Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Mην ασχοληθεις με πολεοδομια καν. Προχωρας κανονικα και δινεις την βεβεαιωση κυριας χρησης.

 

Ουτε καμιναδα σε νοιαζει, ουτε οι αυθαιρεσιες που περιγραφεις...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

 

Για κατάστημα με φούρνο (θα ψήνει έτοιμες τυρόπιτες) και τοστιέρα ο ιδιοκτήτης έμαθε από το υγειονομικό ότι χρειάζεται φίλτρο οσμών. Έχω ξανακάνει μαγαζί με ηλεκτρικό φούρνο πιτσαρίας και το υγειονομικό δεν ζήτησε τίποτα.

Ξέρει κάποιος τί ισχύει ακριβώς;

 

Τι οσμές μπορεί να βγάζουν αυτές οι δύο συσκευές;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδερφοι. Και εγώ νέος εάμαι και θέλω και εγώ να ρωτήσω κατι.

Κατάστημα προ του 55 (στην άδεια κατάστημα) από τότε χρησιμοποιήθηκε κατά επανάληψη ως ΚΥΕ και πριν από το ‘89 οπός. Τελευταία χρήση ήταν οβελιστήριο και ακριβός το ίδιο πρόκειται, χωρίς αλλαγές, να γίνει.

Α) Δίνω βεβαίωση κυρίας χρίσεις καταστήματος υγιεινού ενδιαφέροντος, η παίρνω από την πολεοδομίας καταστήματος υγιεινού ενδιαφέροντος, η παίρνω από την πολεοδομία;

 

Β) Υπάρχουν σχέδια πριν το ‘55 και βεβαία έχουν γίνει μικρές τροποποιήσεις σε σχέσεις με τα αρχικά, οπός εσωτερικές διαρρυθμίσεις και πρόσοψη. Χρειάζεται τακτοποιήσαμε 4178;

 

Γ) Η καμινάδα θέλει άδεια δόμισεις;

 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

βγαλε την βεβαίωση χωρου κύριας χρήσης αφού σου διαθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν οτι είναι προ του '55.

Εφόσον θα γίνει το ίδιο κατάστημα με την προηγούμενη χρήση του αν θέλεις τον ενημερώνεις πως μπορεί να κανει μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας εφόσον βέβαια δεν τροποποιήσει τπτ(αυτό δεν συμφέρει το μηχανικό γιατί δεν χρειάζεταο τπτ από μηχανικό στην διαδικασία μεταβίβασης)

Link to comment
Share on other sites

Σε ταβέρνα είναι απαραίτητη η ύπαρξη προθάλαμου στα WC?

Σε μια οδηγία έχω διαβάσει οτι ο ιδιοκτήτης αποφασίζει αν θα 

κάνει ή όχι ενιαίο προθάλαμο ανδρών και γυναικών ή όχι.

Υπάρχει κάποια διάταξη που απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη να μην

κατασκευάσει καθόλου προθάλαμο?

Edited by Skeptikos
Link to comment
Share on other sites

Σε όλα τα καταστηματα υγειομονικου ενδιαφεροντος ειναι απαραιτητος. εξαρταται ομως αποτον εποπτη του υγειονομικου που θα ερθει να ελεγξει αν θα σε αναγκασει ή οχι.εγω σε πολλα καταστηματα που το παιζει δυσκολος ο ιδιοκτητης δεν το φτιαχνω και οταν ερχεται ο ελεγκτης μου λεει απαραιτητα στις διορθωσεις τι πρεπει να γινει για να βγει η αδεια

Link to comment
Share on other sites

δεν το φτιαχνω και οταν ερχεται ο ελεγκτης μου λεει απαραιτητα στις διορθωσεις τι πρεπει να γινει για να βγει η αδεια

Οπότε αφήνεις τον ιδιοκτήτη να αναγκαστεί να το κάνει σε περίπτωση που δε το θέλει απ την αρχή ε;

Έκ των υστέρων όμως δεν είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα; ;

Edited by Skeptikos
Link to comment
Share on other sites

Αν το υγειονομικό κοιτάζει ακόμη εκείνη την παλιά διάταξη Αποφ-8577/83 (ΦΕΚ-526/Β/8-9-83)  στο άρθρο 25 παρ. 4 αναφέρεται ότι

.- Τα αποχωρητήρια των καταστημάτων και εργαστηρίων τροφίμων ή ποτών θα βρίσκονται μέσα στο χώρο του καταστήματος ή εργαστηρίου ή σε συνέχεια με αυτόν. 

Μεταξύ των αποχωρητηρίων και του χώρου, στον οποίο βρίσκονται, θα παρεμβάλλονται ιδιαίτεροι προθάλαμοι, πλην των περιπτώσεων ορισμένων καταστημάτων, για τα οποία οι ειδικές διατάξεις της παρούσας ή άλλης Υγειονομικής Διατάξεως παρέχουν τη δυνατότητα εξαιρέσεώς τους από την απαίτηση αυτή.
(...) παρ. 5 :
 Σε μικρά καταστήματα, δυναμικότητας μέχρι 100 καθισμάτων, η Υγειονομική Υπηρεσία μπορεί εφόσον θα διαπιστώσει ότι είναι ανέφικτος ο διαχωρισμός του, να επιτρέψει την ύπαρξη ενιαίου για τα αποχωρητήρια των δύο φύλων προθαλάμου, ο οποίος θα έχει εμβαδόν τουλάχιστον ίσο με το άθροισμα των εμβαδών των αντιστοίχων αποχωρητηρίων. Ενιαίος μπορεί να είναι και ο προθάλαμος συγκροτήματος αποχωρητηρίων, προοριζόμενων για την εξυπηρέτηση ατόμων του ίδιου φύλου. 
 Οι εσωτερικές διαστάσεις κάθε αποχωρητηρίου, καθώς και του προθαλάμου του, θα είναι 1 μέτρο επί 1,20 μέτρα τουλάχιστον το εμβαδόν δηλαδή αποχωρητηρίου και προθαλάμου δε θα είναι μικρότερο από 2,50 τετραγωνικά μέτρα, ήτοι 1 μέτρο πλάτος επί 2,50 μέτρα μήκος (1,20 μέτρα μήκος αποχωρητηρίου συν 0,10 μέτρα πάχος του μεσότοιχου συν 1,20 μέτρα μήκος προθαλάμου). Το ελεύθερο ύψος της οροφής των αποχωρητηρίων και των προθαλάμων τους δε θα είναι μικρότερο από 2,10 μέτρα. 
 
    Πέρα από τη νομοθεσία όμως, γιατί υπάρχει πρόβλημα με την κατασκευή προθάλαμου?
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε παλιά κατασκευή χωρίς προθάλαμο κανένα.Τι είχες τι έχασες.

Σε καινούργιο κτίριο μερεμέτια από την αρχή.

Εκτός κι αν επιτρέψει ο ελεγκτής να μπούν πρόχειρα υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε αφήνεις τον ιδιοκτήτη να αναγκαστεί να το κάνει σε περίπτωση που δε το θέλει απ την αρχή ε;

Έκ των υστέρων όμως δεν είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα;

 

 

αυτο γινεται στις περιπτωσεις ιδιοκτητων που δεν θελουν να καταλαβουν οτι ΠΡΕΠΕΙ  να το φτιαξουν αποτην αΡΧΗ,ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ παντα τι θα επακολουθησει. κ ετσι τους αναγκαζει η υπηρεσια να το κανουν

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ρε παιδιά θα με τρελάνει το υγειονομικό...

Σε κατάστημα προχείρου γεύματος και αναψυχής, ο λιποσυλλέκτης είναι υποχρεωτικός?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.