Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογική αναμόρφωση - λογιστικές διαφορές


Recommended Posts

Κανω αυτό το ξεχωριστο θεμα μια και η αναμορφωση αφορα σχεδον ολους μας (εξοδα αυτοκινητου, εξοδα γραφειου που ειναι και σπιτι, εξοδα κινητης τηλεφωνιας κ.λ.π.).

Οι ερωτησεις λοιπον:

Η αναμορφωση γινεται με καποιο πινακα που κανουμε εμεις χειρογραφα και υπολογιζουμε τη λογιστικη διαφορα και την περναμε στο Ε3 (ετσι το φανταζομουν εως τωρα), ή υπαρχει ειδικο εντυπο ?

Το οποιο εντυπο (χειρογραφο ή ειδικο) το κραταμε στο αρχειο μας ή το υποβαλουμε καπου?

Το τελευταιο αυτό το ρωταω γιατι στις οδηγιες σχετικα με τις ηλεκτρονικες υποβολες του 2011 (ανακοινωση υπ. Οικονομικων, 24/3/2011) αναφερει στη σελιδα 3 για καταστασεις από λογιστες – φοροτεχνικους, την ηλεκτρονικη υποβολη καταστασεων φορολογικης αναμορφωσης, κινητης τηλεφωνιας, κλπ. Αν ισχυει αυτό για ολους εμας σημαινει ότι χρειαζομαστε λογιστη για να κανουμε την αναμορφωση??

Για ρωτηστε τους λογισταδες σας συναδελφοι, να μαθουμε και εμεις. Σωτηρη, για άλλη μια φορα, βοηθεια…

 

Ξερει κανεις??

Link to comment
Share on other sites

και εμένα με ενδιαφέρει το όλο θέμα του πως γίνεται η αναμόρφωση. Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

 

Κάνεις μια κατάσταση με τις δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται φορολογικά (όπως αυτές προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία) και το σύνολο αυτών το αναγράφεις στον σχετικό κωδικό του Ε3. Την κατάσταση συμπληρωμένη (όπως το υπόδειγμα που δόθηκε από το ΥΠ. ΟΙΚ. το στέλνεις ηλεκτρονικά από 01-06 έως 30-06 ).

Link to comment
Share on other sites

οπότε εναν λογαριασμό κινητού τηλεφώνου, τον καταχορώ ολόκληρο στο βιβλιο εσόδων εξόδων, ενώ στην κατασταση αυτή που λες βάζω το 50%?

 

με το φπα τι γίνεται? τι ποσό περνάει στις περιοδικές?

Link to comment
Share on other sites

βρήκα κατι οδηγίες εδώ

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/11769

 

ΠΟΛ. 1053/24-3-2011: Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπων Ε3 και Ε5 οικονομικού έτους 2011

 

http://www.forin.gr/articles/article/5101/pol-105324-3-2011-odhgies-sumplhrwshs-entupwn-e3-kai-e5-oikonomikou-etous-2011?highlight=ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ&dw=1

 

 

 

Για πρώτη φορά εφέτος θα συμπληρώνεται και η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης (σύμφωνα με την § 9 του άρθρου 17 του ν.3842/2010) η οποία περιλαμβάνει πίνακα με τα ποσά της φορολογικής αναμόρφωσης κατά κατηγορία δαπανών, πίνακα με τα ποσά των φόρων που έχουν αποδοθεί, πίνακα στον οποίο θα αναγράφονται ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων και ο αριθμός των απασχολουμένων στην επιχείρηση και πίνακα στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα της επιχείρησης με τα κυβικά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το σύνολο που προκύπτει από τον πίνακα της φορολογικής αναμόρφωσης θα μεταφέρεται :

1) για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τους υπόχρεους της παραγρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. ανάλογα με την δραστηριότητα, στους κωδικούς 564, 565 και 566 του υποπίνακα η΄ του πίνακα ΣΤ΄ της 2ης σελίδας του εντύπου Ε3 .

2) για τις ατομικές επιχειρήσεις και για τους υπόχρεους της παραγρ.4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. στις «Σημειώσεις Φορολογουμένου» , της τέταρτης σελίδας του ίδιου εντύπου, θα αναγράφεται το συνολικό ποσό που θα προκύπτει από την κατάσταση αναμόρφωσης (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ………….…………. ΕΥΡΩ ) , με την σημείωση ότι για τους τελευταίους (υπόχρεοι παραγρ. 4 άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε.) στη συνέχεια θα μεταφέρεται στον κωδ. 022 της δεύτερης σελίδας του εντύπου Ε5 . Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να συμπληρωθούν οι υπόλοιποι κωδικοί 018,019,020,450,021, και 023 της ίδιας σελίδας.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω κατάσταση θα υποβληθεί υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου έως 30 Ιουνίου 2011.

Link to comment
Share on other sites

στους κωδικούς 564, 565 και 566 περνάμε το ποσό των δαπανών που δεν εκπιπτει

πχ τηλέφωνο και αυτοκίνητο

 

το ποσό που επίπτει σε ποιο κουτί το γράφουμε;

στο 536 , υποπίνακας , δ πίνακας ΣΤ ; ε;

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα καλά; Τα παραπάνω έχουν εφαρμογή για το 2010??!!

Μα τότε δεν ίσχυε άλλος νόμος για τις βενζίνες (το 25% του τιμολογίου και συνολικά έξοδα αυτοκινήτου όχι πάνω από το 3% του τζίρου?).

Αν είναι σωστό αυτό που λέω, τότε πώς θα κάνουμε τώρα αναμόρφωση χρησιμοποιώντας τη νέα διάταξη? Αφήνω δε που πλέον είναι 70% και 35% η συμμετοχή στα έξοδα αυτοκινήτου ανάλογα με τα κυβικά.

 

Από το 2o link της myri (για την ΠΟΛ) δείτε στο τέλος πρότυπο ( ; ) πίνακα αναμόρφωσης. Βάζω εδώ και το link:

http://www.forin.gr/files/file?i_file=397

 

Μάλιστα σε αυτό το "πρότυπο" δεν βλέπω κάπου θέση για βενζίνη.

Ξέρει κάποιος αν εμείς πρέπει να συμπληρώσουμε και τους Πίνακες ΙΙ, ΙΙΙ και IV? Ή μήπως αφορούν εταιρείες με στόλο αυτοκινήτων και εργαζόμενους με κινητό τηλέφωνο κλπ. Ειδικά ο Πίνακας IV μου μοιάζει τελείως ξένος...

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνειςλογιστική αναμόρφωση ,ο νόμος που ισχύει σήμερα μιλάει για τις διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν από 01-01-2010.

Link to comment
Share on other sites

SOTHRIS μήπως έχεις απάντηση και για τα παρακάτω στην περίπτωση ατομικής επιχείρησης που είμαστε οι περισσότεροι;

 

- Η βενζίνη μπαίνει με το ποσοστό που αντιστοιχεί στα κυβικά του προσωπικού ΕΙΧ αυτοκινήτου μας; Και αν ναι, σε ποια κατηγορία μπαίνει στον ΠΙΝΑΚΑ Ι στο πρότυπο;

- Για ατομική επιχείρηση συμπληρώνουμε όλους τους πίνακες του προτύπου, έστω και αν δεν έχουμε υπαλλήλους με εταιρικά κινητά και εταιρικά οχήματα;

- Ο ΠΙΝΑΚΑΣ IV μας αφορά;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.