Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως κάνετε πλέον την μελέτη θερμομόνωσης;


sdim

Recommended Posts

Με τον ΚΕΝΑΚ απαιτείται η μελέτη θερμομόνωσης με τις δικές του προδιαγραφές σε όσες περιπτώσεις δεν χρειάζεται η ενεργειακή μελέτη.

 

Χρησιμοποιείτε το λογισμικό της ενεργειακής μελέτης για την μελέτη θερμομόνωσης ή χρησιμοποιείτε το λογισμικό που ειχατε και πριν τον ΚΕΝΑΚ για την θερμομόνωση και περνάτε τους νέους συντελεστές που απαιτεί ο ΚΕΝΑΚ;

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιείς το λογισμικό με το οποίο έκανες μέχρι τώρα τη θερμομονωση αλλά με τους νέους συντελεστές που απαιτεί ο κενάκ!

Link to comment
Share on other sites

sdim

Tα λογισμικά προ ΚΕΝΑΚ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της θερμομονωτικής επάρκειας συμπεριλαμβάνει και άλλες παραμέτρους, π.χ θερμογέφυρες. Αν θέλεις ρίξε μια ματια στο παράδειγμα του ΤΕΕ "Τεύχος Αναλυτικών Υπολογισμών" και θα καταλάβεις αμέσως ότι τα παλιά λογισμικά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά μου είναι ότι τα νέα λογισμικά δεν κάνουν μελέτη θερμομόνωσης, μόνο ενεργειακή μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Η νεα μελετη θερμομονωτικής επάρκειας αποτελεί στην ουσία το τμημα κελυφους της μελετης ΜΕΑ. Τα παλια προγραμματα δεν μπορουν να την κανουν γιατι προστιθονται πολλοι νεοι παραμετροι πχ.θερμογεφυρες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

sdim

Καλημέρα.Όντως τα νέα λογισμικά βγάζουν την ενεργειακή μελέτη και όχι την θερμομόνωση(άλλωστε δεν ισχύει όπως την ξέραμε όπως είπαν και οι προλαλήσαντες). Με αρκετό ψάξιμο μπορείς να βγάλεις τις θερμογέφυρες αλλά εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να κάνω έλεγχο των αποτελεσμάτων.Προσωπικά επειδή τη μόνη μελέτη που έδωσα με ΚΕΝΑΚ ήταν μια 2όροφη οικοδομή τις θερμογέφυρες και τις απώλειες ανοιγμάτων τις υπολόγισα με το χέρι. Καλή δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Η Runet εχει λογισμικο αποκλειστικα για μελετες θερμομονωσης..

Ειναι οικονομικο και εχει τις δυνατοτητες

-Να εισαγεις και τα δεδομενων για τις ΗΜ εγκαταστασεις (ΖΝΧ κτλ) (δεν βγαζει ενεργειακη καταταξη..)

-Να εξαγει αρχειο xml που ειναι συμβατο με το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάντως τα παλιά προγράμματα δεν είναι τελείως άχρηστα. Θα τα χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται μεταβολές στο κέλυφος υφιστάμενων κτιρίων που δεν συνεπάγονται "ριζική ανακαίνιση".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.