Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά θέματα τεχνολογίας σκυροδέματος


 

Recommended Posts

Μια πιστοποίηση σύνθεσης σε εργαστηριο ΕΣΥΔ κοστιζει 250Ε (αντοχες, καθιση, πλαστικότητα). Οπως καταλαβαίνεται το κόστος δεν είναι μεγάλο. Το κόστος της μελέτης σύνθεσης διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 311
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για ποιά μελέτη σύνθεσης μιλάμε όταν τα αθηναϊκά νταμάρια έχουν παιπάλη 21%, χωροταξικό μηδέν (για όλη την Ελλάδα) και κλέινουν το ένα μετά το άλλο λόγω περιβαλλοντικών όρων και ακόμα και εκεί που οι συνθήκες είναι καλές και λειτουργούν το κράτος παίζει ρακέτες στην παραλία και έχει αφήσει μονοπωλιακές καταστάσεις. αχταρμάς γίνεται παντού και ο καθένας κάνει το σταυρό του.το θέμα αυτό το ξέρω καλά..

Link to comment
Share on other sites

Σημερα πραγματοποιηθηκε μια εσπεριδα στο ΤΕΕ-ΤΔΚ σχετικη με την 'Τεχνολογια Σκυροδεματος"

 

Θα ανεβασω αυριο το υλικο....

 

Τυχεροι οσοι την παρακολουθησαν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, επειδή έλαβα ορισμένες απορίες και δικαιολογημένες ερωτήσεις για την τελευταία μου επισήμανση παρακαλώ να διατυπώσω ορθότερα και αναλυτικότερα την αναφορά μου :

Μικρή, πολύ μικρή μόλις 0.48% !!!!!! απώλεια μάζας σιδηρού οπλισμού Φ10, B500c (εγκιβωτισμένου στο σκυρόδεμα) λόγω (διάβρωσης) χλωριόντων είχε ως συνέπεια αφενός την πτώση της αρχικής ολκιμότητας κατά 8.42% που αντιστοιχεί σε 17 φορές το αριθμητικό ποσοστό της απώλειας μάζας και αφετέρου την πτώση της ειδικής ενέργειας παραμόρφωσης κατά 10.30% που αντιστοιχεί σε 21 φορές το αριθμητικό ποσοστό της απώλειας μάζας. Να σημειώσετε παρακαλώ ότι το 0.48% της μετρηθείσας απώλειας μάζας αντιστοιχεί μόλις στο 1/10 (5%) της προτεινόμενης απο τον ΚΑΝΕΠΕ απώλειας μάζας όπου "...... μπορεί ο μηχανικός να κρίνει για τυχόν περαιτέρω παρεμβάσεις......." Τα σχόλια δικά σας.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν

 

Πολεοδομία Μυκόνου Παραθαλάσσια πέρασαν με C16/20.

Link to comment
Share on other sites

ΚΤΣ ορίζει ελάχιστη ποιότητα 20/25.

 

Για παραθαλασσια; (Εννοειτε βεβαια αποσταση εως 1,5 χιλ. απο θαλασσα).Που το λεει ο ατιμος κανονισμος (ΚΤΣ 97 βεβαια)να το δω.Τωρα το αν το πετυχαινεις με τις ποσοτητες που λεει ο κανονισμος ειναι αλλο πραγμα.Παντως το λεει κακως ή καλως και οπως πολυ καλα ξερεις Terry δεν το συνδυαζει με ελαχιστη κατηγορια σκυροδεματος (οπως π.χ για το σκυροδεμα ΣΤΗ θαλασσα αρθρο 12.6 Κ.Τ.Σ οπου απαιτειται 400 Kg/m3 τσιμεντο min C20/25 κ.λ.π).Και απ οτι καταλαβα ο Κος Ροδοπουλος δεν αναφερεται στο τι θα επρεπε οι μελετητες να παιρνουν για το καλυτερο της οικοδομης αλλα στο τι εχουν υποχρεωση οι υπαλληλοι να δεχονται. Προφανως Κυριε Ροδοπουλε αναφερεστε στην Παρ.12.7 του ΚΤΣ (Παραθαλασσιο περιβαλλον) .Εχω αγωνια να δω που στον ανεμο το λεει ο Κανονισμος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.