Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύσεις α λα ... ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Εσυ τι λες???

Γτ δεν τσεκαρει (για στατιστικους λογους ) η πολεοδομια ονοματα μηχανικων που εδωσαν Υ/Δ και μηχανικων που υπεβαλλαν Τ.Ε. τακτοποιησης??

Επισης να τσεκαρει αν ταυτιζονται και οι οικοδομες...

 

 

να τσεκαρει ....θα χαθουν αδειες καια δειες εξασκησεως...αν και δεν ειναι λυση γιατι πολλοι αποα υτους θα βαζουν νεους συναδελφους με το πσιστολι στο κεφαλι για ενα ξερο ψωμι να υπογραφουν παλι.......γιατι μπορει να διαπιστωθουν ποιες παρανομιες μπορει να εγιναν μετα την υπογραφη και ποιες πριν......πχ μονοπκομματες πλακες μπετον σε εξωστες πουχαν τρυπες στα σχεδια δεν φανταζομαι να εγιναν μετα την υπογραφη.....οπως και εσωτερικα αιθρια επειδη ηταν μαγκας ο ακτασκευαστης ταριξε με μπετα απο την αρχη αντι να περιμενει να τα ακνει με μεταλλικο παταρωμα μετα για θεμα ευκολιας......

 

εγω ειμαι υπερ της κληρωσης ανα σταδιο ελεγχου.....ειπαμε ο επιστατης του επιστατη ω επιστατη στην ελλαδιτσα μπας και γινουμε ανθρωποι και παλι

Link to comment
Share on other sites

για την Υ/Δ οτι ολα στην οικοδομη κατασκευαστηκαν βαση σχεδιων ποσα περνουμε?

ρητορικη ερωτηση

Επόμενη ρητορική ερώτηση:

σε ευρώ ή σε νέες δραχμές? :)

 

Και κάτι ακόμα

ο μηχανικός βεβαιώνει,

ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που υπογράφει Υ/Δ

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, την ίδια απορία έχω και εγώ.

Απλά φαντάζομαι, στην ψευδή Υ.Δήλωση ξέρεις εκ των προτέρων τις συνέπειες

ενώ στην ψευδή βεβαίωση οι συνεπειες (περαν των προστίμων - 30.000 με 100.000 ευρώ - και απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος) είναι συζητήσιμες!... :)

 

Απορία:

Η δήλωση για την τακτοποίηση θέλει και το τελευταίο Ε9.

Αν δεν είναι δηλωμένο το αυθαίρετο τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

τελευταία νέα από το "ρεπορτάζ", στο παρακάτω λίνκ.

Ενα μικρό απόσπασμα:

 

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τη διαδικασία κατάθεσης και απόδοσης των προστίμων και των παραβόλων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, όπως και για τον αριθμό των δόσεων του ειδικού προστίμου.

 

Από τη δημοσίευση του νόμου αρχίζουν να "τρέχουν" δύο βασικές προβλέψεις για τις δικαιοπραξίες ακινήτων, αυθαιρέτων ή νομίμων, που είναι οι εξής:

 

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου με αυθαίρετη κατασκευή ή η σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε αυτό, αν δεν "τακτοποιηθεί" με τον νέο νόμο ή δεν έχει υπαχθεί σε παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις εξαίρεσης από την κατεδάφιση, όπως ο νόμος 1337/1983. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα κτίσματα που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1955, εφόσον αυτό αποδεικνύεται.

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβίβαση εν ζωή (αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή, διανομή κλπ.) για όλα τα ακίνητα ή η σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος (εγγραφή υποθήκης) εφόσον δεν συνοδεύεται από πιστοποιητικό "πολεοδομικής νομιμότητας", από βεβαίωση δηλαδή μηχανικού και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη πως στο ακίνητο δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή.

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63369418

Link to comment
Share on other sites

Απορία:

Η δήλωση για την τακτοποίηση θέλει και το τελευταίο Ε9.

Αν δεν είναι δηλωμένο το αυθαίρετο τι γίνεται?

 

ή άμα είναι δηλωμένο με λάθος μέτρα; (όλοι δήλωναν το σπιτικό τους 60μ2 το πολύ για λόγους φορολογικούς)

Link to comment
Share on other sites

....ζητελυω αφορητα δικηγορους και υδραυλικους......οι δικηγοροι για 3843 μου τηλ και με ρωταγαν διαφορα....αν εγω παρω τηλ θα μου πουν περνα απο το γραφειο να σου απαντησω να παρουν και το 100αρικακι....

Κακώς...

 

 

γενικα ποσα χαρτια υπογραφουμε ΤΣΑΜΠΑ ταχει μετρησει κανεις?

ΚακώςΧ2 συνάδελφε. Όποτε έχω βάλει την υπογραφή/σφραγίδα έχω πληρωθεί και έχω κόψει απόδειξη. Δουλειές για συγγενείς/φίλους απλά είναι κακοπληρωμένες...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν κάθισα και έφτιαξα ένα πίνακα Excel για αυτόματο υπολογισμό του προστίμου. Έκανα 3 μέρες διορθώσεις για να βγει σωστά για κάθε περίπτωση. Το έβαλα προς πώληση σε λογική τιμή, όχι πολύ χαμηλό για να μην διοχετευτεί παντού, όχι πολύ ψηλό επειδή δεν αξίζει. Τα λεφτά θα πάνε να σώσουν 3 θέσεις εργασίας συναδέλφων στο γραφείο που δουλεύω και πάει κατά διαόλου. Εάν είναι λίγα τα λεφτά θα πάμε για πίτσα. Εάν δεν πωλείται καθόλου, δεν πειράζει, δεν περιμένουμε θαύμα πια. Εάν επιτρέπεται να βάλω το link , ας μου το πει κάποιος administrator. Δεν θα το βρείτε εύκολα.

 

Το πρόγραμμα αυτόματου υπολογισμού προστίμου αυθαιρέτων θα το βρειτε εδω (no spam)

 

http://www.topsystems.gr/products/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD%2C-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82%2C-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82%2C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82.html

Link to comment
Share on other sites

Τους Τοπογράφους τους άφησες απέξω; Εϊναι για "επιχειρηματίες" και "ιδιώτες" αλλά οι Τοπογράφοι (που εμπλέκονται και άμεσα μάλιστα λόγω εξαρτημένου τοπογραφικού) πουθενά; Για "Μηχανικούς" δε μπορούσες να βάλεις; Είχα σκοπό να το αγοράσω, αλλά δεν το κάνω αν δεν το διορθώσεις. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.