Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταχώρηση ΠΕΑ στο Buildingcert


katrmp

Recommended Posts

Πάντως από τη στιγμή που κάνουν πιο "πλούσιο" το περιβάλλον του buildningcert καλό είναι να βάλουν και επιλογές να ανεβάζουμε τα φορολογικά (αποδεικτικό κατάθεσης κράτησης ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ και συμφωνητικό) και να κλάψουν μανούλες!  :mrgreen:

Επίσης πολύ θετικό το "προαιρετικό" ανέβασμα επιπλέον φωτογραφιών, που ειδικά στη περίπτωση τριτογενή τομέα με πολύπλοκα ΗΜ συστήματα θα έπρεπε να γίνει αναγκαστικό. 

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Το buildingcert δεν ειναι φορολογικός μηχανισμός.. Έλεος δηλαδη. Και ποιος εχει δωσει ΤΣΜΕΔΕ ΦΕΜ για ΠΕΑ; Προσωπικά δεν εχω δωσει ποτε μου και ούτε πρόκειται αν μου τύχει ξανα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ας βάλουν μόνο αναγκαστική την επιλογή να ανεβάζουμε σκαναρισμένο το "εν ισχύ" Χαρτί Ανάλυσης Καυσαερίων. Θα ξανά κλάψουν μανούλες!!!  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταίο πρόβλημα που έχει η ιστορία με τα  ΠΕΑ είναι τα φύλλα ελέγχου λέβητα που έχουν λήξει.

Και από  αυτά που είναι σε ισχύ , ένα στα δέκα είναι σοβαρό.

Ρώτα πόσο έχει και κάθε πότε θέλει καλιμπράρισμα ή αλλαγή ένα αισθητήριο ΝΟx και ένα Ο2 και θα καταλάβεις

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρώτα πόσο έχει και κάθε πότε θέλει καλιμπράρισμα ή αλλαγή ένα αισθητήριο ΝΟx και ένα Ο2 και θα καταλάβεις

Γνωρίζω, αν και ένας ενεργειακός επιθεωρητής δεν μπορεί να ελέγξει το κατά πόσο είναι σωστά τα αποτελέσματα των φύλλων καυσανάλυσης.

Το όλο παράδειγμα, όπως και τα προηγούμενα που ανέφερα περί φορολογικών, τα καταθέτω ως ιδέα έτσι ώστε να κάθε ΠΕΑ στο buildingcert να αποτελεί έναν "φάκελο" με όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ενεργειακή επιθεώρηση. 

Πέραν από τον έλεγχο που θα μπορεί να κάνει η ΕΥΕΠΕΝ για την ορθότητα των στοιχείων θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και στον επόμενο ενεργειακό επιθεωρητή που θα έκανε καινούργιο ΠΕΑ μετά την λήξη της ισχύς του πρώτου, όπως επίσης να υπάρχει επικοινωνία και άντληση πληροφοριών από τις πλατφόρμες του ΤΕΕ (αυθαίρετα, ταυτότητα, έκδοση). Αν το σκεφτείς έτσι όπως διαμορφώνεται σιγά σιγά η κατάσταση, για ένα ακίνητο θα χρειάζεται να ανεβάζουμε τα ίδια πράγματα σε εκατό διαφορετικές πλατφόρμες.  

Link to comment
Share on other sites

Ξυνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη μου φαίνεται...Λες και τα φύλλα ελέγχου ειναι σωστά ολα η μήπως θα έπρεπε η ΕΥΕΠΕΝ να εχει αρμοδιότητα να ελέγχει τους καυστηρατζιδες τωρα.. Η μήπως ολα χρειαζονται φύλλο ελέγχου; Εδω μου ειχε τύχει πολυκατοικία 3ροφη που 3 χρονια το εχουν σε αχρηστία θελει μήπως συντήρηση και εκει για να βγάλει ενας ΠΕΑ; Και αμα δεν εχει πάλι τιποτα τι θα βαλεις;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ας βάλουν μόνο αναγκαστική την επιλογή να ανεβάζουμε σκαναρισμένο το "εν ισχύ" Χαρτί Ανάλυσης Καυσαερίων

ωραία ιδέα, αλλά λάθος βάση δεδομένων.

οι καυστηρατζηδες (και οι ιδιοκτητες)  θα έπρεπε να καταχωρούν τα φύλλα σε κάποιο μητρωο εγκαταστασεων του υπεκα

και απο εκει να τα βρισκει ο πεατζης και όχι το αντιθετο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To σωστό είναι να είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών των ελέγχων προσπελάσιμα από όλους (δεν είναι και προσωπικά στοιχεία...) , οπότε με την επιθεώρηση συστημάτων θέρμανσης (που κατάργησαν πρόσφατα :smile: )θα έβλεπες αμέσως τα στοιχεία που χρειάζεσαι , αλλά βέβαια έτσι θα μπορούσες να δεις πχ και την ενεργειακή κατηγορία των υπόλοιπων διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας και εκεί θα άρχιζε το γέλιο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι τεχνίτες καυστήρα, που είναι οι μόνοι που έχουν το κατά τον νόμο δικαίωμα να εκδώσουν φύλλο ελέγχου, έχουν δηλωμένα τα μηχανήματά τους, με τον σειριακό τους αριθμό και είναι υποχρεωμένοι ανά χρονικά διαστήματα να τα καλιμπράρουν και να τα συντηρούν.

Ετσι θυμάμαι αλλά μπορεί και να θυμάμαι λάθος.

 

Για την ορθότητα των μετρήσεων υπεύθυνος και υπόλογος είναι αποκλειστικά ο καυστηραντζής.

 

Στην επιθεώρηση συστημάτων θέρμανσης, την οποία φρόντισαν να αδρανοποιήσουν, το > του φύλλου συντήρησης στο buildingcert είναι υποχρεωτικό για να προχωρήσεις.

 

Τώρα αν χρειάζεται φύλλο ελέγχου, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ως τώρα σε αυτό το φόρουμ.

Και βέβαια είναι υποχρεωτικό εκεί που απαιτείται άσχετα αν εμείς βολευόμαστε με διάφορα τερτίπια, δικαιολογίες και μπαρμπακόλπα για να το αποφύγουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.