Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όχι σε νέες εισφορές στους μηχανικούς


VVT

Recommended Posts

Και γιατί να μην αυξηθούν μόνο σε όσους ασχολούνται με την οικοδομή? Σε κανέναν μηχανικό δεν πρέπει να αυξηθεί!Κανονικα έπρεπε να μειωθούν κιολας και να γίνει η ειδική προσαύξηση προαιρετική

 

Και για την μετάταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία τι έχει να πει ο πρώην υφυπουργός? Αφήνουμε το μείζον θέμα που εξοντώνει τους νέους μηχανικούς εκτοξεύοντας τις εισφορές και ασχολούμαστε με το ελάσσον?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Και γιατί να πληρώνουν 2η ασφάλιση θα ρωτήσω εγώ; Θα πάρουν 2η σύνταξη; Μόνο σε τέτοια περίπτωση θα είχε λογική κάτι τέτοιο!

 

Γιατί σαν μηχανικός δίνεις 300 €/μήνα ενώ για οτιδήποτε άλλο πολλαπλάσια χρήματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί σαν μηχανικός δίνεις 300 /μήνα ενώ για οτιδήποτε άλλο πολλαπλάσια χρήματα!!!

 

Το μόνο "κάτι άλλο" και παραπλήσιο ταυτόχρονα που υπάρχει, είναι ο ΟΑΕΕ. Μέχρι 450/μήνα εκεί και αυτό γιατί άλλαζουν κλάσεις οι ασφαλισμένοι τους εδώ και χρόνια κάτι που δε συνέβαινε σε εμάς υποχρεωτικά. Τώρα πλέον, έρχεται και στο ΤΣΜΕΔΕ το ίδιο πράγμα.

Δεν ισχύει συνεπώς αυτό που λες, εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου που δε μπορώ να σκεφτώ.

Εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να χωνέψουμε επιτέλους όλοι, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι φόρος ώστε να τίθεται θέμα "δικαιοσύνης" και εδώ (παράγινε το κακό με τη "δικαιοσύνη" που μόνο δικαιοσύνη πραγματική δεν είναι, τον τελευταίο καιρό). Δεν έχει καμία σημασία τι εισφορές πληρώνει ο γείτονας ο μπακάλης, ο ξάδερφος ο φαρμακοποιός, ο μπατζανάκης ο δικαστικός υπάλληλος. Σύνταξη παίρνουμε μία, σαν Μηχανικοί, και από το ΤΣΜΕΔΕ. Ούτε σαν εφοπλιστές, ούτε σαν βουλευτές παίρνουν σύνταξη όσοι ασχολήθηκαν με κατασκευές οικοδομών, δούλευαν σερβιτόροι, ή οδηγούσαν ταξί. Ή πληρώνουμε ένα ταμείο (το ΤΣΜΕΔΕ), ή απελευθερωνόμαστε από το ΤΣΜΕΔΕ και πληρώνουμε το εκάστοτε ταμείο της απασχόλησής μας ή πληρώνουμε 2 ταμεία και ασφαλώς παίρνουμε 2 ακέραιες συντάξεις μια από το κάθε ταμείο. Οτιδήποτε άλλο από αυτό είναι απόλυτος παραλογισμός.

Link to comment
Share on other sites

gamvro τι ρόλο παίζεις;

Πολύ περίεργα μας τα λες, αφήνω δε που παραλογίζεσαι και επιπλέον δεν έχεις επιχειρηματολογία.

Τόσο βολεμένος είσαι που όχι μόνο βγάζεις τόσα πολλά που να πληρώνεις 2 ταμεία, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να καταστραφεί ο κλάδος;

 

 

Δεν είναι αυτό το πλαίσιο συζήτησης που ορίζουν οι κανόνες συμμετοχής. Αναπτύξτε επιχειρήματα, διατυπώστε τις απόψεις σας με χιούμορ, αλλά μην επιδίδεστε σε προσωπικές προσβολές.

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

tpanag

........Δεν ισχύει συνεπώς αυτό που λες,

εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου που δε μπορώ να σκεφτώ.

.........

 

Μα είναι ή όχι οι εισφορές των μηχανικών οι μικρότερες όλων των άλλων ταμείων; Αν είσαι ασφαλισμένος στο ικα θα πληρωνες 300€; Αν είσαι στο ΤΕΒΕ πόσα δίνεις; Ονομάτισέ μου ένα ταμείο με μικρότερη εισφορά από του μηχανικού.

 

xaris-x

.......επιπλέον δεν έχεις επιχειρηματολογία.....

 

Αν χτίζεις και πουλάς διαμερίσματα πρέπει να είσαι μηχανικός ή αρκεί μόνο να έχεις λεφτά; Συμφωνώ ότι αυτοί που ασχολούνται με τις οικοδομές θα έπρεπε να είναι μηχανικοί ή έστω να έχουν κάποια πιστοποίηση όμως αυτό είναι δεν ισχύει. Έτσι στην πραγματικότητα είσαι έμπορας και όχι μηχανικός.

 

Αλλο παράδειγμα: αν στο γραφείο σου, που ασχολήται με έκδοση οικοδομικών αδειών βάλεις και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα δεν πρέπει να πληρώνεις ΤΕΒΕ;

 

Με λίγα λόγια μακάρι με ένα ταμείο να ξεμπέρδευες, ποιός δεν το θέλει αυτό, γίνεται όμως;

Link to comment
Share on other sites

 

Μα είναι ή όχι οι εισφορές των μηχανικών οι μικρότερες όλων των άλλων ταμείων; Αν είσαι ασφαλισμένος στο ικα θα πληρωνες 300; Αν είσαι στο ΤΕΒΕ πόσα δίνεις; Ονομάτισέ μου ένα ταμείο με μικρότερη εισφορά από του μηχανικού.

 

 

1) ΟΓΑ: http://www.oga.gr/index.php#a1 (εκτός συναγωνισμού αλλά το βάζω ενδεικτικά)

2) ΤΣΑΥ: http://www.tsay.gr/ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ/Εισφορέςελευθέρωνεπαγγελματιών/tabid/131/language/el-GR/Default.aspx (οι κάτω 5ετίας πληρώνουν λίγο παραπάνω από τους δικούς μας, η 1η κλάση λίγο λιγότερα από εμάς-δε συζητώ για διαφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες γιατί ...αυτοί είναι γιατροί. Δεν υφίσταται ειδική προσαύξηση που υποχρεούμαστε εμείς μετά από κάποιο σημείο).

3) Ταμείο Νομικών: http://www.tnomik.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=30&cnode=11

Οι κάτω 5ετίας σημαντικά λιγότερες εισφορές από τους δικούς μας "κάτω 5ετίας", η 1η ασφαλιστική κλάση περίπου τα ίδια. Δεν υφίσταται ειδική προσαύξηση που υποχρεούμαστε εμείς μετά από κάποιο σημείο)

Οι δε δικηγόροι παίρνουν μερίσματα από τους συλλόγους τους (δεν έχει άμεση σχέση μεν με το ταμείο τους, πλην όμως σχεδόν πληρώνουν εισφορές κάποιες φορές με αυτά). Και δικηγόροι και γιατροί, έχουν δυνατότητα διακοπής της ασφάλισής τους σε αντίθεση με εμάς που έχουμε καταδικαστεί ισόβια στο ΤΣΜΕΔΕ.

Το παράδειγμά σου για το ΙΚΑ είναι εντελώς άσχετο. Μιλάμε για αυτοαπασχολούμενους-ελ. επαγγελματίες. Αν ήμουν στο ΙΚΑ (ως απλός υπάλληλος) θα πλήρωνε ο εργοδότης μου τις εισφορές μου. Στην περίπτωση που δουλέψω σαν υπάλληλος-Μηχανικός ο εργοδότης μου πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ-ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ρωτήστε τους γιατρούς τι συντάξεις και τι παροχές έχουν και θα καταλάβετε.

 

Και φυσικά η "ειδική προσαύξηση" είναι ένα ακόμη χαράτσι που μας επιβαρύνει με €1.000 ανά έτος (δηλ. φτάνουμε τα €4.000) για αμφίβολη ανταπόδοση (εδώ δεν πρόκειται να πάρουμε καν σύνταξη, πόσω μάλλον προσαύξηση) που δεν ζητήσαμε και δεν επιθυμούμε (και δυστυχώς δεν μπορούμε να απαλλαγούμε).

Εδώ δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα €3.000 του ΤΣΜΕΔΕ...

 

Και όχι, η ανακαίνιση ή η κατασκευή δεν έχει καμία σχέση με το να ανοίξεις φωτοτυπάδικο μαζί με το γραφείο σου.

Η ανακαίνιση και η κατασκευή εμπίπτουν άμεσα στο γνωστικό και επαγγελματικό πεδίο του Μηχανικού, για λόγους που εξήγησα ήδη και που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητοι.

 

Και στην τελική, δεν φτάνει που πληρώνουμε το ΤΣΜΕΔΕ είτε έχουμε δουλειά είτε δεν έχουμε, θα πρέπει να φορτωθούμε και άλλο νταβατζή στο κεφάλι μας (ΟΑΕΕ) για μικροδουλίτσες ανακαίνισης που εμφανίζονται στη χάση και στη φέξη;;

Μην τρελαθούμε...

Link to comment
Share on other sites

ΟΥΣΤ. Βρωμοπασοκ έκαψες την χώρα εσύ και οι λοιποί κερατάδες που βασίλεψαν μεταξύ 74 και 20011 αλλά και αναλογικά να το πάρεις το πασοκ διοικούσε πολλά περισσότερα χρόνια.............

 

Παρακαλώ, εκφράζετε τις απόψεις σας με τρόπο κόσμιο -και πάντως σύμφωνο προς τους κανόνες συμμετοχής, κανόνας 8- χωρίς να αποδίδετε κομματική χροιά στις τοποθετήσεις σας.

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.