Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσωρινοί Ενεργειακοί Επιθεωρητές


Inzaghi

Recommended Posts

Και γιατί να υπάρχει πιστοποίηση για Επιθεώρηση ενώ δεν υπάρχει για Μελέτη;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί..Δηλ. όλοι μπορούμε να κάνουμε μελέτη αλλά τον έλεγχο αυτής μπορούν μόνο όσοι έχουν εμπειρία???

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε παιδια μπορεί να έχω και 10 χρόνια εμπειρία αλλά να ασχολούμε πχ με υδραυλικά έργα ή με ξερώ και γω...με γέφυρες και ελάχιστα με κτιριακές κατασκευές, πώς μπορεί να ξέρω αν με απορρίψουν ή όχι; πόσοι συνάδελφοι νέοι δουλεύουν σε γραφεία μεγαλύτερων και 4 και παραπάνω χρόνια αλλά στην ουσία μαύρα χωρίς καμία απόδειξη; τεσπά, αν είναι απο εγγραφής στο τεε όπως αναφέρει ο inzaghi παραπάνω νομίζω οτι δε θα δημιουργηθεί σύγχηση.

Link to comment
Share on other sites

Ως γνωστόν, οι άδειές μας λήγουν σε κανα 20ημερο....

6/10/2011 αν δεν κανω λαθος....

 

Εχει ακουστει τιποτα σχετικο με παραταση των αδειων?

Γιατι απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω, σεμιναρια δεν εχουνε βγει ακομα και ουτε βλεπουμε φως στον οριζοντα, οποτε αν δε γινει κατι συντομα, θα νεκρωσει η αγορα απο Επιθεωρητες....

 

Παιδιά είχα αναφέρει το πρόβλημα απο τις 11.1.2011 και δυστηχώς απο τότε επικρατούσε η αντίληψη που διαβάζω παρακάτω στο μήνυμα του Ικαρου.

Το πρόβλημα είναι πως απο τότε έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες απο συναδέλφους που "εξαιρούνται" για να μάθουν τί θα συμβεί και έως σήμερα όλες οι προσπάθειες, (έγγραφα προς ΤΕΕ, προς ΥΠΕΚΑ, εγγραφα συλλόγων μηχανηκών προς ΤΕΕ, και ΥΠΕΚΑ) δέν έχουν αποδώσει τίποτα.

Καλό θα ήταν να είχαμε στο πλευρό μας και τους άνω των 10ετών που επωφελήθηκαν του δώρου που τους έγινε σε βάρος των υπολοίπων, καθώς χάνεται κάθε έννοια συναδελφικότητας με τα όσα συμβαίνουν και είχα αναφέρει στην δημοσίευση "Προσωρινοί Ενεργ. Επιθεωρητες, Νέα Προβλήματα" απο τις 11.1.2011

Είναι κρίμα να δεχτούμε μια παράταση και τέλος. Να μείνουν κι άλλο μετέωροι τόσοι συνάδελφοι, και να μήν δούμε μια στάση, απο ΟΛΟΥΣ, του στύλ, "εφαρμόστε το νόμο που ψηφίσατε, πλήρως, αλλιώς δέν έχει πιστοποιητικά" και κατα συνέπεια συμβόλαια και έσοδα..

Και μια παρατήρηση: επειδή θεωρώ πως η παράταση θα είναι σιωπηρή, γνωρίζει κανείς αν συμβόλαιο με πιστοποιητικό απο επιθεωρητή που υποτίθεται έχει λήξει η θητεία του, θα ναι άκυρο ή όχι?

Τι θα κάνουν οι μακάριοι συνάδελφοι στις 7.10.11 όταν θα τους φωνάξουν οι συμβολαιογράφοι, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το θέμα?

Link to comment
Share on other sites

"εφαρμόστε το νόμο που ψηφίσατε, πλήρως, αλλιώς δέν έχει πιστοποιητικά" και κατα συνέπεια συμβόλαια και έσοδα..

 

Σωστός! .... Αλλά ο κλάδος μας μόνο για τέτοια δεν είναι...

Link to comment
Share on other sites

Αυτες τις μερες "τρεχει" η προκυρηξη για την δημιουργια φορεων υλοποιησης των σεμιναριων! Οποτε καταλαβαινετε!!!!

 

Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

φορέας υλοποίησης είναι τα ΚΕΚ.....έχουν παραδώσει τα απαιτούμενα έγραφα από αρχές Αυγούστου στο ΥΠΕΚΑ για πιστοποίηση..........

γνωστοί - άγνωστοι όμως πάλι καθυστερούν να ανοίξουν το μόνο κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα ,ακόμα και τα ταξί άνοιξαν........

 

νομίζετε το ρουσφέτι των προσωρινών είναι έμπνευσης ΥΠΕΚΑ;;;;;

.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A. Περί παράτασης ισχύος αδειών

 

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την αλλαγή στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών στο άρθρο 42 (Λοιπές διατάξεις) υπάρχουν τα ακόλουθα:

 

 

"24. α) Ο Υπουργός ΠΕΚΑ δύναται να χορηγήσει άδειες προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών και για περίοδο πλέον της ημερομηνίας που ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 7, του π.δ. 100/2010 και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Οι προσωρινές άδειες της παραγράφου 2 του άρθρου 7, του π.δ. 100/2010 μπορούν να χορηγηθούν και σε έχοντες αποδεδειγμένη πενταετή επαγγελματική ή και επιστημονική εμπειρία. Η διάρκεια ισχύος των προσωρινών αδειών ενεργειακών επιθεωρητών που έχουν εκδοθεί και λήγουν στις 06.10.2011, παρατείνεται έως τις 06.10.2012.

β) Η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 10 του ν. 3851/2010 (Α΄ 85), είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

γ) Η περ. δ’ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του π.δ. 100/2010 (Α’ 177) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«(δ) να διαθέτει τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή/και επιστημονική εμπειρία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 6, σε θέματα μελέτης ή/και επίβλεψης ή/και κατασκευής κτιρίων ή/και συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτιρίων ή/και ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων και ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων ή/και ενεργειακών επιθεωρήσεων.». "

 

B. Περί πιστοποίησης.

 

Ρε συνάδελφοι , δεν είναι ξεφτίλα να μας πιστοποιήσουν ...ΚΕΚ ??!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μας πιστοποιήσει κάποιος και ας είναι και ΚΕΚ:) γιατί έτσι πως πάνε τα πράγματα δεν βλέπω σεμινάριο στον ορίζοντα, ούτε πιστοποίηση...

Link to comment
Share on other sites

είναι ΞΕΦΤΙΛΕΣ μόνο και μόνο που έδωσαν ένα χρόνο παράταση καταλαβαίνω πότε θα βγάλουν νέους επιθεωρητές.

 

Ευχαριστώ πολύ φανταστικό κράτος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.