Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Παράνομη διαπλάτυνση οδού


nikolai

Recommended Posts

nikolai

δεν μπορείτε να υποκαταστήσετε ούτε τον δικηγόρο, ούτε τον μηχανικό

1. προχωρήστε άμεσα σε σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος που θα φαίνεται η επέμβαση του γείτονα και τα όρια του γεωτεμαχίου όπως τα γνωρίζετε

2.συγκεντρώστε στοιχεία όπως αεροφωτογραφίες ,διαγράμματα άλλων παρακείμενων ιδιοκτησιών,συμβόλαια γειτονικών ακινήτων

3.αφαιρέστε τα "κάγκελα" πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή και είστε υπέυθυνος

4.Συζητήστε με τον Πολιτικό Μηχανικό και τον Δικηγόρο σας αν είναι απαραίτητο να ζητήσετε την σύνταξη πραγματογνωμοσύνης απο το ΤΕΕ

αυτά για αρχή !!!!

 

Υ.Γ δεν σας έγραψα να παραχωρήσετε το χωράφι σας για να λύσετε τις διαφορές με τον γείτονα ούτε για να δείξετε ανωτερότητα λυπάμαι αν κάτι τέτοιο καταλάβατε

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σκοπός μας είναι να μην οδηγούμε τους ανθρώπους στα δικαστήρια εκεί θα "ματώσουν" και οι δύο αντίδικοι.

Η απορία μου είναι για τον χαρακτήρα του δρόμου και την αρμοδιότητα παρέμβασης του Δήμου, την δυνατότητα να κάνει αυτοψία και να διατάζει αποβολή.

Link to comment
Share on other sites

Θεοχάρη μη με παρεξηγεις, να διασκεδασω τις εντυπωσεις ήθελα. Γειτονικο χωραφι ειναι 1 αλλα ο τυπος το εχει περιφραξει με πέτρες και ετσι δεν μπορει να του το αγγιξει, εχει συμβόλαιο παρομοιο με το δικό μου. Αεροφωτογραφια εχω πάρει αλλα τι αναλυση να δείξει στου διαολου τη μανα με 1.80 πλατος δρομου. Τεσπα απο αυτα λύση δεν βγαινει

Οι μηνυσεις εχουν πεσει τωρα αυτες δεν τις αποφευγουμε.

 

Θέλω να δω ρε παιδια, αν μπορω να βρω καποια υπηρεσια πιο αρμοδια απο το Δήμο για το θέμα αυτο, μπας και μπορεσω να αντικρούσω το χαρτι του Δήμου.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε απο προσωπικη εμπειρια εχεις μπλεξει και υπολογιζε 3-4 χρονακια στα δικαστηρια. Περα απο καλο δικηγορο βρες απο google earth satellite φωτογραφιες, επειδη ειναι του 2008 θα εχει αποτυπωση οπωσ ηταν το μερος. Περα απο αυτο στην γεωγραφικη υπηρεσια στρατου εχει αεροφωτογραφιες απο πολυ παλια και αν ισχυουν οτι λες θα μπορεσεις να αποδειξεις οτι λες. Την περιφραξη σου μην την χαλασεις. Αν τολμησει να την χαλασει ο αλλος τον βαζεις μεσα. Οσο για τους φιλους μηχανικους που πέρνουν απο τα μουτρα οποιον ζηταει μια βοηθεια ας βαλουν πρωτα σε ταξη το συναφι τους. Δεν ειναι ολα τοσο απλα ουτε μπορεις ευκολα να χρυσοπληρωνεις. Στην δικια μου περιπτωση τοπογραφος μηχανικος μεγαλο κεφαλι στην κατερινη, συνεταξε τοπογραφικο καθ' υποδειξη του γειτονα, και οχι αντικειμενικα. Εχετε δει τοπογραφικο χωρις συντενταγμενες? Κερδισαμε το πρωτο δικαστηριο, παμε για εφετειο χαρις στο τοπογραφικο του αλλα κανενας δεν του περνει την αδεια του συγκεκριμενου.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που έμαθες εσύ 5-6 πραγματάκια και θα συμβουλεύεις σωστά, τσάμπα και πάνω απ' όλα δεν τον "παίρνεις από τα μούτρα" αφού μόνο "3-4 χρονάκια στα Δικαστήρια" θα χρειασθεί. Ξέχασες βέβαια να του πεις και για τα χρονάκια που θα χρειασθούν σε περίπτωση καταγγελίας για την παράνομη περίφραξη.

Link to comment
Share on other sites

φιλε τοπογαβρε , αναγκαστικα θα πας και σε τοπογραφο και σε δικηγορο σε τετοιεσ περιπτωσεις και θα τους χρυσοπληρωσεις. Το νοημα ενος φορουμ δεν ειναι να αποφυγεις να πληρωσεις αλλα να μοιραστεις εμπειριες και συμβουλες. Εσυ θεωρεις οτι τελειωνοντας το πολυτεχνειο εισαι ο παντογνωστης? Θα υπαρχουν αντικειμενα που δεν θα εχεις εξειδικευτει. Δεν ειναι κακο να καθοδηγησεις καποιον και ουτε ειναι σιγουρο οτι ο μηχανικος που θα απευθυνθεις θα γνωριζει πως θα κινηθει. Τεχνικη δουλεια κανω και εχω δει κατι αστερια να σε φυλαει ο θεος. Εγω στο συγκεκριμενο φορουμ εχω βοηθηθει και ειμαι προθυμος να βοηθησω με τις γνωσεις μου στο αντικειμενο μου. Οσο για το θεμα της περιφραξης μερικες φορες για να βρεις το δικιο σου πρεπει να παρανομησεις. Να μπαινει και ο αντιδικος στα εξοδα με τα εξωδικα.

 

επισης φιλε τοπογαβρε μιας και απο οτι ειδα εισαι τοπογραφος και μιας και ο δικηγορος μου δεν θελει να κινηθουμε εναντιον του τοπογραφου που δημιουργησε το μαιμου τοπογραφικο (συναδελφικη αλληλεγγυη_περιττα εξοδα λεει!!!!), τι θα μου προτεινες? Την ερωτηση την κανω για να σου αποδειξω οτι στο φορουμ δεν μπαινεις συνηθως για μην πληρωσεις η για να μην απευθυνθεις σε επαγγελματια αλλα για πληροφορηση.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν το "χρυσοπληρώνεις" είναι σχετικό. Το θέμα είναι να ενημερωθείς σωστά από τον υπεύθυνο επαγγελματία για να έχεις όλα τα εφόδια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις σωστά.

Δεν είπα ότι όποιος τελειώνει το Πολυτεχνείο είναι ο παντογνώστης. Το Πολυτεχνείο (και το σχολείο μου πιο πριν) μού έδειξε το σωστό τρόπο σκέψης και έβαλε τις βάσεις. Τα περισσότερα τα έμαθα στη συνέχεια ερευνώντας, ρωτώντας, μελετώντας και δουλεύοντας.

Το "για να βρεις το δίκιο σου πρέπει να παρανομήσεις" μας έφερε σ' αυτά τα χάλια.

 

Πολλοί ιδιώτες πάντως με τον τρόπο που απευθύνουν τις ερωτήσεις του δείχνουν να θέλουν να αποφύγουν την επίσκεψη στους ειδικούς. Εδώ γνώμες παίρνεις, δεν επιλύεις προβλήματα.

 

Για το δικό σου θέμα τώρα : φυσικά και ο πίνακας συν/μένων είναι από τα βασικότερα στοιχεία ενός Τοπογραφικού Διαγράμματος, όμως ο κάθε Τοπογράφος αποτυπώνει όρια καθ' υπόδειξη του ιδιοκτήτη (εξ ου και η σχετική δήλωση στο Τοπογραφικό) λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τίτλους κλπ. Χωρίς να γνωρίζω πλήρως την υπόθεση δεν μπορώ να εκφέρω περαιτέρω γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο δρόμος αυτός που είχε διανοιχτεί φαίνεται μέσα στα συμβόλαιά σου; ως για παράδειγμα δουλεία διόδου; εάν όχι και απλά διανοίχτηκε για να βοηθά την διέλευση του παλιού ιδιοκτήτη και δεν είναι αναγνωρισμένος (που δεν θα είναι εφόσον δεν έχει συνέχεια) σου αναφέρω οτι νόμιμοι αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται οι προ του 1923 και μόνο αυτοί.

Σου αναφέρω, αν βοηθήσουν σε κάτι :

αρθρο 2 παρ 4 ΓΟΚ (εδώ θα βρείς και άλλα έγγραφα σχετικά που αναφέρονται)

Πρακτικώς απ' όσο γνωρίζω αν έχει πρόσβαση και από άλλο δρόμο και δεν βαρύνεσαι με δουλεία διόδου έχεις δυνατότητα να κλείσεις το δρόμο.

Α, και μην ακούς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, πολλά λόγια λίγα έργα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nikolai,

 

1. προσπάθησε καταρχήν να "νοικοκυρέψεις" τα όριά σου.αυτό είναι και συμβουλή προς κάθε ιδιώτη. όταν θα έρθει ο μηχανικός να μετρήσει δεν είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του και τον Τζάκ Νόρις να μπέι μέσα στους αθανάτους να μαντέυει που υπάρχει ή δεν υπάρχει παλιός μαντρότοιχος από το 1900...επειδή βέβαια είσαι σε φάση δικαστηρίων αυτό θα το κάνεις με ήπιο τρόπο αυτή τη στιγμή καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι κάνεις εργασίες (που να θέλουν άδεια μικρής κλίμακας)

 

2. το ότι στο συμβόλαιό σου αναφέρεται "δρόμος" δεν είναι και ό,τι καλύτερο όμως με το δικηγόρο σου και το μηχανικό θα το δείτε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. θα γίνει έρευνα τίτλων και των ομόρων μήπως (και μάλλον αυτό εννοούσαν το 1900...) είναι δουλεία διάβασης.

 

3. το έγγραφο δεν πρεπει να στο έστειλε η τεχνική υπηρεσία. στο έστειλε η δημοτική αστυνομία.αν όντως έτσι μή μασάς. για να στο στείλει η τεχνική υπηρεσία πρέπει να προβεί πρώτα σε χαρακτηρισμό του δρόμου δηλ να έχει αποδεχτεί επίσημα ότι είναι δρόμος κοινόχρηστος. έχει γίνει αυτό τώρα ή παλαιότερα?

 

4. έχεις σκεφτεί την περίπτωση να σε ευνοεί η κατάσταση εφόσον όλοι επισήμως αναγνωρίσουν ότι είναι δρόμος κοινόχρηστος? καθαρίζεις καλύτερα τα σύνορά σου και αφήνεις όσο το πλάτος του τρακτέρ και ταυτόχρονα αποκτάς πρόσωπο σε δρόμο πολύ πρίν το '23...( και με 50 μ μήκος).άλλοι πουλάνε και την ψυχή τους γι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.