Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Ρε σι Zavi για χαζό τον έχεις τον καπιταλισμό.

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει.

Αυτοί απλά θέλουν να σφίξουν οι κώλοι.

Οι φαρδιοί να αποκτήσουν flexibility (μου άρεσε η λέξη) και οι λεπτοί να παραμείνουν με ένα κωλομέρι.

Οι Βασιλικοί κώλοι δεν αναγνωρίζονται ως κώλοι. Έχουν ροδοπέταλα. :)

Τα ίδια ρε συ δεν κάνουν παντού….

Εδώ το bbc αν δεν κάνω λάθος αναρωτιέται ποιος θα φαλιρίσει πρώτος .

Ελλάδα ή η Αμερική.

Τα αφήνουν ρε συ να συμβεί αυτό;

Μην μασάς.

Στο ξαναλέω.

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει……

Το παιχνίδι είναι το μοίρασμα της πίτας....

Μόλις δούνε ότι χαλάει η πίτα θα πάνε πάσο.

Δεν τους συμφέρει....

Άποψη μου είναι ότι όσοι συμβιβάζονται πέφτουν στην λούμπα τους.

Και απορώ ρε παιδιά στην Αμερική δεν έχετε φίλους;

Μια από τα ίδια τους λένε και εκεί όλη μέρα τα μέσα;....

Ότι φαλιρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν ακούνε;....

 

Πέρα απο όλα αυτα συμφωνώ απόλυτα ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτό το όργιο του δημόσιου.

Και πιστεύω ακόμα ότι μόνο το πασόκ μπορούσε να το κάνει αυτό.

Αν είχαμε δεξιό κόμμα τώρα θα είχαμε επανάσταση.

Δεν είχαν άλλο τρόπο να το σταματήσουν αυτό το έκτρωμα που δημιούργησαν οι ίδιο από το να τρομοκρατήσουν τον λαό και να τον βάλουν στην πείνα για μερικά χρονάκια.

Στα .........τους αυτοί θα πεινάσουν;

Φυσικά μπορεί να τους τσούζει που δεν μπορούν να βγουν ούτε για ΚΑΦΕ από το Μαρούσι και κάτω αλλά τι να κάνουμε....

Μπόρα είναι θα περάσει.....

Και εμάς μας τσούζει που δεν έχουμε να πληρώσουμε το ΤΕΒΕ μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Επίσης διαβάστε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα εδώ :

 

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2375.aspx

 

...vmantas ή όποιος άλλος θέλει περιμένω σχόλια.

 

Τι να σχολιάσουμε που δεν έχει σχολιαστεί;

Αλήθεια, όλα αυτά τα στοιχεία που προβάλλει ως αληθή μπορείς από κάπου να τα διασταυρώσεις και να τα επαληθεύσεις; Η τα δέχεσαι έτσι απλά; Είναι δεκάδες τα σημεία που απαιτούν έλεγχο/διασταύρωση ώστε να δεχτείς τους συνειρμούς που κάνει, γιατί ενώ το ξεκινά αλλιώς στην αρχή, ως ύστατη λύση ενώ πρέπει να νοικοκυρευτούμε πετάει στην τελευταία του παράγραφο έντεχνα την προπαγάνδα του.

 

π.χ. πόθεν προκύπτει ότι το 95% του χρέους μας διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο, υπάρχει κάπου λίστα με τα δάνεια που έχουμε πάρει κατά καιρούς και οι αντίστοιχες συμβάσεις; Γιατί είχα την εντύπωση ότι υπάρχει η φιλοδοξία να δημιουργηθεί από κάποιους σχετική επιτροπή που θα ψάξει να βρει όλα αυτά τα στοιχεία, να τα βάλει κάτω, να τα αναλύσει και έτσι να αποφανθεί ποιο τμήμα του χρέους θα μπορούσε, κατά τη γνώμη τους, να χαρακτηριστεί ως επαχθές και επακόλουθα να διεκδικηθεί (;) η μη πληρωμή του. Αν όλα ήταν έτσι απλά διαθέσιμα, ώστε να κάνει τη σούμα ο κ.Βιλλιάρδος, γιατί άραγε δεν έχει τελειώσει η επιτροπή τη δουλειάς της. Από όσο ξέρω δεν είναι διαθέσιμα αυτά τα στοιχεία τόσο απλά, έχω ακούσει ότι ζητήθηκαν στη βουλή από κάποια κόμματα και τελικά δεν δόθηκαν τα στοιχεία, αλλά επειδή και αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πολλά ψεύδη που κυκλοφορούν τελευταία, αν δεν δω πρακτικά βουλής δεν πιστεύω κανέναν.

Αν πάλι κάποιος έχει κάποια πηγή ας την αναφέρει ή μπορείτε να ρωτήσετε και το συγγραφέα για τις πηγές των στοιχείων του, και κατά τη γνώμη μου όσοι υιοθετείτε την αρθρογραφία του θα πρέπει να το κάνετε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί απλά θέλουν να σφίξουν οι κώλοι.

Δεν τους συμφέρει....

Άποψη μου είναι ότι όσοι συμβιβάζονται πέφτουν στην λούμπα τους.

 

Είμαι σίγουρος ότι σκέφτεσαι έτσι.Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκέφτονται και μεγάλη μερίδα κόσμου.

 

Γι αυτό ακριβώς είπα ότι είναι ουτοπική υπόθεση να ορθοποδήσει η ελλάδα.Με πιάνεις τώρα?

 

Δεν σε παρεξηγώ, γιατί όλοι μας είμαστε γενίτσαροι.Έχουμε φάει τόση προπαγάνδα, που νομίζουμε ότι έχουμε ξυπνήσει κιόλας και ότι δεν θα μας πιάσουν κορόιδα......

 

Δυστυχώς σου εξηγώ, ότι αφενός μεν ΑΥΤΟΙ είναι οι κανόνες της EMU, αλλά και της EU, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη να ανήκουμε, αφετέρου ΑΥΤΟΙ είναι οι κανόνες που σε οδηγούν σε βιώσιμες οικονομίες.Ειδάλλως κάθε τρεις και λίγο θα κατεβαίνεις 10 σκαλιά και θα φωνάζεις.Θα σε αφήνουν λίγο να συνηθίσεις και θα σε ξανακατεβάζουν.Θα φωνάζεις.Θα σε αφήνουν λίγο να συνηθίσεις και θα σε ξανακατεβάζουν.Θα σε αφήνουν λίγο να συνηθίσεις και θα σε ξανακατεβάζουν.Θα σε αφήνουν λίγο να συνηθίσεις και θα σε ξανακατεβάζουν........

 

Δεν υπάρχει μέλλον με το υπάρχον μοντέλο οικονομίας της χώρας.

Link to comment
Share on other sites

Οφείλω να κάνω μια διευκρίνηση.

 

Zavi, πρώτον δεν ανήκω σε καμιά παράταξη και μιλώ ΠΑΝΤΑ και πρώτα απ όλα ως άνθρωπος και ως πολίτης. Και συνεχίζω απαντώντας και στον agrafiot. Εχω πάντα μια καχυποψία για τον επιχειρηματικό κόσμο. Θεωρώ πως ο αποκλειστικός στόχος της μεγιστοποίησης των κερδών αλλοτροιώνει βαθύτατα τον άνθρωπο και οδηγεί σε πόλεμο. Στο πόλεμο που περιέγραψε ο Hobbes "όλοι εναντίον όλων". Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν καλοί επιχειρηματίες και έχω πει πως η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη. Πιστεύω όμως ότι η φύση του συστήματος αυτού, agrafiot, του μη ρυθμιζόμενου καπιταλισμού είναι επικίνδυνη διότι βαθμιαία οδηγεί στη κοινωνία της ζούγκλας και της άγριας εκμτάλλευσης των πολλών από τους λίγους. Είναι στην ανθρώπινη φύση, όποιος αποκτά οικονομική ισχύ να ΕΚΜΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ τους άλλους. Και ακολουθεί η απληστία. Η κυριαρχία με κάθε τρόπο. Οι τσάροι, οι τσιφλικάδες, ο εργασιακός μεσαίωνας, η δράση των πολυεθνικών παγκοσμίως είναι συνέπειες αυτής "κακής" φύσης που ενισχύεται και προκρίνεται απο ένα σύστημα όπου λείπει η κοινωνική προστασία και όλοι καλούνται να επιβιώσουν πως ? Σε βάρος των άλλων. Έχει συμβεί ιστορικά πολλές φορές.

Γιαυτό υποστηρίζω το κοινωνικό κράτος, τη ρύθμιση από το κράτος (το κοινωνικό συμβόλαιο), την ύπαρξη εργασιακών δικαιωμάτων, ιδέες που όντως μπορείς να τις πεις σοσιαλιστικές αν και δεν θέλω να τις ταυτοποιήσω. Πρόσεξε όμως : Ιδέες. Αρχές. Αξίες. Γιατί και η δικτατορία της Β. Κορέας δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που καταγγέλω ως έγκλημα στον νεοφιλελευθερισμό.

Προτιμώ να μην έχουμε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Προτιμώ μια κοινωνία αλληλεγγύης προς το συλλογικό καλό παρά μια κοινωνία όπου βασιλεύει ο ατομικισμός. Εξαρτάται το τίμημα κάθε φορά.

 

Επειδή ξέρω ότι έχεις μελετήσει τον Μ. Φρίντμαν και είσαι υποστηρικτής των απόψεων του, θέλω ειλικρινα να μου πεις πως θα αποφευχθούν ΟΛΑ τα φαινόμενα που είχα περιγράψει στο μήνυμα http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=312464&postcount=2071 . To έχω ζητήσει και απο άλλους αλλά δεν το έκανε κανείς.

Εκτός αν τα αποδέχεσαι και δεν σε προβληματίζουν οπότε φαντάζεσαι ή οραματίζεσαι κάπως αλλιώς τη δομή της κοινωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Και οι Γάλλοι που φέτος ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα πάνε διακοπές σε άλλη ένωση ανήκουν;

 

Να σου κάνω και εγώ μία προφητεία....

Θα οργιάσει η οικοδομή από τα μεσόγεια και κάτω σε μερικά χρόνια.

Και μάλλον δεν θα γίνει τόσο άναρχα όπως γινόταν έως τώρα.

 

Ο θεός να μάς έχει καλά να τα ξαναπούμε σε μερικά χρόνια να δούμε ποιος έχει δίκαιο.

 

Εκτός άμα τρελαθούν τελείως οι ροδοκωλοι του εξωτερικού και τα σμπαραλιάσουν όλα.

Link to comment
Share on other sites

1)Θεωρώ πως ο αποκλειστικός στόχος της μεγιστοποίησης των κερδών αλλοτροιώνει βαθύτατα τον άνθρωπο και οδηγεί σε πόλεμο. Στο πόλεμο που περιέγραψε ο Hobbes "όλοι εναντίον όλων"....... 2)Οι τσάροι, οι τσιφλικάδες, ο εργασιακός μεσαίωνας, η δράση των πολυεθνικών παγκοσμίως είναι συνέπειες αυτής "κακής" φύσης που ενισχύεται και προκρίνεται απο ένα σύστημα όπου λείπει η κοινωνική προστασία και όλοι καλούνται να επιβιώσουν πως ?

 

3)Προτιμώ να μην έχουμε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Προτιμώ μια κοινωνία αλληλεγγύης προς το συλλογικό καλό παρά μια κοινωνία όπου βασιλεύει ο ατομικισμός. Εξαρτάται το τίμημα κάθε φορά.

 

4)Επειδή ξέρω ότι έχεις μελετήσει τον Μ. Φρίντμαν και είσαι υποστηρικτής των απόψεων του, θέλω ειλικρινα να μου πεις πως θα αποφευχθούν ΟΛΑ τα φαινόμενα που είχα περιγράψει στο μήνυμα..

 

GeorgeS θα σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται, γιατί αλλιώς κανείς δεν διαβάζει τίποτα.

 

1) Λες ότι το κυνήγι του κέρδους αλλοτριώνει τον άνθρωπο και οδηγεί σε πολέμους. ΛΑΘΟΣ. Κοίτα την ιστορία. Θα δεις ότι σήμερα και λόγω συνθηκών καπιταλισμού και ελευθερης αγοράς έχουμε λιγοτερους πολέμους και διακρατικές συγκρούσεις απ΄ότι 60,100,200,300 χρόνια πριν. Βεβαίως έχουμε και σήμερα πολέμους, δεν λέω εγώ όχι. Δεν λέω ότι ο κόσμος είναι παραδεισένιος και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όμως η ύπαρξη ελευθερης αγοράς και η ενθάρρυνση της οικονομικής συνεργασίας φέρνει τους λαούς πιο κοντά και δημιουργεί κοινά συμφέροντα. Παραδείγματα: Όσα θες. Δες την περίπτωση του Βιετνάμ. Αυτή τη στιγμή το Βιετνάμ που θα είχε κάθε λόγο να μισεί κάθετι Αμερικανικό, είναι από τους καλύτερους εμπορικούς εταίρους των Η.Π.Α στην Ασία, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και ο λαός του Βιετνάμ είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι 50 χρόνια πριν χάρη στην ελεύθερη αγορά.

 

2) Μιλάς για εργασιακό μεσαίωνα λόγω του αδίστακτου καπιταλισμου και του κυνηγιού του κέρδους. ΛΑΘΟΣ. Κοίτα την ιστορία. Θα δείς ότι σήμερα στα κράτη που ενστερνίζονται τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά υπάρχει η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την Ασφάλεια και Υγιεινή των εργαζομένων, πράγμα ανήκουστο 50-100 χρόνια πριν. Και μην πας 50 χρόνια πριν. Δες τις συνθήκες εργασίας σε ανελεύθερες χώρες, σε χώρες που εμποδίζουν την ελεύθερη οικονομία. Εκεί θα βρείς τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και τα περισσότερα ατυχήματα.

 

3)Μιλάς για μια κοινωνία αγγελικά πλασμένη. Αυτά είναι ρομαντισμός. Και εγώ είμαι ρομαντικός. Αγαπάω την γυναίκα μου όσο τίποτα. Αλλά τέτοια κοινωνία δεν υπήρξε ποτε στην ιστορία. Αν θέλεις δώσε μου παράδειγμα. Το σίγουρο είναι ότι ο καπιταλισμός και η ύπαρξη ελεύθερης αγοράς βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής μας.

 

4) Γιώργο δεν μπορώ να σου απαντήσω σε ΟΛΑ τα ερωτήματα διότι είναι πάρα πολλά και σε αυτό το φόρουμ κανείς δεν διαβάζει τίποτα πάνω από 10-15 σειρές. Αλλά νομίζω ότι απάντησα σε αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε 326 αναρτήσεις και όλους όσους συμμετείχαν στο παρόν νήμα μόνο ΕΝΑΣ (αριθμητικά 1) σκέπτεται σύμφωνα με τους όρους της νέας κατάστασης. Ο Ροδόπουλος!

Οι υπόλοιποι αφήνουν την αγανάκτησή τους να τους πνίγει και αναλώθηκαν σε θεωρητική κουβέντα, που ταιριάζει μόνο σε χαλαρούς καιρούς.

 

Η πρόταση του Ροδόπουλου (και δική μου) είναι η μόνη που διαθέτετε για να παραμείνετε στην Ελλάδα, η εναλλακτική είναι η μετανάστευση (αν βέβαια θέλετε να παραμείνετε μηχανικοί).

 

Αντιλήψεις του τύπου "γιατί να κάνουμε εταιρείες, για να σκοτώνουμε τις μύγες μαζί?", δεν τις θεωρώ σοβαρές και γι΄ αυτό δεν τις σχολίασα.

 

Η αγορά υπάρχει αλλά είναι διαφορετική από εκείνη που γνωρίζατε. Η νέα αγορά περιλαμβάνει Υπηρεσίες - Κατασκευή - Εμπόριο (όλα σε ένα). Που σημαίνει με απλά λόγια (και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε...)

 

Α) Εταιρικό σχήμα (σε "σφιχτό ή χαλαρό" σχήμα) μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Β) Συνεργεία διαφόρων ειδικοτήτων (με την όποια μορφή συνεργασίας).

 

Γ) Εμπορική δραστηριότητα Α΄ υλών και υλικών.

 

Δ) Συνεργαζόμενη τράπεζα και Ασφαλιστική εταιρεία.

 

Ε) Νομική και Λογιστική υποστήριξη.

 

ΣΤ) Τμήμα marketing και πωλήσεων.

 

Δηλαδή μία σφαιρική και αλληλο-υποστηριζόμενη δραστηριότητα, όπου ο ένας τομέας θα υποστηρίζει τον άλλον.

 

Η δραστηριότητα ενός τέτοιου σχήματος ορίζεται από:

Πρόταση - Μελέτη - Κατασκευή - Εξοπλισμό - Συντήρηση - Διαχείριση που με τη σειρά του σημαίνει ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ που αφορά ένα ακίνητο της οποιασδήποτε χρήσης. Από την έκδοση ΟΑ, μέχρι εγκαταστάσεις, μερεμέτια, ασφαλιστικές καλύψεις, καθαρισμούς, έκδοση κοινοχρήστων και πετρέλαιο για τη θέρμανσή του...

Η πληρότητα στην παροχή υπηρεσιών και αναγκών ενός ακινήτου είναι η νέα σας αγορά. Ο "βγάζω 10 άδειες το χρόνο και είμαι Πασάς στα Γιάννενα" αν δεν έχει πεθάνει, σίγουρα ψυχορραγεί...

Link to comment
Share on other sites

 

Θα σταθώ όμως στο ξεπούλημα που θα γίνει επί των δημοσίων κτημάτων αλλά και στις "διευκολύνσεις" που παρέχονται στους επίδοξους επενδυτές !!

 

 

Οι όροι και αλλαγές θα ορίζονται με ειδικά Προεδρικά Διατάγματα.... και θα αφορούν σε παρεκκλίσεις ώς προς : συντελεστή δόμησης, ποσοστό κάλυψης, ... ύψος, αιγιαλό και παραλία ... με δικαίωμα μάλιστα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ εκμετάλλευσης και διάφορα άλλα!!!!

 

Η δε αδειοδότηση θα γίνεται από τη ΔΟΚΚ (ούτε ΚΑΝ από τις Οικείες Πολεοδομίες) ενώ οι ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ για παράδειγμα των ΣΠΜΕ (Στρατηγικών περιβαλλοντικών μελετών) μειώνονται κατά 5 μέρες....

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του ΠΕΚΑ και ζητείται ΜΟΝΟ γνώμη από το οικείο Περιφερειακό Συμβούλιο....

 

Σημαντικό βεβαίως βεβαίως για τη διευκόλυνση τους.... είναι το εξής:

Αρθρο 12, παρ 4>>

"Με τα προεδρικά διατάγματα της προηγούμενης παραγράφου μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα Ρυθμιστικά Σχέδια, ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ και άλλα σχέδια χρήσεων γης, εφόσον η τροποποίηση καθίσταται αναγκαία για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και την αποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων....

Αρθρο 12, παρ 5>>

"Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα μπορεί να ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σχέδια πόλεως, καθώς και πολεοδομικές μελέτες ή/και να καθορίζονται ειδικές χρήσεις γης και ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για τα εντός σχεδίου πόλεως δημόσια ακίνητα, ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες στην περιοχή όρους και περιορισμούς δόμησης, καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος πολεοδομικός-επενδυτικός προορισμός (!!!!!) στο προς αξιοποίηση ακίνητο.

Στις περιπτώσεις αυτές, η δημοσίευση του σχετικού εγκριτικού διατάγματος έχει τις συνέπειες έγκρισης σχεδίου πόλεως, κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16.8.1923."

 

Επίσης προς ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ μπορεί ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ από τον αρμόδιο φορέα .... ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!!

 

Με λίγα λόγια Κύριοι και Κυρίες Συνάδελφοι.... Αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα για ΓΟΚ, Αρτιότητες, Εγκεκριμένα ρυμοτομικά, ΖΟΕ, ΓΠΣ & Χρήσεις γής, Περιβάλλον, Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, Αιγιαλό & Παραλία..... ΞΕ ΧΑ ΣΤΕ ΤΑ !!!! Αυτά θα τα εφαρμόζετε στους ιθαγενείς αυτής της χώρας!!

 

 

 

 

Για να επανέλθουμε στο θέμα. Ερωτήματα για προβληματισμό:

 

  • Με το ισχύον καθεστώς πολεοδόμησης (από έλλειψη εθνικού χωροταξικού, ... , μέχρι σχεδίων πόλεως)
  • Με το ισχύον καθεστώς περ/κης αδειοδότησης (ζήσε-μάη-μου-να-φας-τριφύλλι)
  • Με την έλλειψη κτηματολογίου (ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς; )
  • Με το ισχύον καθεστώς απαλλοτριώσεων (...)
  • Με τις σημερινές κρατικές δομές (πολεοδομίες,.., κλπ)

Α. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα κάνει επενδύσεις;

 

Β. Μέχρι σήμερα πώς γινόταν η εκμετάλλευση της περιουσίας του δημοσίου;

 

Γ. Λαμβάνοντας υπόψιν τα Με... υπήρχε βέλτιστη αξιοποίηση και επενδυτική δυνατότητα στη χώρα μας;

 

Δ. Τα Με... ποιον εξυπηρετούν έως και σήμερα;

 

Ε. Τί μπορεί να γίνει άμεσα;

 

Ιδιαίτερα θα εκτιμηθεί η απάντηση του GRTOPO καθώς και όσων είναι εντός θέματος.

Link to comment
Share on other sites

@Periklis Την ίδια αντίληψη που δεν θεώρησες σοβαρό να σχολιάσεις, εξέφρασε και ο zavi στα posts #299 και #307. Απλά το έκανε με πιο "κομψή" έκφραση περί "οικονομίας κλίμακας". Εγώ και οι άλλοι που υποστήριξαν το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια, είμαστε απλά πιο ...μπρούτοι. Υπάρχει νόημα να κάτσω να σου δείξω ότι η ταυτόχρονη συνύπαρξη των τομέων Α έως ΣΤ που αναφέρεις και μάλιστα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας ο καθένας τέτοιο ώστε να οδηγεί σε τελικό "πακέτο" ικανά ανταγωνιστικό, για να θρέψει τη "συμπραξη" είναι από πρακτικά αδύνατη έως ουτοπική; Όλες αυτές οι "συμπράξεις" θα καταλήξουν να παρέχουν τελικά και αναγκαστικά ίδιας περίπου ποιότητας προϊόν με ασήμαντες διακυμάνσεις στην τιμή. Αν δεν υπάρχει δουλειά και πάλι δεν θα επιβιώσουν οι περισσότεροι.

Link to comment
Share on other sites

Όλες αυτές οι "συμπράξεις" θα καταλήξουν να παρέχουν τελικά και αναγκαστικά ίδιας περίπου ποιότητας προϊόν με ασήμαντες διακυμάνσεις στην τιμή.

 

Και αυτή είναι η αισιόδοξη εκτίμηση.

 

Η σύμπραξη των Α έως ΣΤ προϋποθέτει κάποια τρελά κόστη:

 

Κόστος εγακταστάσεων

Κόστος αποθήκευσης

Κόστος μεταφοράς

Κόστος ασφάλισης εργατικού προσωπικού

Κόστος απόσβεσης μηχανημάτων

Συγκριτικό κόστος κερδοφορίας επιχείρησης έναντι της ατομικής

Κόστος μίσθωσης εξοπλισμού

 

Και όλα αυτά για να ανεγείρουμε ένα κωλοκτίριο?

 

Δεν νομίζω................Με αυτή τη λογική με 20 τέτοιες εταιρείες καλύπτονται οι ανάγκες όλης της χώρας σε τεχνικό προσωπικό, συμπέρασμα εντελώς άτοπο, διότι αυτό δεν μειώνει το κόστος, αντίθετα οδηγεί σε κατάκτηση ''δύναμης αγοράς'' και εκτοξεύει το κόστος!!!.Εγώ σας λέω από τη μεριά μου, που έχω εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες, όταν τα έργα ήταν σε απομακρυσμένα σημεία, οι εταιρείες δούλευαν ΑΚΡΙΒΩΣ το σύστημα της αυτεπιστασίας, σαν να επρόκειτο δηλαδή για τον ιδιώτη μηχανικό.ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.Εκτός κ αν επρόκειτο για ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ τζίρους, οπότε τότε η εταιρεία έκανε αποικισμό.

 

Έρχεται ΕΝΤΕΛΩΣ ενάντια στις βασικές αρχές της οικονομίας.Το ''all inclusive'' κοστίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200% έναντι των ατομικών επιχειρήσεων όταν εφαρμόζεται σε μικρούς τζίρους.Αν θέλετε σας το αναλύω.Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο που το all inclusive δεν άνθισε στην Ελλάδα, ύστερα από πολλές απόπειρες.Μην κοιτάτε τί γίνεται στο εξωτερικό, εκεί μιλάμε για ''contractors'' με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, οι οποίοι δουλεύουν όντως έτσι στα μεγάλα έργα, αλλά στα μικρότερα η υπεργολαβία πάει σύννεφο.Άρα ΠΑΛΙ δεν προτείνετε κάτθ νεωτεριστικό.Συν τοις άλλοις, η αυτεπιστασία έδινε το δικαίωμα στον ιδιώτη-επιχειρηματία να ανεγείρει το έργο κατά 40% μαύρα, με τις ευλογίες του κράτους.ΟΠΟΙΑ στιγμή θέλετε σας κάνω αναλογική κοστολόγηση αυτεπιστασίας-εργολαβίας.ΟΠΟΙΑ στιγμή.Σε έργα τζίρων κάτω των 10.000.000 ευρώ (δηλαδή το 95% των κτιριακών στην Ελλάδα), το all inclusive είναι παντελώς καταστροφικό.Ξεκινάμε με μία βασική αρχή που την γνωρίζει ο καθένας: οριακή ποσότητα σκυροδέματος για εγκατάσταση παρασκευαστηρίου είναι τα 20.000 κυβικά.Κάτω από αυτό το νούμερο, δεν βγάζεις τα έξοδα της μετεγκατάστασης παρασκευαστηρίου.Και ας μή μιλήσουμε για ξηρά δόμηση......Το all inclυsive βολεύει ΜΟΝΟ για μεγάλους τζίρους λέμεεεεεεεεεε...........(ή για προκατασκευή) Τρανταχτή απόδειξη τούτου είναι τα απομεινάρια των all inclusive εταιρειών στην Ελλάδα.Oι περισσότερες πτώχευσαν διότι δεν άντεξαν τα κόστη.ΔΕΝ εφαρμόζονται οικονομίες κλίμακας με all inclusive μοντέλο, οι ανάγκες της χώρας είναι πολλοί μικροί τζίροι και όχι λίγοι μεγάλοι.

 

Κρατάω επιφυλάξεις για τον τομέα των επισκευών.Για τον τομέα των ανεγέρσεων ούτε για αστείο δεν στέκει τέτοια προφητεία Περικλή.ΟΥΤΕ γι αστείο.

 

Αν πάρουμε τον κατακερματισμό των εργασιών σε ΑΚΟΜΗ χαμηλότερη κλίμακα, παρακαλώ απαντήστε μου ΠΟΣΑ γραφεία μελετών ''all inclusive'' επιβίωσαν.Αντίθετα, οι ''συνεργασίες'' είναι αυτές που επιβίωσαν διότι κατέβαζαν το κόστος.

 

Τα οικονομικά είναι μία επιστήμη η οποία δουλεύει ΜΟΝΟ με μοντέλα.Και τα μοντέλα βασίζονται στην ανθρώπινη συμπεριφορά, η οποία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απρόβλπετη.Ωστόσο, οι θεμελιώδεις κανόνες της οικονομίας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αναμφισβήτητοι.Το μοντέλο μπορεί να κριθεί εκ των υστέρω αποτυχημένο, όχι όμως και ο κανόνας πάνω στον οποίο πατάει το μοντέλο.Μακροπρόθεσμα επιβιώνουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις με το μικρότερο κόστος.Η προφητεία καταρρίπτεται από αξιώματα και όχι από το turnover των καιρών μας.

 

Η δική μου προφητεία πάνω στο ποιοί μηχανικοί θα επιβιώσουν: αυτοί που έχουν μία τρύπα ως γραφείο, που χαμηλώνουν το λειτουργικό τους κόστος όσο πιό κάτω πάει, και που δουλεύουν αποκλειστικά χωρίς κέρδος παρά μόνο με μεροκάματο.Και που κλείνουν τη δουλειά σε τιμή μεροκάματου, και ό,τι υπηρεσία δεν μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι τη δίνουν αλλού με κόστος πάλι μεροκάματο.Οι συστεγάσεις και οι συνεργασίες είναι εντελώς απίθανο να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα ως μοντέλο.Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ σίγουρο ότι όσο αυξάνονται οι μηχανικοί της χώρας, τόσο θα κινούμαστε πλησιέστερα στο μοντέλο του pure competition, όπου η αμοιβή θα εξισώνεται με το οριακό κόστος.Ίσως θα έπρεπε να μπει ποσόστωση στο πόσοι μηχανικοί θα παίρνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στη χώρα, αλλά αυτό έρχεται εντελώς σε αντίθεση με τις επιταγές της EU, η οποία κρίνει ότι η αγορά θα διαμορφωθεί από μόνη της μέσω του καθαρού ανταγωνισμού χωρίς περιορισμούς.

 

Εν τούτοις, έχω αναλύσει βάσει της θεωρίας του twin deficits για ποιόν ακριβώς λόγο ΑΥΤΗ τη δεδομένη στιγμή θα έπρεπε να μπουν ποσοστώσεις......

 

Είμαι μέγιστος καλλιτέχνης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.