Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δεν νομίζω να έχει ξεχωριστή οριζόντια. Η άδεια λέει ισόγειο κατάστημα, 1ος όροφος κατοικία. Αλλά είναι του ίδιου ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γενικά για το 207 πόστ μου, να συμπληρώσω ότι απάνταγα στον "Αρη74" και αφορούσε περίπτωση χωρίς 4014...

Γενικά θα πώ ότι όπου υπάρχει 4014, βγάζω άδεια μετα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να έχει ξεχωριστή οριζόντια. Η άδεια λέει ισόγειο κατάστημα, 1ος όροφος κατοικία. Αλλά είναι του ίδιου ιδιοκτήτη.

 

η οριζόντια δε φαίνεται από την άδεια , αλλά αν έχει κάνει κάποιο συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης.Αρα τον ρωτάς.Για τη ΒΧΚΧρήσεως σε κατάστημα που δεν έχει ενταχθεί στον 4014 την υπογράφεις εσύ.Σε παρόμοια περίπτωση παλαιότερα που την έδινε η πολεοδομία και υπήρχε οριζόντια ιδιοκτησία ελέγχανε την οριζόντια για αυθαιρεσίες και προχωρούσανε στην έκδοση της βεβαίωσης.Αν ήτανε ενιαίο το κτίσμα χωρίς οριζόντιες ελέγχονταν ολόκληρο.Οπότε μάθε αν υπάρχουν οριζόντιες οπωσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Για κάθε ενδιαφερόμενο: Μετά από ερώτηση στο υγειονομικό της Καβάλας, κι επειδή το'χα απορία, διευκρινίστηκε οτι κατάστημα που εμπίπτει στο άρθρο 42 του υγειονομικού κανονισμού δεν μπορεί να συνδυαστεί με κατάστημα που εμπίπτει στο άρθρο 43. (Κάτι τέτοιο απαιτεί ξεχωριστή είσοδο και ξεχωριστή άδεια). Από αυτά που αναφέρονται στο α.43 μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε συνδυασμός με τους αναφερόμενους όρους επιφάνειας κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Μου έχει ανατεθεί η βεβαίωση κύριας χρήσης χώρου για την έκδοση άδειας λειτουργίας εργαστηρίου τροφίμων (βάσεις απο είδη ζαχαροπλαστικής, σφολιάτες κ.α.) με πρατήριο λιανικής πώλησης. Το έτος 1967 είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια με τίτλο " Ισόγεια οικοδομή στεγασμένη από αρτοποιείο". Λειτουργούσε ως αρτοποιείο εώς και το 1985. Για πολλά χρόνια παρέμεινε κλειστό. Απαιτείται αλλαγή χρήσης ή άδεια δόμησης που να περιέχει τη νέα χρήση ; Σας επισυνάπτω και τις δύο κατόψεις της αδείας του 1967 και τη σημερινή όπως έχει διαμορφωθεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-38038-0-38670000-1344442265_thumb.jpg

post-38038-0-63077400-1344442281_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι καλησπέρα! Σε Κ.Υ.Ε. « Σνακ Μπαρ» , για την βεβαίωση καταλληλότητας η αρμόδια υπάλληλος του δήμου μου ζήτησε να την πάρω από την πολεοδομία επειδή το κατάστημα είναι προ του 1985 οπότε ούτε στη άδεια αλλά ούτε στις κατόψεις αναφέρει ότι είναι κατάστημα. Κατά πόσο στέκει αυτό ? Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2496 Β 04-11-2011 την βεβαίωση καταλληλότητα δεν την αναφέρει πάνω στις κατόψεις ο μηχανικός ? Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος λειτουργούσε κατάστημα Σνακ Μπαρ στον ίδιο χώρο, οπότε σύμφωνα με την εγγρ-34837/10-4-1992 εγκύκλιο της πολεοδομίας από την στιγμή που προϋπήρχε Κ.Υ.Ε. δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης . Ποια η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

ίσως να έχουν δίκαιο (επειδή όπως λες ούτε στη ο.α ούτε στις κατόψεις "γράφει" κατάστημα-οπότε πας με την εγκύκλιο)

 

Υ.γ Εμένα μου ήρθε χθες μια από «οίκο ανοχής»

Μου έδειξε κάποιο χαρτι από το σύλλογο της «ότι πρέπει να γράφω στην κάτοψη» κάτι αντίστοιχο με αυτό που γράφουμε στα καταστήματα ΥΕ

Η υπάλληλος του Δήμου δεν το δέχθηκε και υπέβαλε ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους,

 

Εχει κανεις το ΦΕΚ 526/Β/8-9-83 με ενσωματωμενες ολες τις (8!) μεχρι σημερα τροποιποιησεις?

 

Θα το εκτιμουσα πολυ αν το ανεβαζε καποιος..

 

Ευχραιστω

Link to comment
Share on other sites

Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας είναι μία μεγάλη ιστορία...

Πολλοί την έχουν προαναγγείλει, κανείς δεν την έχει κάνει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.