Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Manolis gon,

Όχι δεν λες κάτι λάθος αλλά πρέπει πάντα να βάζεις στην άκρη του μυαλού σου ότι ο νομοθέτης δεν είχε σκοπό να αναμορφώσει τα πράγματα και να μπουν σε μια τάξη αλλά να εισπράξει.

Παράδειγμα με την πισίνα

-Αυτός που έχει πισίνα χωρίς άδεια και δεν έχει φάει καταγγελία μέχρι τώρα, κάνει την πάπια και εκδίδει νέα άδεια με την προσθήκη της πισίνας του.

-Αυτός που έχει φάει καταγγελία, αυτός εντάσσεται στον νόμο. Δηλαδή πληρώνει το τωρινό πόσο και νομιμοποιεί.

 

Όλοι θα βάλουν κάτω το κοστολόγιο και θα επιλέξουν τι τους συμφέρει.

 

Μη ξεχνάς ότι αυτή την στιγμή συμφέρει να δηλώσεις ότι ένα σπίτι είναι εξ ολόκληρου αυθαίρετο, να πληρώσεις τα πρόστιμα από το να βγάλεις νέα οικοδομική άδεια.

Στοιχίζει λιγότερο.

 

Και ναι δεν πρέπει να δίνουμε ιδέες.

Μη τα σκαλίζουμε πολύ, θα βγει μεγάλη μπόχα…

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση υπογείου εξοχικού εκτός σχεδίου, τμήμα του 44,5 τ.μ. δηλώθηκε για αλλαγή χρήσης από βοηθητική (γκαράζ + σποθήκες) σε κύρια, με το νόμο Μπιρμπίλη και θα δηλωθεί και κάποιο επιπλέον τμήμα 22 τ.μ. εκτός περιγράμματος (υπέρβαση δόμησης και κάλυψης) με το νέο νόμο.

Για να προσδιοριστεί ο δείκτης προσαύξησης για την υπέρβαση δόμησης στο τμήμα υπογείου εκτός περιγράμματος που είναι 22 τ.μ., σε σχέση με τα νόμιμα τ.μ. του κανονικού σπιτιού εντός Σ.Δ. βάσει Ο.Α. που είναι 66,5 τ.μ., θα πρέπει να αθροιστούν τα τ.μ. αλλαγής χρήσης με Νόμο Μπιρμπίλη που είναι 44,5 με τα 22 τ.μ. εκτός περιγράμματος; Στην περίπτωση αυτή η υπέρβαση δόμησης είναι άνω του 50% και έχει προσαύξηση 1,3. Ή μήπως όχι, οπότε η υπέρβαση δόμησης είναι κάτω του 50% και δεν έχει προσαύξηση;

Link to comment
Share on other sites

...........

ΑΛΛΑ....μετα γλυτωνουν συντελεστες 5-7-8-9...

.......................

 

Δηλαδή σε περιπτώσεις χωρίς Ο.Α. ελέγχεις την περίπτωση 6 "υπέρβαση ύψους" και φυσικά την συγκρίσεις με το ύψος το μέγιστο επιτρεπόμενο από τους όρους δόμησης.

 

Με την ίδια λοιπόν λογική και στις περιπτώσεις 5 & 7 (δόμηση , κάλυψη) γίνεται σύγκριση με τα μέγιστα επιτρεπόμενα από τους όρους δόμησης και όχι με τα εγκεκριμένα της Ο.Α.

Σωστά;

Για παράδειγμα σε δυόροφο που έχει άδεια και έπειτα έγινε ένας επιπλέον όροφος, αν το μέγιστο ύψος είναι 15,00 Μ τότε δεν έχεις υπέρβαση ύψους, διότι το συνολικό σου ύψος είναι μικρότερο από 15,00Μ.

Link to comment
Share on other sites

εκει ειναι το παραλογο....το υψος λεει θα το συγκρινεις με αυτο της αδειας σου και θα βγαλεις το ποσοστο του παραπανω.......

 

σε περιπτωση μη αδειας θα το συγκρινεις με το νομιμο της περιοχης....

Link to comment
Share on other sites

...το υψος λεει θα το συγκρινεις με αυτο της αδειας σου ...............

 

Που το λέει αυτό;

Εκτός της περίπτωσης αρθρο 24 παρ. 6β΄(που και πάλι είναι αμφιλεγόμενο για το τι εννοεί) αναφέρει κάπου αλλού τον τρόπο μέτρησης ύψους, κάλυψης ή δόμησης;

 

Όντος ο νόμος επιδέχεται πολλών εγκυκλίων. Εδώ ο νόμος των Ημιυπαιθρίων ήταν δύο-τρεις σελίδες και βγήκαν τόσες εγκύκλιοι!

Link to comment
Share on other sites

Ενα ενδιαφέρων σημείο είναι το παρακάτω

 

18. Στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου υπάγονται και κτίσματα που έχουν ανεγερθεί με άδεια που εκδόθηκε με έλεγχο της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας και που μεταγενέστερα ανακλήθηκε ή ακυρώθηκε για οποιονδήποτε λόγο, εκτός εάν η ανάκληση ή η ακύρωση οφείλεται σε υποβολή αναληθών στοιχείων ή ανακριβείς αποτυπώσεις της υπάρχουσας κατάστασης κατά την έκδοσή τους. Για την υπαγωγή των εν λόγω κτισμάτων στις διατάξεις του παρόντος απαιτείται η καταβολή, για κάθε ιδιοκτησία, του παραβόλου της παρ. 2γ. Τα ακίνητα αυτά απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Link to comment
Share on other sites

φωτογραφικη ρυθμιση.....στο μετωπο της παραλιακης υπαρχουν ''μερικες'' που ειχαν μεταφορα συντελεστη δομησης που κανανε τον φεροντα οργανισμος και μετα ανακληθηκε και ενω βλεπεις τους 5 οροφους να κατοικουνται ο 6 ειναι μπετα ....

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, καλημέρα θα σας περιγράψω κι εγώ μια περίπτωση επίσκεψης από "υποψήφιο πελάτη μου":

Εκτός σχεδίου 1 στρέμμα και έχει μέσα μία κατοικία 45τ.μ. τα οποία ρύθμισε επί Τρίτση. Αυτός τώρα έχει ξεκινήσει( εδώ και 1 βδομάδα) και τα 45 τ.μ. αμιάντοκατασκευής (όχι μόνο στέγη όλο) θα τα μετατρέψει σε 95 τ.μ. πολυτελέστατη μεζονέτα με τις σημερινές προδιαγραφές και αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για να κάνει ψευδή δήλωση ότι το αυθάιρετο ολοκληρώθηκε πριν τις 28/07/2011.Θα το τελειώσει εξωτερικά (βάψιμο-κουφώματα-στέγη) για να βγάλουμε φωτογραφίες και μέσα θα είναι γιαπί.

Τελικά μόνο η Υπ.Δηλ. του ιδιοκτήτη το βεβαιώνει αυτό? Και αν είναι έτσι..σε εκτός σχεδίου μη άρτια και οικοδομήσιμα μπορούν να χτιστούν με αυτόν τον τρόπο τα πάντα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάς όμως ότι υπάρχουν και διάφοροι άλλοι τρόποι να αποδείξεις ότι κάτι ή δεν υπάρχει πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία... το οποίο μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ (σχετίκο με την Αυστραλία που συζητιέται αλλού) στην Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

+φωνώ αλλά όταν ο πελάτης σου λέει αναλαμβάνω την ευθύνη να κάνω ψευδή δήλωση....γιατί στην Ελλάδα ζω και κανείς δεν θα με πιάσει...του κάνεις τη νομιμοποίηση ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.