Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσκεψη σε συμβεβλημένο ιατρό


Recommended Posts

http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/tabid/267/language/el-GR/Default.aspx

'' . . . Στην περίπτωση που επισκεφτεί συμβεβλημένο ιατρό, τότε ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει καμιά συμμετοχή . . . ''

Ισχύει κάτι τέτοιο?

(Προφανώς το πιο πάνω 'Ν. 3843/2010' είναι άκυρο, ίσως είναι 3863/2010 αλλά και πάλι δεν βρήκα κάτι). Μήπως είναι φάρσα?

Link to comment
Share on other sites

Φάρσα είναι. Πληρώνεις κανονικά και μετά έχεις όλη τη διαδικασία του ΤΣΜΕΔΕ. Πήγα σε δύο συμβεβλημένους (διαφορετικής ειδικότητας) την προηγούμενη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

 

Μολις πηγα σημερα το πρωι στο ΤΣΜΕΔΕ πειραια οπου ειχα αποδειξεις απο δυο επισκεψεις σε συμβεβλημενη ιατρο (μια τον ιουνιο και μια τον ιουλιο) απο 70 €, εκαστη επισκεψη. μου εγκρινανε και μου επιστρεψανε μονο 35€ για την καθε επισκεψη (τα μισα δηλαδη) και μου ειπε ο ελεγκτης ιατρος οτι δεν εχει σημασια αν ο γιατρος ειναι συμβεβλημενος ή οχι, υπαρχει πλαφον επιστροφης που ειναι 35€! αν ειναι δυνατον!! "δηλαδη ΔΕΝ χρειαζεται να ψαχνουμε γιατρο που να ναι συμβεβλημενος... παμε σε οποιον να ναι" του ειπα... και η απαντηση του ελεγκτη γιατρου ητανε "ναι"... τι να πω...

επισης δεν μου εγκρινανε καθολου εξετασεις αιματος αξιας 240€ της βιοιατρικης γιατι εμπεριειχε εξετασεις θυροειδη οι οποιες δεν ηταν γραμμενες απο ενδοκρινολογο αλλα απο αλλης ειδικοτητας ιατρο ο οποιος ομως ηθελε να τις δει για να βγαλει τα συμπερασματα του και τη διαγνωση του...

 

και αναρωτιεμαι τωρα εγω... ετσι κι αλλιως απο τη τσεπη μου τα εβαλα σχεδον ολα, μηπως να πω στον εργοδοτη μου να σταματησει να μου πληρωνει το ΤΣΜΕΔΕ και να μου τα δινει στο χερι?? εχω αρχισει και εκνευριζομαι απο τον τροπο λειτουργιας και σκεψης του συστηματος...

 

συγγνωμη αν βρισκομαι εν μερη off topic απλα αδραξα την ευκαιρια περι συμβεβλημενου ιατρου...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ένα φίλο που πριν πάει παίρνει τηλέφωνο "γειά σας πόσα θέλετε?" άμα του πούνε 20 μπορεί να πάει, άμα του πούνε 50 δεν πάει. 20 δίνει το ΤΣΜΕΔΕ.

Και όταν είναι να κάνει σημαντικές εξετάσεις πχ μαγνητική που στοιχίζει 360ε παίρνει τηλέφωνο. Πρώτα το ΤΣΜΕΔΕ και ρωτά, τι χρειάζεται και ποιός γιατρός το θεωρεί?

Αυτή είναι η θεωρία και η σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Link to comment
Share on other sites

Μολις πηγα σημερα το πρωι στο ΤΣΜΕΔΕ πειραια οπου ειχα αποδειξεις απο δυο επισκεψεις σε συμβεβλημενη ιατρο (μια τον ιουνιο και μια τον ιουλιο) απο 70 €, εκαστη επισκεψη. μου εγκρινανε και μου επιστρεψανε μονο 35€ για την καθε επισκεψη (τα μισα δηλαδη) και μου ειπε ο ελεγκτης ιατρος οτι δεν εχει σημασια αν ο γιατρος ειναι συμβεβλημενος ή οχι, υπαρχει πλαφον επιστροφης που ειναι 35€! αν ειναι δυνατον!!

ο Κερατάς ο γιατρός εφόσον δηλώνει συμβεβλημένος δεν έχει δικαίωμα να σου ζητήσει 70 ευρώ έπρεπε να πάρει 35

 

εγώ προσωπικά θα έκανα εγγραφη καταγγελία σο ΤΣΜΕΔΕ να αφιαρεθεί από τη λίστα συμβαβλημένων και αλλή μια καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο για εξαπάτηση

 

τώρα αν καθόμαστε σαν τα βόδια και μας δουλέυουν γιατροί και ΤΣΜΕΔΕ είμαστε άξιοι της μοιρας μας

Link to comment
Share on other sites

Κατσε βρε Μυρι, δλδ αν ενας οδοντιατρος ειανι συμβεβλημμενος (δεν γινεται με οδοντιατρους νομιζω, παραδειγμα λεω) πρεπει να δε χρεωσει 2Ε το σφραγισμα..???

 

Και γω ειχα παει στην Αθηνα σε συμβεβλημμενο οφθαλμιατρο και μου πηρε 50Ε ενω πηρα πισω 30Ε..

 

Ακου ομως τι εκανα σε ωριλα..

Μου εκοψε για μια επισκεψη 2 αποδειξεις..

Μια για 30Ε και μια για 20Ε με αλλη ημερομηνια..

Και τα πηρα ολα πισω.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει η Myri είναι. Ο συμβεβλημένος χρεώνει ΟΣΟ δικαιολογεί το κάθε ταμείο. Το τι λένε για να καλύπτουν τις παρανομίες τους είναι άλλο θέμα.

 

Οι οδοντίατροι δεν χρεώνουν με την επίσκεψη, αλλά με βάση τις εργασίες που κάνουν. Η χρέωση της επίσκεψης είναι το θέμα εδώ.

Link to comment
Share on other sites

20Ε για οφθαλμίατρο είναι η επίσκεψη μόνο. Αν σου κάνει σκιασκοπία ή κερατομετρία, τότε 30Ε πάει (αυτά που ανέφερα είναι απλές εξετάσεις που σου κάνουν σχεδόν πάντα).

Όμως έχω την εντύπωση (γιατί κάπου είχε αναφερθεί και από άλλο συνάδελφο εδώ μέσα) ότι όσο πιο αναλυτικός είναι ο ιατρός όταν κόβει την απόδειξη, τόσο πιο εύκολο είναι να πάρεις πίσω, εξ' ολοκλήρου το ποσό που αναγνωρίζει το ταμείο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.