Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση καταστημάτων


Recommended Posts

Έχω και γω ένα σχετικό θέμα

Θέλω να βγάλω άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για παντοπωλείο. Στην άδεια του 63 φαίνονται 2 καταστήματα με μεσοτοιχία που δεν κατασκευάστηκε ποτέ και πάντα λειτουργούσε ως ένα κατάστημα 40μ2. Από την πολεοδομία μου είπαν να βγάλω μια άδεια για συνένωση αρχικά και μετά να προχωρήσω για βεβαίωση κύριας χρήσης και τελικά για την άδεια του παντοπωλείου. Το ερώτημά μου είναι στην άδεια της συνένωσης πρέπει να δείξω και την κατασκευή αποχωρητηρίου που θα χρειαστεί αργότερα για την Υ.Ε. ή πρέπει να το δείξω κατευθείαν στην αλλαγή χρήσης? Επίσης στη συνένωση θα χρειαστώ και πυρασφάλεια ή και αυτή κατευθείαν στην αλλαγή χρήσης? Τέλος γνωρίζει κανείς αν η χρήση αμιγούς παντοπωλείου, χρειάζεται και προθάλαμο στο αποχωρητήριο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα παντοπωλεία ανήκουν στο άρθρο 43 της Υγειονομικής Διάταξης ΑΙβ/8577/1983. Κοίτα τη νομοθεσία να βρεις ακριβώς τις προδιαγραφές.

Αλλαγή χρήσης πάντως δεν απαιτείται αφού και στην αρχική άδεια χαρακτηρίζονται ως καταστήματα. Θα κάνεις απλώς αναθεώρηση της άδειας μετά από συνένωση καταστημάτων και διαρρυθμίσεις, όπου εκεί θα δείχνεις και την τουαλέτα όπως πρέπει να είναι. Την πυρασφάλεια θα τη χρειαστείς μετέπειτα, στην έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή την τουαλέτα να τη δείξω στη συνένωση με τίτλο ''συνένωση 2 καταστημάτων και εσωτερικές διαρρυθμίσεις''? Έχω πάρει βεβαίωση για την απώλεια του φακέλου, έχω και το στέλεχος και μου είπαν να έχω το συμβόλαιο με την κάτοψη που το συνοδεύει . Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνω κάτοψη όψη και τομή χωρίς μεσοτοιχία και με τουαλέτα, μόνο του καταστήματος όμως, όχι της πολυκατοικίας, καλά τα λέω? Χρειάζεται και τεχνική έκθεση?

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια?

Μα ο φάκελος δεν υπάρχει στην πολεοδομία και αν δεν τον είχε ο κατασκευαστής πως υποτίθεται οτι θα μπορούσα να κάνω την τομή και την όψη 6όροφης υφιστάμενης πολυκατοικίας?

Κ ποιός θα πληρώνει για όλα αυτά (?) τη στιγμή που η απώλεια του φακέλου είναι πρόβλημα της πολεοδομίας και όχι του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Link to comment
Share on other sites

ο τίτλος της άδειας θα είναι "Συνένωση 2 καταστημάτων αλλαγή χρήσης σε παντοπωλείο και εσωτερικές διαρρυθμίσεις"

όψη τομή όλο το κτίριο δεν μου έτυχε ποτέ (αλλά δε χάθηκε και ο κόσμος)

 

για την απώλεια του φακέλου διάβασε τα θεματα περι ανασύστασης φακελου οικοδομής

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ρώτησα στην πολεοδομία και μου είπαν όψη και τομή μόνο στο κατάστημα. Το θέμα τώρα είναι ότι επειδή θα βάλω και το αποχωρητήριο, μου πέταξαν μήπως θέλει και μελέτη ύδρευσης - αποχέτευσης, αλλά δεν ξέρουν κιόλας. Έχει κανείς κάποια γνώμη πάνω σε αυτό?

Κ κάτι ακόμα που θα ήθελα να μάθω είναι στο σύστημα υπολογισμού αμοιβών του ΤΕΕ γνωρίζει κανείς ποιά κατηγορία εργασιών ταιριάζει στη ''συνένωση 2 καταστημάτων και εσωτερικές διαρρυθμίσεις'' ? Π.χ. στην καρτέλα ''χώροι'' μπορεί να είναι οι ''διαρυθμίσεις υπαρχόντων κτιρίων'' ? Μήπως είναι στην κατηγορία ''αναθεώρηση οικοδομικής άδειας'' ?

Link to comment
Share on other sites

πότε κτίστηκε το κτίριο;

(κανονικά άφου άκουσες για υδρευση αποχέτευση έπρεπε να κάνεις μια ερώτηση στο μηχανολόγο ;) στο λέω για να το ξέρεις)

---

άκυρο ειναι του 63, δε θες καμμία μελέτη υδρευσης αποχέτευσης

 

και για τα φολρολογικά καλά τα λες, προσοχή μην ξεχάσεις να βάλεις τις προσαυξήσεις λογω εσωτερικών διαρρυθμίσεων

αρχιτεκτονικά θες κατηγορία ΙΙΙ απ'ότι θυμάμαι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τέλεια για την ύδρευση!!!

Είναι δηλαδή στις ''διαρρυθμίσεις υπάρχοντων κτιρίων''?

Οι προσαυξήσεις που λές που είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.