγμη που δεν σας παρεχεται εξτρα χρονος για να την εκπονησετε θα ειναι και μικροτερης δυσκολιες και εκτασης..

 

Δεν εχω εμπλακει στην κουβεντα..

 

Μη μου λες τωρα για ΦΕΣΠΑ....Και γω παλευα 7μηνες στο Abaqus που εχει 4000 Σελιδες manual...

 

Οτι θες με πμ..

Το θεμα το εχουμε ξεσκισει εδω...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.