Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτου


Recommended Posts

Τον αριθμό μιας οικοδομικής άδειας που υπάρχει στο οικόπεδο-γήπεδο. Αν είναι η μοναδική η ΕΕΜΚ τότε μπαίνει αυτή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έστω κτίσμα με ημιυπόγειο, ισόγειο και όροφο. Έχω και το υπόγειο από αποθήκη σε κατοικία.

Εφόσον παραβιάζει το Δ, τότε

1) αν υπάρχει σύσταση ανά όροφο τότε για κάθε ιδιοκτησία ανά όροφο, έχω τα τετραγωνικά που παραβιάζουν το Δ, ως υπέρβαση Δ και απλά τα τετραγωνικά του υπογείου και ως ΥΔ.

2)αν δεν υπάρχει σύσταση, αλλά είναι μία ιδιοκτησία, τότε έχω τα τετραγωνικά ενός ορόφου που παραβιάζουν το Δ ή και των τριών ορόφων. Και αν έχω μόνο ενός ορόφου, ποιανού θα ήταν, εφόσον στο υπόγειο έχω κλαι ΥΔ, οπότε μεγαλύτερο πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι για το Δ, θα βάλεις όλους τους ορόφους και για το υπόγειο θα βάλεις επιπλέον ΥΔ. Εάν είχες και ΥΚ, τότε αυτήν θα την έβαζες 1 φορά.

 

Άλλη γνώμη ??? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εφόσον είναι εξ αδιαιρέτου θα το αντιμετώπιζα ως ενιαία κατοικία και θα έβαζα παραβίαση δ κτιρίου μία φορά. Στο υπόγειο θα έβαζα ΥΔ.

 

Κάτι οφ τόπικ τώρα, αίτηση μπορεί να κάνει και αυτός που έχει την επικαρπία και αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα?

 

Αν υπάρχει καταλληλότερο τόπικ στείλτε με εκεί!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας οσον αφορα το κλασικό θέμα πια με τις σοφίτες.

Εχω πελάτη που έβγαλε άδεια για στέγη πριν την εφαρμογή του 4014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την κατασκευή μετά τις 28/7/11, και ''φυσικά'' υπερύψωσε την στέγη κατα 1 μέτρο χωρίς αλλαγή των κλίσεων, (επιτρεπόμενα περιοχής 8,50 μ. + 2,00 μ. στέγη) ο χώρος που προκύπτει είναι ανεξάρτητος και προσβάσιμος απο το κλιμακοστάσιο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

 

1) Ο χωρος θεωρείται σοφίτα και παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,5 ?

2) Η υφιστάμενη οικοδομή έχει ύψος 7,50 μ. και τώρα με την σοφίτα είναι 7,50 + 3,00 =10,50 θα βάλουμε υπερβαση ύψους ?

3) Τα τετραγωνικά που θα βάλουμε ως υπέρβαση δόμησης ειναι αυτα όλης της κάτοψης ή θα υπολογίσουμε μόνο αυτα με ελέυθερο ύψος πάνω απο 2,00 μ. σύμφωνα με το άρθρο 8 του κτηριοδομικού ? Έτσι τουλάχιστον είχε δηλώσει η Λεμπέση σε μια συζήτηση.

4) Τα υπόλοιπα τετραγωνικά με ελέυθερο ύψος κάτω απο 2,00 μ. θα πάνε με αναλυτικο σαν κατασκευές ?

5) Οι εργασίες που συμπεριλαμβάνονται στην καινουρια άδεια μετράνε? ή θα πρέπει να μπεί και παράβαση για την στέγη?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1) ναι

2) εννοείς ότι δεν έχεις ξεπεράσει το μέγιστο της περιοχής... Δεν έχει σημασία. Εφόσον έχεις δαφορετικό ύψος από την άδεια βάζεις συντ ΥΥ (πχ 1 μ / 10,50 μ < 20%)

3,4) πιστεύω όλα τα προσβάσιμα στο χώρο αυτό.

5) όχι παράβαση για τη στέγη, αφού έχει εκδοθεί άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και πάλι, πριν απο λίγο γύρισα απο την πολεοδομία και έτυχε να μιλήσω γι' αυτό το θέμα με συνάδελφο υπάλληλο της πολεοδομιας που είχε παρακολουθησει κι αυτος την συζήτηση με την Λεμπέση, και μου είπε οτι βάσει του άρθρου 8, παρ. 1 και 2 του κτηριοδομικού δεν προσμετρώνται στα τετραγωνικά της "σοφίτας" χώροι με ελέυθερο ύψος μικρότερο των 2,00 μ. και οτι αυτοί οι χώροι θεωρουνται απλώς κατασκευές και μαλιστα πρόσθεσε οτι αν γινοταν καταγγελια και έκανε αυτοψια σε τέτοιο χώρο δεν θα προσμετρούσε τα τετραγωνικα αυτα με ύψος <2,00 μ. και θα τα έβαζε ως κατασκευες γενικότερα....

Επισυνάπτω το αρθρο 8 παρ 1 και 2 για βοήθεια στη συζήτηση... ευχαριστώ.

 

ΑΡΘΡΟΝ-8

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

1. Επιτρεπόμενα ελεύθερα ύψη

1.1. Τα επιτρεπόμενα ελάχιστα ελεύθερα ύψη των χώρων των κτιρίων ορίζονται ως εξής:

1.1.1. Για κύρια χρήση 2,40 μέτρα.

1.1.2. Για βοηθητική χρήση 2,20 μέτρα και

1.1.3. Ανεξάρτητα από χρήση κάτω από δοκούς ή άλλα δομικά στοιχεία που προεξέχουν κάτω από τις οροφές ή τις ψευδοροφές τους 2,00 Μ.

1.2. Τα παραπάνω επιτρεπόμενα ελάχιστα ελεύθερα ύψη των χώρων των κτιρίων μειώνονται σε 2,20 Μ, 2,00 Μ και 1,90 Μ αντίστοιχα, εφόσον έχουν διαμορφωθεί πριν από τις 30-9-55 (Ημέρα δημοσίευσης του από 9-8-55 Δ/τος "περί ΓΟΚ του Κράτους").

2. Πραγματοποιούμενα ελεύθερα ύψη

2.1. Το πραγματοποιούμενο ελεύθερο ύψος χώρου κτιρίου ισούται με το λόγο του καθαρού όγκου του προς το εμβαδόν της επιφανείας του δαπέδου του. Για τον υπολογισμό τόσο του καθαρού όγκου, όσο και του εμβαδού της επιφανείας του δαπέδου, δεν λαμβάνονται υπόψη τα τμήματα του χώρου που έχουν ελεύθερο ύψος μικρότερο από 2,00 Μ.

Για τον υπολογισμό του καθαρού όγκου λαμβάνεται υπόψη η κατώτατη επιφάνεια της οροφής ή της ψευδοροφής, όπως διαμορφώνεται με ή χωρίς κλίση και με ή χωρίς δοκούς ή άλλα δομικά στοιχεία. Σε περίπτωση, όμως, κατά την οποία η απόσταση ανάμεσα στις δοκούς (κενό) ή τα άλλα δομικά στοιχεία που τυχόν υπάρχουν κάτω από την οροφή ή την ψευδοροφή είναι μικρότερη από 1,50 μέτρα ή το ύψος του δομικού στοιχείου είναι μεγαλύτερο από το μισό της παραπάνω απόστασης, δεν προσμετράται στον καθαρό όγκο του χώρου, το τμήμα του που βρίσκεται ανάμεσα στα δομικά αυτά στοιχεία (κενό).

2.2. Το πραγματοποιούμενο ελεύθερο ύψος δοκού ή άλλου δομικού στοιχείου μετράται από το πιο χαμηλό σημείο του στοιχείου αυτού μέχρι το τελειωμένο δάπεδο του χώρου.

"2.3. Προκειμένου για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ισχύουν τα ελάχιστα ελεύθερα ύψη χώρων τα αναφερόμενα στα ειδικά για τους χώρους αυτούς Διατάγματα και δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του παραπάνω εδαφ.2.1".

Link to comment
Share on other sites

όχι αλλα το θέμα είναι στον υπολογισμό της επιφάνειας που προσμετράται. Τωρα βεβαια σύμφωνα με τον κτηριοδομικο οι παραβασεις που θα μπορούσαν να προκύψουν σε μια συνηθισμενη νόμιμη κατα τα αλλα κατασκευή είναι άπειρες. π.χ. ρίχτι σκάλας μεγαλύτερο κατα 1 εκ. κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.