Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδια αρχιτέκτονα σε πολιτικό μηχανικό για στατική μελέτη


 
anavatis

Recommended Posts

Πάλι μπερδέψαμε νομίζω το Ε με το 3.

Η όλη συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την μοναδική ελληνική πραγματικότητα του τρόπου παραγωγής κτιριακών έργων. Είναι μοναδική γιατί μόνο εδώ συμβαίνει αυτό που βλέπουμε γύρω μας όσον αφορά το δομημένο περιβάλλον και το σύστημα που το παράγει. Γι αυτό και η γενική απαξίωση του επαγγέλματος από την κοινωνία που μας βλέπει σαν δικολάβους χαρτογιακάδες και σαν αναγκαίο κακό. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί θα χάσουμε την βαλίτσα πάλι, αλλά αυτό το σύστημα θα αλλάξει, είναι θέμα χρόνου, θα γίνει κι εδώ ότι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν δεν μας δώσουν τα παπούτσια στο χέρι ως τότε.

Αρκετά παίξαμε και παίξανε με το μηχανιλίκι όπως το ξέραμε.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 177
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω ξερω ΑΜ που οι καθηγητες του λεγανε "μην τολμησετε να ασχοληθειτε με στατικα..."

 

Ευτυχώς ο Calatrava σπούδασε στο εξωτερικό...:mrgreen:

 

"Calatrava was born in Benimàmet, an old municipality now integrated as an urban part of Valencia, Spain, where he pursued his undergraduate architecture degree at the Polytechnic University of Valencia along with a post-graduate course in urbanism. During his schooldays, he also undertook independent projects with a group of fellow students, bringing out two books on the vernacular architecture of Valencia and Ibiza. Following graduation in 1975, he enrolled in the Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Zürich, Switzerland, for graduate work in civil engineering. In 1981, after completing his doctoral thesis, "On the Foldability of Space Frames", he started his architecture and engineering practice."

Link to comment
Share on other sites

Ο καλός αρχιτέκτονας, ξέρει ότι η αρχιτεκτονική λύση πρέπει να μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια. Και όταν ο στατικός του πει ότι δεν, χωρίς εγωισμούς βρίσκει εναλλακτική λύση. Απο την άλλη, ο στατικός που σέβεται τον εαυτό του δε λέει όχι σε κάτι επειδή δε μπορεί να το κάνει ο ίδιος. Βρίσκει λύση ρωτώντας και συνεργαζόμενος και με κάποιον που ξέρει.

 

Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συντελεστές της μελέτης λύνει όλα τα προβλήματα.

 

Τουλάχιστον όσο υπήρχαν δουλειές το σχήμα όλοι μαζί για να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα λειτουργούσε σωστά. :rolleyes:

 

Οσοι συνάδελφοι έχετε επιφυλάξεις για την ανάγκη συνεργασίας, προσπαθήστε να συμμετάσχετε σε κανένα σοβαρό δημόσιο έργο για να δείτε ότι χωρίς σοβαρή ομάδα από όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες δε γίνεται δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Ο ανθρωπος το σπουδασε....

 

Δεν ειναι το ιδιο...

 

Φιλε αναβατη ΔΕΝ ειναι δουλεια σου τα στατικα γτ απλα ΔΕΝ εχεις ιδεα..

Πως να το κανουμε τωρα...

Ανεβασε ενα σκαριφημα με διαταξη στυλων, δοκων, πλακων να δεις ποσο απιδια βαζει το σακος..

Που ειναι το προβλημα σου αν δωσεις τα αρχιτεκτονικα στον ΠΜ και να κανει την παραπανω διαταξη??

Ή ακομα καλυτερα να το κανετε εξ'αρχης παρεα..

 

Τωρα αν μου κανεις τοιχο 40εκ με φορτια 15ΚΝ/μ πανω σε προβολο 40εκ πως θα βγαλλω εγω το παχος του προβολου 14εκ????

Link to comment
Share on other sites

βεβαίως, γι' αυτό και πάλι είναι καλός αρχιτέκτονας. γιατί oφείλει να υποδείξει λύσεις και να συμπεριλάβει νεες παραμέτρους που του υποβάλει ο μηχανικός. δεν θα είχε τότε νόημα η συνεργασία...

 

βρε terry τι λες τώρα? είναι δυνατόν να θέλω να παράγω αρχιτεκτονική χωρίς να έχω ορίσει το πως θέλω να διαμορφωθεί ο φ.ο μου? ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε μου, γινεται..

Οπως εγω δεν μπορω να σου κουναω πορτες και παραθυρα και ογκους επειδη με βολλευει, ετσι και συ δεν μπορεις να βαλλεις κολωνες οπου σε βολευει....

Και βασικα υπαρχουν και διαταξεις για διαστασεις και θεσεις των στυλων, των δοκων και των πλακων... Τις γνωριζεις?????

 

Δλδ εμενα πως το κανουν 4-5 ΑΜ που συνεργαζομαι κια συ δεν μπορεις???

 

YΓ. Καντε οτι θελετε, κουραστηκα...Να δω οταν θα κανετε ενα 5οροφο που θα βαλλετε τις κολωνες 70*70εκ και τα τοιχωματα 3μ....

Link to comment
Share on other sites

terry, μάλλον δεν κατάλαβες. όταν λέω ορίζω δεν εννοώ και τη διάσταση. την ακριβή διάσταση θα μου την ορίσεις εσύ, αλλά στις θέσεις που σου έχω υποδείξει. αν κάπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορείς τότε θα σου υποδείξω κάτι άλλο ή καλύτερα θα μου υποδείξεις εσύ και θα εγκρίνω εγώ...δεν ακυρώνω τη δουλειά σου, αντιθέτως την αναδεικνύω. αν δεν μπορείς να συνεργαστείς θα πάω σε κάποιον άλλο...

 

τις διατάξεις που αναφέρεις οφείλεις να τις γνωρίζεις εσύ και να μου τις παρουσιάζεις όταν χρειάζεται, όταν υπάρχει ανάγκη. από μόνες τους δεν λένε τίποτα ούτε συντελούν στην καλύτερη διαβίωσή μας. υπάρχουν άπειρες, είμαι σίγουρος κι άλλες που δεν γνωρίζεις...πρέπει να δουλέψεις στενά με έναν καλό αρχιτέκτονα για να καταφέρεις να τις παρουσιάσεις και να αναδειχθούν στο αρχιτεκτονικό σύνολο.

Link to comment
Share on other sites

Πως ειπε οτι κανω επιδειξη???

Δες παραπανω τι εγραψα για τους ΑΜ και τη συμμετοχη τους σε καθε μελετη...

 

Μάλλον δεν θα κατάλαβες καλά τι σου έλεγε ο anavatis.

Ο ΑΜ δεν συμμετέχει στην μελέτη, είναι ο δημιουργός της. Ο ΠΜ συμμετέχει σύμφωνα με την ειδικότητά του όπως και οι άλλες ειδικότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.