Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Αυστραλοί αναζητούν μηχανικούς...


babis.lou

Recommended Posts

Δεν τίθεται όμως θέμα μόνο με την αναγνώριση του συγκεκριμένου επιμελητηρίου από την χώρα μας ως μέλος ISO στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και ως θέμα αναγνώρισης του τίτλου του κάθε μηχανικού που προέρχεται από εκεί και που πριν έρθει στην χώρα μας φροντίζει να περάσει πρώτα από την εγγραφή του στο εκεί επιμελητήριο χωρίς το συγκεκριμένο αγγλικό επιμελητήριο να ρωτήσει στα πλαίσια της συνεργασίας και αμοιβαιότητας τα αντίστοιχα επιμελητήρια με τα οποία συνεργάζεται κατά πόσον τα δικαιολογητικά που κατατίθενται από τον κάθε ενδιαφερόμενο αλλοδαπό φέρουν και την πλήρη στήριξη και αναγνώριση από την χώρα προέλευσης τους .Αυτό είναι πλήγμα στην σχέση συνεργασίας και αμοιβαιότητας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων .

Link to comment
Share on other sites

@ "neadertal" (sic)

 

καμμια διαθεση να τα χωσω δεν εχω/ειχα/θα εχω. με στεναχωρει ομως οτι καποιοι πιτσιρικαδες διαβαζουν οτι ειναι ευκολο να πανε στην αμερικη ή στον πλανητη αρη ή οπου αλλου και να πετυχουν σαν μηχανικοι. γιατι δεν ειναι. Απεναντιας ειναι πολυ πολυ δυσκολο, για τους λογους που εσυ αναφερεις οτι ειναι ευκολο. εισαι, κατα τη γνωμη μου, συναδελφε, ΕΝΤΕΛΩΣ λαθος.

 

επι προσωπικου συγγνωμη αν σε προσεβαλλαν οι εκφρασεις μου περι παραμυθιων κλπ αλλα δεν μπορω να ανακαλεσω, γιατι οταν γραφεις οτι ο ελληνας τα καταλαβαινει τα γραμματα πιο γρηγορα απο τον αγγλο ή τον σουηδο, δεν εισαι μονο ο νικος πιλαβιος σε νεες περιπετειες, εισαι και ολιγον ρατσιστης, you know? τα αλλα που γραφεις οτι κανω μοστρα, οτι εχω κομπλεξ, οτι βλεπω τους αλλους σαν χιμπατζηδες, τα αφηνω ασχολιαστα. προσωπικη διαθεση να σε προσβαλω δεν εχω φιλε μου γιατι απλα δεν σε γνωριζω. τα λογια σου τα συγκεκριμενα σχολιαζω.

 

το ποιος φταιει ή μαλλον ποσο φταιμε δεν το συνεχιζω, οφ τοπικ. αλλου να τα πουμε.

 

α, παρεπιπτοντως, εγω ειπα οτι ο ελλην ειναι ελβετικος σουγιας. ο ελβετικος σουγιας ειναι ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. για να το εχεις την καταλληλη στιγμη. Για αλλες στιγμες, χρειαζεσαι κανονικο κουτι εργαλειων ομως.

 

κατα τα αλλα, για τους χιμπατζηδες, την ευθυνη κλπ ας διαβασουμε ολοι το περιστατικο με το ΤΕΕ που αναφερεται πιο πανω. Επι της ουσιας δε αυτων που λεω εγω, ας διαβαζουμε τα κατεβατα του Ροδοπουλου, που τα λεει πιο ομορφα, πιο εμπεριστατωμενα, πιο ουσιαστικα και πιο ευγενικα απο μενα. Και εγω αυτον διαβαζω.

Edited by howard_roark
Link to comment
Share on other sites

Δυσκολα τα πραγματα, δεν ειναι θεμα μαγκιας ή cojones τυπου θα ξενυχτησω κ θα γινω ο γαμαουα μηχανικαρας. Αυτα, ξαναλεω, ειναι ονειρα θερινης νυκτος.

εγώ απλά θέλω να σου πω τα εξής:

 

επειδή από ότι καταλαβα πήγες στο εξωτερικό

και δεν κάθισες εδώ στην ΝΕΑ απλευθερωμένη αγορα των αμοιβών και των υπηρεσιών που τόσο αδημονούσες να έρθει για να ασκήσεις το επάγγελμα ...

 

σου λέω -όχι εσένα προσωπικά, αλλά γενικότερα στον καθένα που είναι στο εξωτερικό-

πως ο κάθε Ελλήνας που είναι στο εξωτερικό, εκπροσωπεί τη χωρα του,

οπότε άσχετα με αυτά που μας λες εδωμέσα ... πρέπει να σκεφεσαι 2 φορές αυτα που λες στους ξένους και για την Ελλάδα, και για τους μηχανικούς και για τους ανθρώπους

 

και στην τελική και εσένα σε χαρακτηρίζουν αυτά που λες ακόμη και αν νομίζεις πως είσαι η εξαίρεση

 

Λοιπόν τί θέλω να πώ? Όταν είσαι πρόεδρος του ΤΕΕ, εκπροσωπείς κάποιες χιλιάδες Ελλήνων μηχανικών, έρχεται το αντίστοιχο Αγγλικό μητρώο (μιλάω για CEng όχι για απλούς αποφοίτους, επαναλαμβάνω) και σου ζητάει να κάνετε διερευνητικές επαφές και να διαπραγματευτείτε αμοιβαία συνεργασία και αναγνώριση και εσύ τους γράφεις στα αρχ@δια σου, δεν απαντάς σε επιστολές, τηλέφωνα κλπ Ε ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ?????? Αυτομάτως μπαίνεις στο περιθώριο, και οι άνθρωποι προφανώς θεωρούν πως έχουν να κάνουν με ΜΑΟ-ΜΑΟ.

βρε παιδιά

άμα έχετε τέτοιες πληροφορίες γιατί δεν ενημερώνετε εγκαίρως?

 

Αυτό νομίζετε δεν μας βάζει σε ανυποληψία? .... μας βγήκε και το όνομα με τον προδότη ΓΑΠ (με την συστήμική μας διαφθορά ως λαού), εεεε τί ψάχνουμε να βρούμε..

off topic

αμ, στα λόγια μου ερχεσαι .... μετά από μήνες

 

πιστέψατε ποτέ οτι μια χώρα με 2 παν/μια στο top 100, με την ΑΣΙΑ δίπλα της θα ήταν τόσο desperate για αλλοδαπούς μηχανικούς και ειδικά απο Ευρώπη?

η Ασία δεν ενδιαφέρεται μόνο για το Top

ενδιαφέρεται να 'πάρει' και από την "ευρωπαική εμπειρία"

 

(και γενικότερα δεν είναι κακό να 'γνωρίζεις' και άλλες 'νοοτροπίες')

Edited by myri
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ρε συ myri, πλάκα μου κάνεις?

Ήμουν εγώ ποτέ υπέρμαχος του ΓΑΠ? Από τα γραπτά μου στο "παγκοσμιοποίηση.." αυτό κατάλαβες?

Με την ιστορία με το ΤΕΕ δεν θέλω να αναφέρω άλλες λεπτομέρειες δημόσια γιατί θα φρίξετε αλλά και γιατί δεν θέλω να επεκταθώ για λόγους ευνόητους πιστεύω.

Πάντως διαψεύστηκαν πολλοί με τον άνθρωπο που ηγείται του ΤΕΕ, που λόγω των εν μέρει Αμερικανικών του σπουδών, κάποιοι πίστεψαν ότι ξέφυγε από το στάδιο του χιμπατζή-νέαντερταλ -συνδικαλιστή.

Αμ δε.

 

Κλείνω το off topic, και να συμπληρώσω ότι μια ακόμα δυσκολία που έχουν αρκετοί Έλληνες μηχανικοί στην εύρεση εργασίας στο εξωτερικό είναι η απουσία πιστοποιήσεων. π.χ

Κάποιος κάνει αίτηση για cost engineer με την λογική ότι στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί με σύνταξη προυπολογισμών κλπ. Όμως αν δεν έχει μια διεθνή πιστοποίηση π.χ AACE τότε δύσκολα πείθει.

Αν κάνει αίτηση π.χ για value engineering με την λογική ότι έχει ασχοληθεί με μελέτες επιτευξιμότητας κλπ αλλά δεν είναι IVM, ή SAVE τότε πάλι δύσκολα πείθει.

Γενικά έχουν μεγάλη σημασία οι πιστοποιήσεις, διότι πιστοποιούν εξειδίκευση και συνεχιζόμενη προσπάθεια για βελτίωση. Αντίθετα το πτυχίο δείχνει μόνο τι έκανε κανείς μέχρι τα 25.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Myri

 

στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχουμε να επιδείξουμε creative engineering. Εκτός και εαν κάνω λάθος. Εξαιρώ το Channel Tunnel άντε και την γέφυρα του Ριου, αντε και την κοιλαδογέφυρα στην Γαλλία. Μην μου πείτε για τα μπαλόνια στο Λονδίνο ή το Millennium Bridge ή το London Eye. Να δούμε όμως τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ολα τα παραπάνω έγιναν με κρατικά χρήματα, μετά απο 20 χρόνια ερευνών, κλπ. Για μένα creative engineering είναι να κάνεις πλατφόρμα εξόρυξης που τρυπάει 35000 μέτρα, να φτιάξεις το Χ-project (not X-factor), να φτιάξεις maglev, να μειώσεις τους ρύπους απο ΜΕΚ, να φτιάξεις τεχνητά αεροδρόμια, νησιά, memory shape materials, liquid metals, smart construction materials, seismic isolation, medical engineering, bio-engineering και αυτά γίνονται με ιδιωτικά χρήματα.

 

Εαν έχουμε κάνει τίποτα απο τα παραπάνω στην Ευρώπη τότε κάνω λάθος τραγικό και όντως οι Αυστραλοί, οι πλέον φιλο-Αμερικάνοι, ψάχνουν να πάρουν την Ευρωπαϊκή εμπειρία. Συγνώμη αλλα στο Civil Engineering μάλλον δεν έχετε δει Γιαπωνέζους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

ρε συ myri, πλάκα μου κάνεις?

Ήμουν εγώ ποτέ υπέρμαχος του ΓΑΠ? Από τα γραπτά μου στο "παγκοσμιοποίηση.." αυτό κατάλαβες?

ειδικά για τον ΓΑΠ δεν θυμάμαι

όμως όποιος μιλούσε για προδοσία ήταν συνομοσιολόγος και φαντασιόλπηκτος

 

αλλά τελικά η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία :(

 

Με την ιστορία με το ΤΕΕ δεν θέλω να αναφέρω άλλες λεπτομέρειες δημόσια γιατί θα φρίξετε αλλά και γιατί δεν θέλω να επεκταθώ για λόγους ευνόητους πιστεύω.

το καταλαβαίνουμε

αν όμως είχες κάνενα λινκ έστω και για πιο ανάλαφρα πράγματα θα βοηθούσε

αν όχι δεν πειράζει

Link to comment
Share on other sites

σου λέω -όχι εσένα προσωπικά, αλλά γενικότερα στον καθένα που είναι στο εξωτερικό-

πως ο κάθε Ελλήνας που είναι στο εξωτερικό, εκπροσωπεί τη χωρα του,

οπότε άσχετα με αυτά που μας λες εδωμέσα ... πρέπει να σκεφεσαι 2 φορές αυτα που λες στους ξένους και για την Ελλάδα, και για τους μηχανικούς και για τους ανθρώπους

Προσωπικά δεν γνωρίζω για τον howard γενικά συμφωνώ μαζί του,εσύ όμως myri αργησες λίγο αλλά τελικά τα κατάφερες να καταλάβεις κάτι στο περίπου.

Πρέπει να σκέφτεσαι 2 και 3 φορές όσα λες στους ξένους για την χώρα σου για να την υπερασπιστείς καθημερινά όταν σου λένε οτι σαν λαός είσαι κλέφτης,τεμπέλης, ανοργάνωτος, ψεύτης και πολλά άλλα επί μονίμου βάσεως.Και εκεί δυστυχώς δεν μπορείς να πεις αυτό που κατ΄επανάληψη έχεις υποστηρίξει εσύ και πολλοί άλλοι για απατεώνες πολιτικούς γιατί εχουν έρθει οι περισσότεροι ξένοι στην Ελλάδα και έχουν δει και έχουν καταλάβει τα χάλια μας.Και όταν αυτό το κάνεις συνέχεια με τον κάθε τυχερό ξένο μ@λ@κ@ που βρίσκεται μπροστά σου,φαντάσου τον εκνευρισμό σου όταν μπαίνεις εδώ μέσα αργά το απόγευμα και να βλέπεις τον κάθε νεοέλληνα βολεμένο του χτες που σήμερα ξεβολεύτηκε απότομα και δεν το είχε καταλάβει αυτό ότι θα γίνει και θέλει να λέγεται και μηχανικός έξυπνος άνθρωπος, να πιστεύει οτι είναι αυτός που περιμένουν απανταχού στον πλανήτη,γιατί μέχρι σήμερα καθονταν στην γραφειαρα του,μαζι με τον μπαμπά του μηχανικό,η στην εταιρεία του φιλου του κουμπάρου του γνωστού που τα έτρωγε,η' επειδή τα έχωνε στην πολεοδομία και το βράδυ 'επινε το ποτάκι του χαλαρά με τον κολλητό δημόσιο υπαλληλο και δώστου ρουσφέτι και μετά ξαναγύριζε στην ζεστασιά των δικών του.

Δεν πιάνουν μία οι γνώσεις έξω,αν δεν καταφέρεις να αντεξεις και να αντέχεις καθημερινά πολλά και διάφορα που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ,να ιδρώσεις,να σου βγει η Παναγία ανάποδα για να τους αποδείξεις κάθε μέρα οτι αξίζεις παραπάνω απο οσα σου δίνουν εσένα και κυρίως στον ντόπιο μηχανικό,γιατί αυτόν ξέρουν αυτόν εμπιστεύονται και έτσι τους αρέσει όσο equal opportunity και να είναι η εταιρεία.

Για να τα καταλάβει αυτά οποιος σχεδιάζει να φύγει και για να μην εξευτελιστεί ακόμα χειρότερα η χώρα δεν χρειάζεται να τον χαιδέψεις,δεν χρειάζεται η ηρεμία,εγώ έτσι πιστεύω οτι βοήθησα με αυτόν τον τρόπο και είμαι σίγουρος οτι ο πονεμένος και αυτός που ψάχνεται πραγματικά να φύγει διάβασε όλα αυτά τα κατεβατά εδώ μέσα και σκέφτηκε και παρέμεινε σιωπηλός και ετοιμάζεται.

Εγώ με αυτόν τον μηχανικό θα χαρώ να καθήσω στο ίδιο τραπέζι μετά από χρόνια άμα και όταν τα καταφέρει και αυτόν θα εκτιμήσω και θα δείξω σεβασμό.Και αυτός να μην με βρει,θα τον βρω εγώ οπώς εγώ θα βρω όταν γυρίσω και ολους εσας που ισχυρίζεστε οτι δεν φταιξατε,δεν ξέρατε δεν κάνατε δεν ράνατε.Θα με βρει μπροστά του η' ακόμα χειρότερα πίσω του όποιος μου κατέστρεψε την χώρα μου και συνεχίζει άνετος και ωραίος το λέω και το εννοώ.

Εύχομαι σε όλους αυτούς(και από ότι μαθαίνω είναι πολλοί) που θα φύγουν έστω και τώρα καθυστερημένα,καλή τύχη και καλή δύναμη.Κυρίως το δεύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Αρα δουλέυεις στο εξωτερικό.

 

Τεμπελίκια, αραχτοί, βολεμένοι, μιζες, ψευτές, κουμπαριές κλπ δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο ... παντού συμβαίνει.

Προδότες πολιτικούς όμως δεν έχουν!

 

Οι ξένοι στην Ελλάδα για διακοπές ήρθανε, άρα σ@@@τα ξέρουν και κατάλαβαν.

Εγώ σου λέω δεν έχουν ιδέα τι θα πει πληρώνεσαι για 6ωρο και δουλέυεις 12ωρο. Και αυτά προ κρίσης και για τους μηχανικούς και για πολλούς εργαζόμενους. Ότι με τον μισθό που υπάρχει δεν βγαίνεις οικονομικά και πολλά ακόμη.

 

Λοιπόν στο χέρι σου είναι να εξηγήσεις αν θες κάποια πραγματα χωρις φοβο και χωρίς πάθος.

Να πεις και 5 καλά πράγματα:

πχ

ότι ακόμη στην ελλάδα αμα σε πετάξουν έξω από ένα νοσοκομείο δε θα σε αφήσουν να ψοφίσεις αν δεν ξέρουν το ΑΜΚΑ σου.

Πως το εισητήριο για την ακρόπολη δεν κάνει 20ευρω επειδή ο ξένος από την άκρη του κόσμου είναι διατεθιμένος και συνηθισμένος από τη χωρα του να σκάσει οποιοδηποτε ποσό κλπ

Όλοι μπορούν να πάνε σε μια παραλία και να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ένα μπάνιο

 

και πολλά άλλα που σε λίγο καιρό δεν θα υπαρχουν για όποιον δεν έχει να πληρώσει

----

Τώρα αν μας θεωρείς εχθρούς σου, λυπάμαι!

Έχεις ακόμη πολύ θυμο και ξεσπάς σε λάθος ανθρώπους!

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

<h3 class="row2">

<span class="author vcard"><a class="url fn ___hover___member _hoversetup" href="../../user/48806-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%82/" id="anonymous_element_10" title="">σιδερας</a></span></h3>

<p><span class="author vcard">προσωπικά ποτε δεν ένιωσα οτι πρέπει να </span>αποδείξω κάτι παραπάνω ή λιγότερο από τον ντόπιο. Έκανα την δουλειά μου όπως ήξερα. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να υποστηρίξω την χώρα μου διότι ποτέ δεν θα άφηνα κάποιον να πάει εκεί την συζήτηση. Δεν είχαμε ανταγωνισμό με τα κράτη αλλά με τις άλλες εταιρίες. Γιατί να μπω στην λογική να πώ 5 καλά πράγματα. </p>

<p> </p>

<p>Myri</p>

<p> </p>

<p>δεν ξέρω που τα έχεις ακούσει αυτά αλλα σε έχουν κακώς ενημερώσει. Κανένας δεν πεθαίνει εαν δεν έχει ασφάλιση απλά θα πάει σε κρατικό νοσοκομείο ή του ερυθρού σταυρού. Για το μπανιο συγνώμη αλλα οι παραλίες σε αντίθεση με την Ελλαδα δεν έχουν φράχτες. Τα 20Ε της Ακρόπολης γιατί το βάζεις σαν θέμα. Στο εξωτερικό το μουσεία παίρνουν 15-20% επιδότηση απο το κράτος τίποτα παραπάνω. Εχουν curators με περγαμηνές που πληρώνονται αδρά και όχι κάποιο απόφοιτο της Φιλοσοφικής που θα πρέπει να του βρούνε δουλειά στο δημόσιο.</p>

<p> </p>

<p> </p>

 

Link to comment
Share on other sites

myri απαντω σε σενα γιατι σε εχω σε μεγαλη εκτιμηση κ κοβω το επι προσωπικου γιατι δεν ενδιαφερει κ κανεναν στο κατω κατω.

 

εγω δεν εκφραζω ουτε εκπροσωπω ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο τον εαυτο μου.

Το διαβατηριο μου ειναι ελληνικο, η καρδια μου μπορει να ειναι μιση ελληνικη, αλλα νιωθω απλα οτι ζω στον πλανητη Γη. Την Ελλαδιτσα την υπηρετησα 24 μηνες παρακαλω σε ενα σαπιοκαραβο με αποτελεσμα να εχω προβλημα υγειας για ολη μου τη ζωη, και πληρωνω φορους κανονικοτατα εδω και καμμια 20αρια χρονακια. Δεν της χρωσταω ΤΙΠΟΤΑ, και ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ τιποτα. Ο λογος που κοιταω λοξα προς τα εξω ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ.

 

Οταν μιλαω σε ενα παρτυ στο εξωτερικο κ αναπτυσω μαλακοθεωριες για την ελλαδα, δεν μιλαει ο παντογνωστης, και οι ανθρωποι που με ακουν τουλαχιστον -που ειναι συνηθως απο ολο το κοσμο- εχουν την ελαχιστη νοημοσυνη να με βλεπουν σαν εναν επιστημονα που συμβαινει να γεννηθηκε στην ελλαδα, και ΟΧΙ οτι ΕΚΦΡΑΖΕΙ την ελλαδα ή την ποιοτητα των ελληνων μηχανικων - για ονομα του θεου.

 

Ειμαι και εδω και εξω (ασε μην τα ρωτας) και λουζομαι 4-8 μηνες καθε χρονο, εδω κ δυο περιπου χρονια, τα ελληνικα κουφα που συμβαινουν. Δεν ειμαι αδιαφορος, ουτε βολεμενος.

 

Η αγορα που μου λες οτι εγω αποζητουσα, οπως εχει διαμορφωθει σημερα δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ελευθερη αγορα - μαλλον με βορεια κορεα κανει πιο κοντα. Καταρχην εχει χαθει το αντικειμενο του μηχανικου, η χαρτουρα με την οποια παλευετε καθε μερα δεν εχει καμμια σχεση, πιστευω να συμφωνεις, με τις σπουδες μας ή τα ονειρα μας. Εμενα αυτο μου εχει κοστισει πολυ.

 

Τα καλα της Ελλαδας δεν ειναι λιγα, εγω αφησα δουλεια κ ακαδημαικη καριερα για να γυρισω, ακριβως επειδη με κουρασε το αγγλοσαξωνικο που το ζουσα απο τα 17. Οπως λες κ εσυ, οταν μιλαμε με ξενους, τα λεμε τα καλα, εννοια σου. Εδω μεσα ομως που ειμαστε ολοι ελληνες, πρεπει να ξεβρακωνομαστε, μπας και ανοιξουμε τα ματακια μας. Τωρα εγω ειμαι μαλακας, και δεν καθομαι να σκεφτομαι παραδειγματα, και τα λεω οπως μου ερχονται. σορρυ.

 

Εμενα η προσωπικη μου νεμεσις, αυτο που μου τη σπαει πιο πολυ απο ολα απο το 99 που γυρισα πισω ειναι το ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ στυλακι του "ειμαστε αδικημενοι", "ειμαστε γαμαουα και μας ριχνουν οι εβραιοι/τουρκοι/αμερικανοι/αρειανοι/ολυμπιακοι κλπ", "δεν φταιω εγω - φταιει η πολιτεια", "οταν εμεις καναμε τον παρθενωνα οι αλλοι κυνηγαγαν με σφεντονες" και ολα αυτα τα λιακοπουλεικα. Και οταν τα βλεπω μου γυρναει το ματι. Και θελω να τα κραζω. Και πανω απο ολα, μιλαω σε ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ γιατι κ εγω μπαλιτσα εδω επαιζα, οχι στο γουεμπλευ.

 

Επι της ουσιας, μιλανε τα αποτελεσματα. Στα παπαρια μου ποιος φταιει, 1 χρονο να το συζηταμε 3 ελληνες, σε 3 συμπερασματα θα καταληξουμε.

 

Υπαρχει η Ελλαδα σε τιποτα αυτη τη στιγμη? Οχι.

Ειναι ευκολο για εναν Ελληνα μηχανικο να αντεπεξελθει σε δουλεια σε αλλη χωρα? Οχι.

Τι ειμαστε αμα λεμε οτι ειναι ευκολο? Ασχετοι.

 

addendum...........

 

Θα χαρει κανεις περισσοτερο απο εμενα αμα λυθουν τα προβληματα μας και φτιαξει ξαφνικα η οικονομια, το μηχανηλικι, ο 4014 και οτι αλλο υπαρχει? Οχι.

 

Κανουμε τιποτα σε αυτη τη χωρα απο το 2004 προκειμενου να ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ? ΟΧΙ. Με το μπαρδον λοιπον που μας θεωρω ολους τρελους και συνυπευθυνους, επειδη εχω την ευκαιρια κ τη δυνατοτητα, παω να φτιαξω τη ζωη μου εκει π με επιβραβευουν επειδη δουλευω 12ωρα (και μου δινουν μισθο 12ωρου!), οπως σωστα λες.

Edited by howard_roark
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.