Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

aithilenio ποιο ποστ μου ακριβως σε απογοητευσε

 

Θεωρώντας ότι στο 295 απαντάς στο 294.

Πολύ καλύτερη απάντηση είχες δώσει παλαιότερα λέγοντας μου…

Μάστορα εκεί το πράγμα πάει αλλού και είναι don’t touch.

Εκεί καταλαβαίνω μια λογική στο παράλογο.

Εδώ 137 λογαριασμοί για τα στημένα λένε να ανοίξουν και ακούγονται για πολλά εκατομμύρια….

Να τα αφήσουμε έτσι να πάει αυτό;

Αυτοί δηλαδή που ρήμαξαν τα χοντρά και τους βλέπουμε νεόπλουτους να κυκλοφορούν με τις αμαξάδες τους και τις βιλαρες τους χωρίς να έχει ίδρωση ποτέ ο κώλος τους ή το μυαλό τους και με νοοτροπία ότι εγώ είμαι και γαμώ και δέρνω να μην τους ακουμπήσουμε;

Αυτά λέει ο Γιώργος στο 294 και η απάντηση που παίρνει είναι ότι είναι αριστερός.

Τι να πω τώρα ρε Zavi….

Τσαντίλα έχω όταν διαβάζω αυτά από μηχανικούς .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρ όλο τον ζήλο που ανέβασε στροφές στο θέμα ξεχνάμε μια μικρή αλλά σημαντική παράμετρο

 

Από τα έσοδα του κράτους

Το 65% είναι από μισθωτούς και συνταξιούχους

Το 15 ή 17% από ελευθέρους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Και άλλο ένα 15% περίπου από ΝΠΙΔ

 

Άρα κυρίαρχη η τρύπα για το όποιο έλλειμμα είναι το μαύρο χρήμα, το όποιο πολλοί το κατηγόρησαν και άλλοι τόσο το αγάπησαν.

 

Κατηγορούμε πάντα το μαύρο ή το παρασιτικό των άλλων αλλά φυσικά σύμφωνα με τους νόμους της «οικονομίστικης» φύσης δεν κατηγορούμε εμάς όταν το κάνουμε.

 

Ναι η επιχειρηματικότητα ακόμα και με την επιθετική της μορφή είναι αυτή που θα παράγει έργο, πρόσθετη αξία, εργασία, πλούτο κλπ αλλά μέχρι να γίνει αυτό μας ταΐζουν κατά 65% οι φόροι των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Link to comment
Share on other sites

aithilenio

 

προφανως εχεις το ιδιο θεμα που εχει ο sheldon στο big bang theory να καταλαβει την εννοια του σαρκασμου.

 

οκ λοιπον, θα στο εξηγησω πιο απλα, να αντιληφθεις την κοσμοθεωρια μου.

 

κοσμοθεωρια του zavi: η ελλαδα ειναι προτεκτορατο. αλλοτε των ρωμαιων, αλλοτε των φραγκων, των βενετων, των βρεττανων, των οθωμανων, των βαυαρων, των αμερικανων. η τελευταια φορα που η χωρα αυτη ηταν ελευθερη και ειχε "εθνικη κυριαρχια" ηταν το 146 π.Χ. απο κει κ περα πληρωνει φορους σε αλλους λαους, οποιουσδηποτε εκτος απο ελληνες. αν και μεχρι τοτε δεν υπηρχε η διοικητικη εννοια του εθνους, παρα μονο των πολεων-κρατων, και το μονο που υπηρχε σε εθνικο επιπεδο ηταν η φυλετικη συνειδηση.

 

ακομη και η επανασταση του 21 διδαχτηκε στα σχολεια ως αποκτηση "εθνικης κυριαρχιας" ενω στην πραγματικοτητα το μονο που εγινε ηταν η αλλαγη προσωπων που εισεπρατταν φορους. αντι να πληρωνεις τον οθωμανο, πληρωνες το βαυαρο. αλλαγη προσωπων δηλαδη, ενα φρεσκαρισματακι στην ψυχολογια του νεοελληνα. ακομη και η βαυαρικη σημαια ειναι αυτη που κυματιζει ως "γαλανολευκη", και το παιδακι σου στο σχολειο μαθαινει οτι προερχεται απο τα χρωματα του ουρανου και της θαλασσας, ενω στην πραγματικοτητα ειναι τα χρωματα της βαυαριας. η πραγματικη ελληνικη σημαια ειναι μαυροκοκκινη! φαντασου το επιπεδο προπαγανδας που εχει δεχθει ο καθενας μας φιλε, και αναρωτησου, εδω χτυπαει το καμπανακι νουμερο μηδεν: ορκιζεσαι να υπηρετεις το προτεκτορατο μεχρι τελευταιας ρανιδος του αιματος σου....!!!!

 

στη συνεχεια, τη χωρα κυβερνησαν μαυρομιχαλαιοι, σαρκασμο κανω εδω, εφοσον δολοφονηθηκε ο μοναδικος ελληνας πολιτικος με @@ τα τελευταια διακοσια χρονια, ο καποδιστριας.

 

ουδεποτε η ελλαδα δεν ειχε εθνικη κυριαρχια. ειναι παντα προτεκτορατο, για καποιον ανεξηγητο λογο ειμαστε αγαπητοι και μας κρατανε παντα στη ζωη. ισως ο β παγκοσμιος πολεμος να παιζει ρολο σε αυτο, δεν ειμαι σιγουρος, γιατι η τοσο προσφατη ιστορια γραφεται μονο απο τους νικητες, οποτε θα ξερουμε τα επομενα διακοσια χρονια την πραγματικοτητα πισω απο την προπαγανδα.

 

το οτι αυτη τη στιγμη σου μοστραρουν οτι η χωρα ξεπουλιεται, ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι απο ολα. η χωρα εχει ξεπουληθει εδω και πολυυυυ πολυ καιρο, σε συμφωνιες τοσο μεγαλες, που ουτε κανενα βοιδι νεοελληνας δεν καταφερε ποτε να αποκρυπτογραφησει. παντα εκλεινε τα ματια.

 

αυτη τη στιγμη , το μονο που γινεται ειναι η επαναφορα στην πραγματικοτητα. ΑΥΤΗ ειναι η πραγματικοτητα. δεν ειναι κοινωνικη αδικια, ειναι η πραγματικοτητα! το μοντελο της ελληνικης οικονομιας ειναι εντελως στρεβλο, και ολοι το νιωθουμε με δεκα απλα δημοσιονομικα μετρα στο μεδουλι μας!! ΟΛΕΣ οι χωρες που τα εφαρμοσαν ανεκαμψαν, εμςις δεν μπορουμε, αυτο θα επρεπε να σου χτυπησει το καμπανακι νουμερο ενα φιλε...

 

και τωρα αναρωτησου, ως καλος πολιτης: ΠΩΣ γινεται σε μια χωρα με φυσικο πλουτο το μεγαλυτερο της ευρωπης, να ειναι η τελευταια στην οικονομια της ευρωπης?εδω χτυπαει το δευτερο καμπανακι, κ αν δεν το ακους εισαι αξιος της μοιρας σου. εννοω οτι, αν στ αληθεια πιστευεις οτι με τοσο πλουτο πτωχευουμε λογω "κρισης", τοτε εισαι τυφλος που δεν βλεπεις οτι η χωρα ειναι ξεπουλημενη εκ της γεννεσεως..... αυτο το παραδοξο ο ενας το ριχνει στον καπιταλισμο, ο αλλος στην ασυδωσια των τραπεζων, ο αλλος στους πολιτικους, ο αλλος στην κακια την ωρα, εγω επιλεγω να το ριξω στην εθνικη συνειδηση, αρα και στον καθε ενα συμπολιτη μου.

 

το τριτο καμπανακι θα σημανει απλα το τελος. και χτυπαει το μαιο του 2012, ακριβως τοτε που μου τελειωνουν τα λεφτα μου!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλή η κοσμοθεωρία σου Zavi αλλά την καλύτερη ιστορική αναδρομή για την ιστορία της Ελλάδας με γλαφυρό τρόπο την έγραψε ένας φίλος εδώ Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας -Το Μπουρδέλο Καίγεται

 

Σημειωτέον ότι το έγραψε Αύγουστο του 2007 στις μεγάλες φωτιές οπότε είχε και τον ανάλογο επηρεασμό

Link to comment
Share on other sites

 

Αυτά λέει ο Γιώργος στο 294 και η απάντηση που παίρνει είναι ότι είναι αριστερός.

Τσαντίλα έχω όταν διαβάζω αυτά από μηχανικούς .

 

Να μην έχεις τσαντίλα. Να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο και την οικονομία γύρω σου και να ακούς λιγότερο Αυτιά, Τράγκα, και Χατζηνικολάου. Αν δεν βλέπεις ότι σε αυτό το κωλοκράτος όσα λεφτα κα να δώσεις μέσω φόρων, το μόνο που θα καταφέρεις είναι μεγαλύτερα ελλείματα, χρεος και χειρότερες υπηρεσίες τότε δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι.

Μιλάω για αριστερα, γιατί ο GeorgeS έχει με συνέπεια υποστηρίξει σε ΟΛΑ του τα ποστ την ανάγκη παρεμβατικότητας του κράτους, της ανάγκη κρατικής αστυνόμευσης του πλούτου, την ανάγκη διατήρησης του αριθμού Δ.Υ ώς έχουν, την ανάγκη ύπαρξης κράτους-επιχειρηματία-επενδυτή. Αυτά είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Δηλαδή ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

 

Μην τσαντίζεσαι λοιπόν

Link to comment
Share on other sites

Και όμως, με αδικείς....

Έχω καταλάβει πολλές φορές την κοσμοθεωρία σου....

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσες φορές απευθύνομαι σε σένα.

Αλλά η κοσμοθεωρία σου ρε φίλε κάποιες φορές δεν συμβαδίζεις με τα γραπτά σου.

Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι.

Ένας άνθρωπος ομολογουμένως έξυπνος ενώ έχει καταναλώσει ώρες και ώρες για να τονίσει τα χίλια κακά του κράτους και των υπαλλήλων του μόλις η κουβέντα γυρίσει και πάει στην άρχουσα και νέα τάξη πραγμάτων συμπεριφέρεται ως:

Γεια σου Γιάννη. Κουκιά σπέρνω. Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.

Link to comment
Share on other sites

@aithilenio

 

ως προφητης, θα σου πω τη νεα ταξη πραγματων.

 

"αν συνεχιστει ετσι η πορεια της εθνικης συνειδησης και δεν ξυπνησει ο νεοελληνας, τοτε ερχονται κακες μερες. η χωρα θα αιμορραγησει ανευ προηγουμενου. ο μορφωμενος κοσμος θα φυγει, ο μη μορφωμενος θα κατσει και θα υποφερει. απο τους μη μορφωμενους, μονο οι ειδικευμενοι θα καταφερουν να φυγουν για να γλυτωσουν. το φαινομενο αυτο ονομαζεται brain drain, δηλαδη αποστραγγιση εγκεφαλων. μολις ο ελληνας αποδιωξει την καταρα που κουβαλαει εδω και τρεις γενεες, να θυμαται την πεινα του β παγκοσμιου στο πετσι του, ωστε να ξεπουλαει την ψυχη του για ενα ρουσφετι, τοτε μονο θα καταρει να ανακαμψει και να διεκδικησει ο,τι του ανηκει. μεχρι τοτε, το μονο που κανει ειναι να γινεται γραφικος, αυτο ειναι και το μεγαλο του ατου εξαλλου, η γραφικοτητα. οι λυσεις ειναι ΠΟΛΥ απλες φιλε: αποκτηση συγκριτικων πλεονεκτηματων για επανενταξη στο διεθνες εμποριο. αλλα αυτο απαιτει αφενος μεν την εκλογη πολιτικων χωρις ανταλλαγματα-ρουσφετια,οι οποιοι θα επιτυχουν διακρατικες συμφωνιες, αφετερου πολυ ιδρωτα στην ανταγωνιστικη εργασια για την αποκτηση των συγκριτικων πλεονεκτηματων(ΑΚΡΙΒΩΣ ο,τι εκανε η κινα δηλαδη, αλλα ο φιλος μουo george το βρισκει παραλογο). υππθεση εντελως ουτοπικη για την τωρινη συνειδηση του ελληνα. οποτε, arrivederci"

Link to comment
Share on other sites

[email protected]

 

με 300Ε το τμ πόσα θες? Θες Ροδόπολη να πάρεις 25 στρέμματα. Θες Άνοιξη να πάρεις 50 στρέμματα, Κρυονέρι, καλλιτεχνουπολη. Εχεις να ακουμπήσεις 10-15 εκ. Εαν έχεις κάτι θα βρούμε. Προφανώς και δεν μιλάω για 1 και 2 στρέμματα αυτά είναι ζημιά για εμπορική αξιοποίηση. Κοίτα χθές κοιτούσα στον Διόνυσο 2.1 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 790Κ μετρητά και στα χαρτιά θα φανούν 400Κ. Θα βγάλει 10Χ 310 τμ αυτόνομες μεζονέτες με πισίνα 6Χ5 κλεισμένη εσωτερικά. Θες να μαζευτούμε 20 και να φτιάξουμε οικισμό στον Μαραθώνα? το κάνουμε. Το βασικό είναι να μπορείς να τα πουλήσεις σύντομα. Αυτό ακόμα και σήμερα με άψογη κατασκευή γίνεται αλλα θέλεις να έχεις την κλίμακα.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για αριστερα, γιατί ο GeorgeS έχει με συνέπεια υποστηρίξει σε ΟΛΑ του τα ποστ την ανάγκη παρεμβατικότητας του κράτους, της ανάγκη κρατικής αστυνόμευσης του πλούτου, την ανάγκη διατήρησης του αριθμού Δ.Υ ώς έχουν, την ανάγκη ύπαρξης κράτους-επιχειρηματία-επενδυτή. Αυτά είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Δηλαδή ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

 

Δεν διαφωνώ καθόλου φίλε agrafiot.

Αυτά πιστεύει αυτά προσπαθεί να υποστηρίξει.

Θεωρώ μάλιστα ότι είναι έντιμη η στάση του.

Το ίδιο κάνει και ο V mantas.

Προσπαθεί να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Για να μην κρύβομαι πίσω από τα δάχτυλο μου συμφωνώ σε πολλά με τον Γιώργο αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί το κράτος να παίξει τον ρόλο του επιχειρηματία.

Δεν γνωρίζω την λύση στο λέω καθαρά.

Αυτή όμως είναι ιδεολογική κουβέντα.

Εδω έθεσε θέμα ο Γιώργος για το άνοιγμα των λογαριασμών και το πόθεν έσχες.

Τι σχέση έχει αυτό με τις αριστερές πεποιθήσεις του;

 

Οσο για την σπόντα περί Αυτιά, Τράγκα, και Χατζηνικολάου παραμένει να έιναι σπόντα χωρίς αντίκρυσμα.

Αν με γνώριζες προσωπικά θα καταλάβαινες αν βλέπω τηλεόραση και τι ακούω. Πίστεψε με πολύ σπάνια.

 

Και μιας και μου κάνεις υπόδειξή παραπάνω να σου κάνω και εγώ μία...

Μην βλέπεις δεξιούς και αριστερούς.

Να βλέπεις δίκαιο ή άδικο.

Link to comment
Share on other sites

@ροδοπουλος

 

εισαι σιγουρος για το συντελεστη δομησης? διοτι στην ιπποκρατειο πολιτεια ειναι 0,15 , πιο κατω δηλαδη και απο την εκτος σχεδιου.... οπως κ να χει το πραμα, αν ειναι ετσι ο συντελεστης, ειναι κατι που αξιζει να κοιταξει κανεις.... προς τα εκει ουτε που μπηκα ποτε στον κοπο να κοιταξω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.