Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γίνεται απόσυρση παλαιών total stations?


Recommended Posts

Έχω ένα Topcon GTS-226 και σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα και "να βάλω δορυφόρους στο παιχνίδι". :wink:

 

Αν πάω στην Topcon, υπάρχει περίπτωση να μου το αποσύρουν, αγοράζοντας νέο μηχάνημα από αυτούς;

 

Αν όχι, πού μπορώ να μάθω τι τιμές παίζουν για να το πουλήσω ως μεταχειρισμένο;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να κρατήσεις το GTS γιατί βρέξει χιονίσει το μηχανάκι θα μετρήσει ... αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αγοράζεις και το GPS. Στο γραφείο όμως πάντα θα έχεις ένα ταχύμετρο (για παν ενδεχόμενο).

Η απόσυρση που αναφέρει η venezia ισχύει και είναι στα 800 ευρώ. Αξίζει αν έχεις κάνα παλιό (παλιό όμως) μηχάνημα και αφού το έχεις τσεκάρει μην είναι κανα συλλεκτικό κομμάτι (δεν ξέρεις)

Link to comment
Share on other sites

Αν οι εξαρτήσεις ΔΕΝ είναι το παν για σένα .... ΔΕ βλέπω λόγω να πας το παραπέρα βήμα.

Και να ξέρεις .... το το GPS ΔΕΝ είναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ!!!

Μπορείς να μετρήσεις ένα αστικό τοπογραφικό με GPS???? Εγώ πάντως ΟΧΙ!!!

Ότι και να γίνει .... το total θα είναι ΠΑΝΤΑ στον εξοπλισμό!!

Link to comment
Share on other sites

O μονος λόγος να το αλλάξεις είναι αν δεν έχει laser και να πάρεις ένα με laser.

Πάντως μην περιμένεις και πολλά από την απόσυρση.

Η τιμή που θα πάρεις το καινούργιο με παζάρι πολύ πιθανό να είναι η ίδια με αυτή αν κάνεις απόσυρση.

Κατα τα άλλα συμφωνώ με τους παραπάνω, χωρίς total station δεν γίνεται..

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω συχνά πρόβλημα έλλειψης ορατότητας στις περιοχές που μετράω και είναι εξαιρετικά χρονοβόρο να αλλάζω στάση κάθε 5-10 σημεία. Ήλπιζα μήπως αυτό με "σώσει".

 

Από την άλλη τίθεται θέμα και του κόστους για το μεροκάματο του στοχοφόρου, αλλά και τον χρονικό προγραμματισμό που απαιτείται για να λείψω από το γραφείο εγώ και ένας υπάλληλος, δεδομένου ότι συνήθως μετράω σε περιοχές 1 ώρα με το αυτοκίνητο από την έδρα μου.

 

Αν και ουσιαστικά με αποθαρρύνετε, πόσο θεωρείται ότι είναι ένα καλό ημερήσιο κόστος ενοικίασης για ένα καλό διπλόσυχνο σύστημα;

Επειδή εδώ δεν υπάρχουν εταιρείες ενοικίασης παρά μόνο ιδιώτες, πόσα χρήματα είναι ένα ημερήσιο ενοίκιο σε λογικά πλαίσια;

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα την εταιρεία και ανάλογα εαν θα νοικιάσεις base ,rover η και τα δυο μαζί.

Απ΄'οτι ξέρω κόστος μόνο rover 120+φπα. πάντως οι ενοικιάσεις συμφέρουν μόνο σε μεγάλες δουλείες ή εαν έχεις μαζεψει αρκετά τεμάχια για να μετρήσεις σε μια μέρα όπως ανέφερε και ο συνάδελφος gr topo παραπάνω τίποτα δεν είναι πανακεια χρειάζεσαι και total station και gps.

Link to comment
Share on other sites

πόσα χρήματα είναι ένα ημερήσιο ενοίκιο σε λογικά πλαίσια;

 

Μάλλον ασύμφορα πολλά σε σχέση με τις ξεφτιλισμένες πλέον αμοιβές των εργασιών μας. Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους. Δεν είναι δυνατό να μείνεις χωρίς total station. Οποιοδήποτε gps, δε μπορεί να το αντικαταστήσει επαρκώς. Από (μικρή) εμπειρία μου με hepos rtk τουλάχιστον, θα σου πω ότι σε περιοχές με προβληματικό gprs σήμα (και δυστυχώς είναι πάρα πολλές ακόμα στην Ελλάδα-η κάλυψη των παρόχων είναι για γέλια), οι κάτοχοί τους κλαίνε. "Πατέντες" έκανα πριν μερικές μέρες με 5μετρα κοντάρια για να έχει επαρκές σήμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται λόγω ταλάντωσης της κεραίας σε τέτοιο ύψος, στην ακρίβεια, για να μπορέσω να κάνω δουλειά. Μια δεν είχε σήμα το gps, μια το κινητό... Το πολύ πολύ πάρε ένα φθηνό σύστημα να κάνεις τις εξαρτήσεις σου προς το παρόν και άσε για το μέλλον μεγαλύτερη επένδυση. Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα.

 

Υ.Γ. Είχα για κάποιον καιρό πρόσφατα το GTS-229 (9"-λίγο κατώτερο από το δικό σου). Εξαιρετικό εργαλείο λόγω ταχύτητας στη λήψη αποστάσεων κυρίως η οποία είναι πολύ ανώτερη πολλών reflectorless. Θα σου λείψει αν το διώξεις.

Link to comment
Share on other sites

Από μόνος σου πρέπει να κρίνεις εάν σε συμφέρει η αγορά του gps (χωρίς να αποχωριστείς όμως το ταχύμετρο) σε συνάρτηση με τη δουλειά που έχεις και όχι αν κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου η οποία θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη αν δεν υπάρχει δουλειά και πρέπει να πληρώσεις τη δόση ή την επιταγή.

Όπως ανέφερε ο grtopo αν είναι για αστικό περιβάλλον ξέχνα το ακόμη και αν πάρεις το 1200 των ελβετών.

Αναθεώρησε ίσως τον τρόπο δουλειάς ... στήσου σε σημείο μακρύτερα του γηπέδου και πιο ψηλά ή αγόρασε extention στα 5μ για τον στυλεό του πρίσματος ... τα αναφέρω γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (σάμος - το πιο χαμηλό πόα είναι το κυπαρίσι)

Δες και αυτό που σου αναφέρει ο tpanag έχει απόλυτο δίκιο

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα dimitrispsi είναι να αξιολογήσεις εσύ κάποια πράγματα όπως:

1) Οι περισσότερες δουλειές σου είναι αστικές ή υπαίθρου?

2) Αν είναι υπαίθρου, τότε τι ύψους φυτοκάλυψη έχεις εκεί??? Γιατί είναι διαφορετικό να δουλεύεις με GPS στο Θεσσαλικό κάμπο ή στα κυκλαδονήσια, από το δουλεύεις στη Στερεά Ελλάδα με μέση φυτοκάλυψη και διαφορετικά ας πούμε στην Ουγκάντα (σόρρυ πρωτέα.... η φανταρική ορολογία).

3) H τιμολογιακή πολιτική των συναδέλφων της περιοχής σου... ποιά είναι??

4) Ένα κοστολόγιο αγοράς σετ GPS, θα αποσβεσθεί σε εύλογο χρόνο πλέον? Θα σε κάνει πιο ανταγωνιστικό?

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση να ξέρεις οτι το GPS θα συμπληρώνει πάντα το total station.... ΔΕΝ το αντικαθιστά. Ακόμα και δουλειές που κάνεις ταχύτερα με το GPS δε σημαίνει ότι δε τις κάνεις με το total.

Χωρίς σακκάκι .... βγαίνεις έξω. Χωρίς παντελόνι βγαίνεις??? Αυτή είναι η σχέση του GPS - Total station.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.