Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάλογος για τις Αμοιβές του νέου νόμου περί Αυθαιρέτων 2011


Recommended Posts

Σαφώς, αλλά δεν έχει σχέση αυτό. Έτσι κι αλλιώς 1400<1500. Με τις εκπτώσεις που θα πάνε σύννεφο έτσι κι αλλιώς είμαστε πολύ κάτω. Γενικά μη με παρεξηγείτε αν τα μπερδεύω. Στη βεβαίωση μη αυθαιρεσίας έχω επικεντρώσει εγώ και αυτές έχω στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Τις τακτοποιήσεις τις έχω υποσυνείδητα "απωθήσει". Είναι τόσο "μανουριάρικη" δουλειά κατά τη γνώμη μου, που ούτε με τα διπλά της ελάχιστης που ορίστηκε δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σαν εμένα που δεν είναι απόλυτα του αντικειμένου του, δεν πα να'ναι και η απλούστερη περίπτωση. 2 φάσεις, συμφωνητικά, ηλεκτρονικές υποβολές, κατόψεις, τομές, διαγράμματα κάλυψης και όλα αυτά για κάτι 400άρια και 700άρια μετά τις εκπτώσεις που ψελλίζουν μερικοί; Πιασ'το αυγό και κούρεφτο... Χάρισμά σας παιδιά. Πολλοί πάω και στοίχημα ότι δεν έχουν αποπειραθεί καν ποτέ να κάνουν αποτύπωση επιπλωμένου διαμερίσματος με τα σκρίνια του, με τους καναπέδες του, με τα κρεβατάκια του κομπλέ. Για πηγαίντε μόνο για αυτό και θα δείτε τη γλύκα. Μόνο για αυτό! Τίποτα άλλο δε χρειάζεται. Και τα λέμε μετά...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 553
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

. Με την εγκύκλιο Πολ.1027/9-2-2011 ορίζεται ότι για το 2011 οι συναλλαγές με ιδιώτες που εξοφλούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος (δηλαδή όχι με μετρητά) είναι αυτές που ξεπερνούν το όριο των 3.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το όριο αυτό διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) ανά συναλλαγή από 1-1-2012 και μετά. Προκαταβολές ή τμηματικές καταβολές εμπίπτουν στο καθεστώς [που ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις και κρίνεται βάσει του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ύψους της συναλλαγής. Η ισχύς των ρυθμίσεων αυτών ξεκινά από 1ης Απριλίου 2011.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται η αποτύπωση ΚΑΙ των επίπλων στις κατόψεις/τομές. Δεν ξέρω που το είδες αυτό. Άλλωστε η πολεοδομία τα δέχεται κανονικά και χωρίς αυτά. Εννοείται τα σταθερά σημεία τα βάζεις (χτιστές ντουλάπες, εξοπλισμός wc/λουτρού). Προφανώς όσο περισσότερα δεδομένα έχεις να καταγράψεις, τόσο δυσκολότερο γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει ο Μανωλης. 1500 μαζι με το ΦΠΑ. Αρα απο αμοιβη 1200 κ πανω ισχυει το καταθετηριο.. Περαν αυτου ακομα δεν μας εχουν πει οτι η αμοιβη δεν θα περναει απο ΕΤΕ.. Εκτος αν εχω χασει κατι..

Link to comment
Share on other sites

Μας το είπαν στο σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη και θα το πούνε και στην Αθήνα την Δευτέρα. Από την στιγμή που το σύστημα ζητάει κωδικό αμοιβών μέσω ΤΕΕ για να προχωρήσει την διαδικασία τακτοποίησης, συνεπάγεται αμοιβές μέσω ΤΕΕ, κωδικό πληρωμής ΕΤΕ και κατάθεση στην ΕΤΕ. Αυτός που δούλεψε το πρόγραμμα μας το είπε ξεκάθαρα. Πρέπει να μπεί η ελάχιστη νόμιμη έστω και για μια μέρα στην ΕΤΕ για να γίνει σωστά η διαδικασία!

Link to comment
Share on other sites

για τον εαυτο μου να κανω ιδωτικο συμφωνητικο η με τον πατερα μου οταν κοψω 50 +φπα ?

θα το καταλαβουν στο τεε η θα μου ζητησουν το ιδιωτικο συμφωνητικο?

 

 

βασικα βαριεμαι να πηγαινω να παρω απαλλαγη !!!

 

οταν κανω δουλεια για τον ευατο μου χρειάζομε αμοιβή ή παιρνω καποια απαλαγη; ισχύει κατι τετοιο μηπως και για τουσ γονεις μου; ή θα πρεπει να γινει ολη η διαδικασια κανονικα ακομα και ειναι για την φουκαριαρα την μανα μου;

Link to comment
Share on other sites

και εγώ ρύθμισα το σπίτι μου και δεν χρειάστηκε να πληρώσω αμοιβή.. εννοείται..!

 

Στην διαδικασία απαλλαγής μπήκα και στις δυο περιπτώσεις: δική μου ιδιοκτησία και για συγγενή πρώτου βαθμού

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.