Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kαταργήσεις ΤΕΙ


hmmypm

Recommended Posts

Κάποια ΤΕΙ από ότι φαίνεται θα καταργηθούν. Πιο πιθανά της Νέας Μουδανιάς, Ηγουμενίτσας, Μεσολογγίου.

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288756

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αμήν και πότε !!!

Και πολύ άργησαν οι ηλίθιοι να το καταλάβουν. Αλλά αν δεν ήταν ηλίθιοι δεν θα είχαμε και αυτό το χάλι που έχουμε τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Ηλίθιοι δεν είναι απλά κάνανε κοινωνική πολιτική με την τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Αυτή είναι η πραγματικότητα! διάβασα ότι συνολικά θα μειωθούν οι εισακτέοι κατα 10000+ θέσεις σημειώνοντας μείωση 12-13% !!! και πόσο ακόμη πρέπει να μειωθούν!

Link to comment
Share on other sites

Ηλίθιοι δεν είναι απλά κάνανε κοινωνική πολιτική με την τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Ε τότε εκτός από ηλίθιοι είναι και επικύνδινοι !!!

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε ποιές άλλες σχολές πρέπει να κλείσουν αλλά επειδή είναι πανεπιστήμια δεν το τόλμησαν

 

Ποιες σχολές είναι στο «κόκκινο»

 

Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης Αιγαίου

 

Γεωλογίας Πάτρας και Θεσσαλονίκης

 

Γεωγραφίας Αιγαίου

 

Χημείας Κρήτης

 

Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Αγρινίου

 

Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Αθήνας

 

Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

 

Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στην Ξάνθη

 

Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Παν. Κρήτης (στο ίδιο πανεπιστήμιο και στην ίδια πόλη λειτουργεί από το 1977 Τμήμα Μαθηματικών)

 

Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Πελοποννήσου (χωρίς γνωστικό αντικείμενο)

 

Πολιτιστικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (χωρίς σαφές γνωστικό αντικείμενο)

 

Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (άνευ σαφούς γνωστικού αντικειμένου)

 

Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

 

Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (το καθένα εξ αυτών αποτελεί έναν τομέα από τους 4 ή 5 Τομείς των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΔΠΘ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και δύο τομείς των Τμημάτων Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης)

 

Σχολές Επιστήμης Υλικών (Συνυπάρχουν στην ίδια Σχολή με το Τμήμα Χημείας στο Παν. Ιωαννίνων και με τα Τμήματα Χημείας, Φυσικής και Βιολογίας στο Παν. Κρήτης)

 

Τμήματα Νοσηλευτικής ΑΕΙ (αυτά τα Τμήματα άρχισαν τη λειτουργία τους στα ΤΕΙ. Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον η εκπαίδευση των νοσηλευτών απαιτεί επιστημονική τεκμηρίωση ή είναι απλώς μία επαγγελματική εκπαίδευση που μπορεί να δοθεί από τα ΤΕΙ και μόνον, όπως γίνεται με τα επαγγέλματα του οδοντοτεχνίτη, του φυσικοθεραπευτή, του βρεφοκόμου, του ανθοκόμου, του λογοθεραπευτή, του κοινωνικού λειτουργού)

 

Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής της Κορίνθου (είναι άνευ γνωστικού αντικειμένου και υπάρχει τεράστια διαρροή φοιτητών προς άλλα Τμήματα, ενώ τα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν μεταξύ τους συνάφεια στα γνωστικά τους αντικείμενα)

 

Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου (υπάρχει τεράστια διαρροή φοιτητών προς άλλα συναφή Τμήματα)

 

Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου (υπάρχει ομοειδές επιστημονικό αντικείμενο στο Παν. Πατρών)

 

Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στην Σπάρτη (άνευ αντικειμένου)

 

Τμήματα Νοσηλευτικής στην Αθήνα και στη Σπάρτη (αυτά τα Τμήματα δεν έχουν λόγο λειτουργίας σε επίπεδο πανεπιστημίου, αφού λειτουργούν ήδη σε ΤΕΙ)

 

Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (καλύπτεται από τη Φιλοσοφική)

 

Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών έχει Τομέα Πληροφορικής και Υλικού στα ΕΜΠ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΠΘ, ΔΠΘ, Παν. Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά συνέπεια, το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα πρέπει να ενωθεί με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και το ένα Τμήμα να μετονομαστεί σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.

 

Βλέπετε υπάρχει ο όρος πανεπιστήμιο που δείχνει ότι ο πτυχιούχος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής είναι επιστημονάρα .

 

Από την άλλη κλείνουν και καλά τμήματα με ιστορία δεκαετιών, όπως τα τουριστικά και θερμοκήπια και ιχθυοκαλλιεργιών , αλλά σε μιά χώρα που το όνειρο του καθενός ήταν να μπεί στο δημόσιο και να ξύνει τα αχαμνά του , είναι λογικό να είναι πρώτες σε ζήτηση σχολές όπως οι δάσκαλοι , οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες .

 

Και μετά μας φταίνε οι ξένοι και το δντ .

 

Οταν σε μιά χώρα που η βαριά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός , σχολές που έχουν καλά ΕΔ μιά και τους εξασφάλιζαν διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία , αλλά και πτυχίο λογιστού Β' τάξης δηλαδή γιά εταιρείες τζίρου μέχρι 1.300.000 ευρώ , τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καθόλου ζήτηση , αφού είχε γίνει συνείδηση στον κωλοέλληνα η φράση του ντόπιου λουδοβίκου ΙΔ' ότι δεν θα γίνουμε "τα γκαρσόνια της ευρώπης" .

 

Ενώ οι ελβετοί που έγιναν είναι ηλίθιοι φαίνεται .

 

Απαγόρευση κάθε διορισμού εκτός του νοσηλευτικού προσωπικού χρειάζεται στο δημόσιο γιά 10 χρόνια , μπάς και αλλάξουν τα μυαλά του κόσμου .

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη κλείνουν και καλά τμήματα με ιστορία δεκαετιών, όπως τα τουριστικά και θερμοκήπια και ιχθυοκαλλιεργιών ,

 

Τα τρία άτομα αποφοίτους του Ιχθυοκαλλιεργειών πάντως που γνωρίζω, "πετάξαμε τα χρόνια μας στο Μεσολόγγι" μου λένε (κανείς φυσικά δε μπόρεσε να ασχοληθεί με το επάγγελμα μετά την πρακτική). Είχα περάσει κι εγώ εκεί την 1η φορά που έδωσα μάλιστα και πήγα 2 φορές, μια για να γραφτώ για την αναβολή και άλλη μια να ξεγραφτώ. Άλλος ένας δε (συμμαθητής μου από το σχολείο), από όσο ξέρω ακόμα "φοιτητής" στο ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο είναι ...18 χρόνια μετά (σε αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει 3-4 καλοκαίρια ...ρεσεψιόν σε μερικά ξενοδοχεία). Μόνη εξαίρεση μπορώ να κάνω για τα Φυτικής Παραγωγής όπως της Καλαμάτας, του οποίου οι απόφοιτοι κάτι κάνουν (στενός μου φίλος "φτιάχνει" κήπους με καλά εισοδήματα), αλλά και αυτό όταν υπάρχουν 5-6 τμήματα ΑΕΙ σχετικά με τη Γεωπονική...

Link to comment
Share on other sites

Ενώ υπάρχουν τα δυνατά τμήματα όπως

 

Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (άνευ σαφούς γνωστικού αντικειμένου)...

 

Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Αγρινίου...

 

Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στην Σπάρτη (άνευ αντικειμένου)...

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν σημαίνει ότι οι γνωστοί μας είναι και θέσφατο .

Οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων ειδικά της Λάρισας είναι σχολές με ιστορία 38 ετών . Και παλιά είχαν δουλειά .

 

Τώρα γιά το ότι δεν βρίσκουν δουλειά στις ιχθυοκαλλιέργειες , η αλλού θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι πολλοί νέοι δεν πάνε άλλού εκτός της Αθήνας , οπότε η δουλειά είναι δύσκολη και το ξέρω από προσωπική εμπειρία που ψάχναμε στην εταιρεία μηχανικούς γιά έργο στην Κρήτη και μετά στα Δωδεκάνησα και δεν βρίσκαμε .

 

Ολα είναι σχετικά . Απλά πολλοί θέλουν να πάνε στους μηχανολόγους μηχανικούς της κοζανης επειδή και καλά είναι πολυτεχνείο , αλλά κάνουν μάθημα σε σούπερ μάρκετ , όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι , αλλά δεν πάνε σε άλλες σχολές που έχουν υποδομές και καθηγητές , αλλά δεν έχουν κύρος .

 

Ολα είναι μάρκετινγκ λοιπόν .:rolleyes:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.