Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περι οικοδομησιμοτητας - σε καταφυγιο αγριας ζωης


Recommended Posts

Μετά από 5 χρόνια και.., ξαναανοίγω το θέμα.

 

Αγροτεμάχιο εν μέρει εντός καταφυγίου άγριας ζωής, από τα προαναφερόμενα ποστ και νομοθεσία καταλαβαίνω πως δεν απαγορεύουν την δόμηση. Άρα ούτε την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα.

Επηρεάζουν την δήλωση του ν.651/77 κατά κάποιο τρόπο?

 

Ευχαριστώ.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

και βεβαια  τα "προαναφερομενα" γραφουν οτι  απαγορευεται η  "οικοδομησιμοτητα"

 

ν 3937/11 αρθρο 5 ΦΕΚ Α 60/2011

 

και εάν στη δηλωση του ν.  651,  θα γραψεις αρτιο και οικοδομησιμο...

και αυτοι θα πληρωσουν φορο σαν οικοδομησιμο

και εσυ θα "εκτεθεις"

Edited by dimitris GM
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη!,

 

παρ. 4.3 Καταφύγια Άγριας Ζωής (Wildlife refuges),

κάτι θα μου διαφεύγει, αλλα δεν βλέπω σαφή αναφορά ότι απαγορεύεται η οικοδομησιμότητα.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

β) Μέσα στα καταφύγια άγριας ζωής απαγορεύονται η θήρα, οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, η αλιεία, η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με φυσική βλάστηση με κάθε τρόπο, η καταστροφή των φυτοφρακτών, η αμμοληψία, η αποστράγγιση, η επιχωμάτωση και αποξήρανση ελωδών εκτάσεων, η ρύπανση των υδατικών συστημάτων, η διάθεση ή απόρριψη αποβλήτων, η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, η διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων, καθώς και η υπαγωγή έκτασης του καταφυγίου σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό. Επιτρέπεται η εγκατάσταση παρατηρητηρίων της άγριας πανίδας.

«Η εκτέλεση λατομικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, όπως και δρόμων επιτρέπεται εάν έχει ακολουθηθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας.»

Link to comment
Share on other sites

Μπιρμπίλη !!!!! ...Έχω την έντονη υποψία ότι αυτή η γυναίκα από το πουθενά στοίχισε στο ελληνικό κράτος πάρα πολλά. ..........Έκανε τον παραπάνω νόμο που μόνο αυτή τον κατάλαβε (αν τον κατάλαβε) που είναι μια μεγάλη παγίδα ( !!!!) αφού όλες οι διαχωριστικές γραμμές είναι ασαφείς. Ας βρεθεί ένας έστω ένας που να διάβασε ευχάριστα αυτό το νομοθέτημα και να μου πει και εμένα πως ωφέλησε την Ελλάδα.

Αλίμονο σε όποιον μπλέξει σε τέτοια περιοχή !!

Το κακό είναι πως και όταν τσακίστηκε και έφυγε φρόντισε το άλλο καϊμένο ο Γιωργάκης να την βολέψει σε ευρωπαϊκή θέση με μισθό πάνω από 12000Ευρώ το μήνα. 

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό, έρχονται κατα βάση ορισμένα επίπεδα:

->Ρυθμιστικά Σχέδια (π.χ. ρυθμιστικό σχέδιο αθήνας κ.τ.λ)

->Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) και Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ)

->Πολεοδομική μελέτη

->Πράξη Εφαρμογής

->ρυμοτομικά σχέδια

 

υπαγωγή έκτασης του καταφυγίου σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό, -> υπαγωγή π.χ. σε σχέδιο πόλης

 

και όχι κατα ανάγκη η οικοδομησιμότητα/ δόμηση καθενος αγροτεμαχίου, πολύ πιθανόν να κάνω λάθος, , η δήλωση 651 υπογράφεται  ως προς τις πολεοδομικές διατάξεις (κατ επιφύλαξη των δασικών, αρχαιολογίας και άλλων), υπάρχει και γνωμάτευση του τεε γιαυτο.

 

πρέπει να το ξανατσεκάρω.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι το καθεστώς δόμησης είναι ασαφές στα Κ.Α.Ζ. Αναφέρει χαρακτηριστικά αυτό που λέει ο Δημήτρης παραπάνω, πλην όμως δεν αναφέρει ρητά ότι η δόμηση απαγορεύεται.

Συνήθως τα Κ.Α.Ζ βρίσκονται εντός περιοχών δικτύου νατούρα που σημαίνει ότι κάθε έργο για να οικοδομηθεί θα πρέπει να λάβει έγκριση περιβαλλοντικής αξιολόγησης.

Νομίζω ότι μόνος σου είναι επισφαλές να υπογράψεις δήλωση με οικοδομησιμότητα. Αν ζητούσες απάντηση από την πολεοδομία θα ήταν μια λύση, η οποία θα αργήσει να δωθεί αφού κατά πάσα πιθανότητα το ερώτημά σου θα προωθηθεί σε ανώτερα κλιμάκια υπηρεσιών του Υπουργείου.

 

Υ/Γ Απορίας άξιο πως επιτρέπεται σε περιοχές ΚΑΖ που χαρακτηρίζονται απο μεγάλη οικολογική αξία, δραστηριότητες όπως η λατομική η μεταλλευτική. 

Link to comment
Share on other sites

εδώ χυτυ επιτρέπονται στα ΚΑΖ..... (1394/2015), και προβληματιζόμαστε (και δικαίως) στην οικοδομησιμότητα , αν και μη και δεν ξέρω, ελλας στο μεγαλείο σου.

 

Το 10# ποστ αναφέρει κάποια απάντηση από το υπεκα.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

εννοει "κατι" σαν και αυτο

 

"Μόνο που το 59% της έκτασης του οικισμού βρίσκεται μέσα σε περιοχή Natura (ζώνη ειδικής προστασίας της ορνιθοπανίδας) και σε καταφύγιο άγριας ζωής (στα οποία γενικά απαγορεύεται η δόμηση)."

 

 

http://www.kathimerini.gr/793066/article/epikairothta/perivallon/egkri8hke-h-anegersh-oikismoy-ston-ygrotopo-ths-pierias

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψή μου η οριοθέτηση ΚΑΖ δεν θίγει την οικοδομησιμότητα των γηπέδων. Στον 3937/11 στο άρθρο 9 ορίζει τους περιορισμούς στην αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα στις ΕΖΔ και ΖΕΠ στα 10 στρέμματα αλλά δεν κάνει λόγο για ΚΑΖ....

 

Από περιέργεια άνοιξα να δω δύο αποφάσεις οριοθέτησης ΚΑΖ και ένα ΓΠΣ και πρόσεξα οτι οι ΚΑΖ διασχίζουν διάφορες ΠΕΠ και ΠΕΠΔ. ενδεικτικά στην εικόνα από το ΓΠΣ Πολυγύρου εντός της ΚΑΖ έχουμε ΠΕΠΔ - Προστασίας Αγροτικού Τοπίου (μπορώ να έχω κατοικία και πολλά άλλα), ΠΕΠΔ - Λοιπής Γεωργικής Γης (μπορώ να έχω κατοικία ακι αρκετά άλλα) και ΠΕΠ-Δάσους (μπορώ να έχω το ξενοδοχείο "τ αστέρια").

Σε αυτό το ΓΠΣ λέει:

"Εντός των ΚΑΖ ισχύουν οι χρήσεις των ζωνών στις οποίες εντάσσονται, σύμφωνα με τους αντίστοιχους όρους και περιορισμούς δόμησης. επιπλέον, διέπονται από τους όρους και περιορισμούς δόμησης και προστασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις κήρυξής τους, το Νόμο 3937/2011 «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» και την εκάστοτε ισχύουσα κείμενη νομοθεσία."

 

post-18941-0-51875200-1511900391_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.