Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία αμοιβών στην έκδοση ΠΕΑ


jmoirots

Recommended Posts

Γι αυτο και ρωτησα δημοσιως

Εσυ εχεις το link, οποιος αλλος συναδελφος ενδιαφερεται να δει την καταντια μας αποτυπωμενη με αριθμους σε ιστοσελιδα, ας μου στειλει PM

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ασε ρε dib..... τι να βγαλει το παιδι λες και δε ξερουμε

ξερεις που θα γελασω?....... στον κλιμα και στους λεβητες

εκει να δεις γελια....

 

@ οφφ τοπικ? σορρυ....

Edited by OTTO_engine
Link to comment
Share on other sites

Σωστά έχω δει τιμές 70 ευρώ το ΠΕΑ, οπότε αν ανεβάσει ο συνάδελφος τιμές με 50ρικο....δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα.....δυστυχώς.....

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

 

Για την έκδοση ΠΕΑ ισχύουν τα παρακάτω:

1. έχει καταργηθεί η αμοιβή ΤΕΕ. Σωστά;

2. οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ (2% και 1%) και το χαρτόσημο 2,4% ισχύουν;

3. το ιδιωτικό συμφωνητικό καθορισμού της αμοιβής πρέπει να αναγράφει και την νόμιμη; (το είδα εδώ:http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/amoibes/note20121129.pdf)

4. πόσα αντίγραφα του συμφωνητικού απαιτούνται; ένα για τον μηχανικό και ένα για τον πελάτη αρκούν; (το ρωτώ γιατί σε διάφορα "πρότυπα" συμφωνητικά που βρήκα στο διαδίκτυο αναφέρονται 4-5 φορές και αναρωτιέμαι που χρησιμοποιούνται)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1). Σωστά.

2). Θα ακούσεις διάφορα σχετικά με το αν απαιτούνται ή όχι για τα ΠΕΑ. Ελπίζουμε να καταργηθούν γενικά οι κρατήσεις υπέρ τρίτων, αν και χλωμό. Τέλος πάντων, αν τα πληρώσεις υπολογίζονται επί της μεγαλύτερης από τις δύο (νόμιμης και "συμβατικής" ή αλλιώς συμφωνηθήσας). Επειδή όμως από το Νοέμβρη του 2012, ειδικά για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, οι "ελάχιστες νόμιμες" έχουν πλέον καταργηθεί (ΦΕΚ 222Α/2012, υποπαράγραφος Ι.1. "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ"), ο υπολογισμός των εισφορών γίνεται επί της συμβατικής (συμφωνηθήσας).

3). Όχι, αλλά -σύμφωνα με τα τσακάλια του ΤΕΕ- θα πρέπει να επισυνάπτεις τον υπολογισμό που (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να) κάνει το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ μαζί με το συμφωνητικό που θα ανεβάσεις στο σύστημα. Δεν έχει κανένα λόγο ο πελάτης να υπογράψει ότι ναι μεν έλαβε γνώση της νόμιμης αμοιβής αλλά εντέλει συμφωνήθηκε η τάδε. Κανονικά ούτε από το σύστημα αμοιβών δεν θα έπρεπε να περνάει εφόσον οι "ελάχιστες νόμιμες" έχουν καταργηθεί δια νόμου. Είναι παράτυπο.

4). Προσωπικά τρία (3): μηχανικός, πελάτης, αρχείο για πιθανή μελλοντική υποβολή.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι το πρώτο μου ΠΕΑ στην αμοιβή στο προυπολογισμό έργου τι βάζω? το κόστος για τις επεμβάσεις ( το σενάριο δηλαδή)? ή τα τ.μ Χ 2,00ευρώ (αμοιβή για διαμέρισμα) ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.