Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ορθότατον.

Συμφωνώ απολύτως σε όλα... (για τα FCU νερού)

Για τα FCU με φρέον, συνήθως (κακώς) αμελείται ο θόρυβός του, καθώς προσφέρεται πακέτο από τον κατασκευαστή.

Δημοσιεύτηκε

Προκειμένου ο πελάτης να κοιμάται ήσυχος, αλλά και εσύ (να μη σε πρήζουν στα τηλέφωνα),τις αποδόσεις FCU στη μεγάλη ταχύτητα απλά τις αγνοείς.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ξέρει κανείς να μου πει πως είναι φτιαγμένο ένα στοιχείο νερού του fan coil; Τι διατομή έχουν τα σωληνάκια, πόσες διαδρομές μέσα στο στοιχείο κλπ; Θέλω να υπολογίσω αντιστάσεις γιατί διαφωνώ με το διάγραμμα απωλειών που δημοσιεύει η εταιρία. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για όλα αυτα που ρωτάς φίλε μου, πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρεία που κατασκεύασε το fan-coil, διότι τίποτα απ όσα λες δεν είναι standar και διαφέρει από fan coil σε fan coil...

Edited by tsl
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Ψάχντοντας περί fan coils βρήκα την ακόλουθη σελίδα στην οποία κάπου στη μέση υπάρχει copy - paste τα μηνύματα #2 και #5 των συναδέλφων cosmas85 και woody.

:)

http://www.zeon.com.gr/index.php?news=3122

Δημοσιεύτηκε

Το εγχειρίδιο κατασκευής του FCU ή η ιστοσελίδα γράφει μερικές φορές τον αριθμό των διαδρομών του στοιχείου.

Η συνήθης διατομή σε μονάδες μεγάλης και μεσαίας απόδοσης είναι 12,2 mm εξωτερική διάμετρος, (χαλκοσωλήνας 12,2 x1). Μετά την είσοδο του σωλήνα νερού (συνήθως 3/4") υπάρχει μοίρασμα του νερού στις διαδρομές του (3 ή 4 είναι ο κανόνας) ,με "χταπόδι". Στο τέλος κάθε σωλήνα υπάρχει καμπύλη 180ο που τον συνδέει με τον επόμενο από κάτω οριζόντιο σωλήνα. Ανάλογα με το ύψος του στοιχείου, υπάρχουν διπλές διαδρομές. Μέτρα σειρές και...καλή τύχη.  :)    

• Thanks 1
  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι ο μηχανολόγος μηχανικός της μελέτης σε  νεοσύστατη οικοδομή έχει προτείνει χρήση αντίας θερμότητας + ενδοδαπέδια θέρμανση + Fan Coil... ο ιδιοκτήτης ωστόσο διατηρεί τις αμφιβολίες του καθώς ο υδραυλικός θεωρεί ότι είναι υπερβολή και ανεβαίνει πολύ το κόστος χωρίς λόγο (και με μεγάλο χρόνο απόσβεσης) καθώς θεωρεί πως αρκεί η ενδοδαπέδια για θέρμανση και κλιματιστικό το καλοκαίρι για ψύξη... Ποιά είναι η άποψή σας καθώς και τα θετικά - αρνητικά κάθε περίπτωσης;

Δημοσιεύτηκε

Να κάνετε ακριβώς αυτό που λέει η μελέτη του μηχανολόγου.

Δεν καταλαβαίνω με ποιό τρόπο η αφαίρεση των FCU και προσθήκη κλιματιστικών κατεβάζει το κόστος......

Η προσθήκη πρόσθετων εξωτερικών μηχανημάτων δεν ενοχλεί??? 

• Like 2
Δημοσιεύτηκε
On 1/16/2018 at 9:47 ΜΜ, peratis said:

Ψάχντοντας περί fan coils βρήκα την ακόλουθη σελίδα στην οποία κάπου στη μέση υπάρχει copy - paste τα μηνύματα #2 και #5 των συναδέλφων cosmas85 και woody.

:)

http://www.zeon.com.gr/index.php?news=3122

Το διάβασα και εγώ, πιο προχειροδουλειά πεθαίνεις...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.