Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα Αρθρο 26 – παράγραφος 2 – Περιπτώσεις που μπορεί να εκδοθεί Ο.Α σε αυθαίρετο.


Recommended Posts

Έχω μια περίπτωση νομιμοποίησης για εργασίες χωρίς άδεια, οι οποίες εκτελέστηκαν το 2007.

Ναι μεν, θα καταθέσω ΜΕΑ (μιας και απαιτείται για την έκδοση Οικοδομικής Άδειας) αλλά αφού ελέγχομαι βάσει προγενέστερων διατάξεων

κανείς δεν θα δώσει σημασία για το αποτέλεσμα της μελέτης.....

Link to comment
Share on other sites

μόλις είδα τις εγκυκλίους....σε ευχαριστώ για την απάντηση....είναι περασμένη η ώρα για να μπορώ να τις διαβάσω πόσο μάλλον να τις καταλάβω...θα επανέλθω αύριο.....

 

από ότι όμως βλέπω από την απάντηση σου απαιτούνται μεν όλες οι μελέτες με βάση τη τωρινή νομοθεσία (σαν διαδικασία έκδοσης άδειας) αλλά καθώς ελέγχεσαι βάσει προγενέστερων διατάξεων δεν είναι ανάγκη να βγεις Β στον ΚΕΝΑΚ ή να καλύπτεις πχ τη θερμομονωτική επάρκεια. εκτός από ΜΕΑ σου ζήτησαν και όλες τις Η/Μ?

 

είναι δηλαδή σαν να βγάζεις μία μελέτη ΠΕΑ (με βάση όπως έχει φτιαχτεί το σπίτι) και όχι ΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, να σκεφτείς ότι, πρότεινα στην Υ.ΔΟΜ. αντί για ΜΕΑ, να φωνάξω Ενεργειακό Επιθεωρητή για να βγάλω ΠΕΑ, μιας και το ¨αποτέλεσμα¨ θα είναι το ίδιο (και θα είχε και μικρότερο κόστος) αλλά δεν ... έπιασε το κόλπο!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι άλλη μια περίπτωση και από εμένα:

 

Έχω κτίριο 01 και κτίριο 02 σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο.

Το κτίριο 01 οικοδομήθηκε με Ο.Α. που προέβλεπε 4 κτίρια, αλλά κατασκευάστηκε μόνο ένα- σε άλλη θέση και με τελείως διαφορετικό σχέδιο απ'ότι προβλεπόταν.

 

Το κτίριο 02 κατασκευάστηκε μεταγενέστερα χωρίς οικοδομική άδεια εκτός ορίων και μαζί πισίνα, πέργκολες, διαμορφώσεις περιβάλλοντα, πλακοστρώσεις κλπ.

 

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

1.Μπορώ να ακυρώσω την προ 10ετίας Ο.Α. ως μη πραγματοποιήσιμη και να νομιμοποιήσω το κτίριο 01 με το άρθρο 26 του 4014 και να πάω για έκδοση νέας;

2. Μπορώ στην νέα Ο.Α. να εντάξω την πισίνα και τις λοιπές παραβάσεις χωρίς πρόστιμα με την λογική οτι είναι στοιχεία που μπορούν να βγάλουν άδεια;

3. Μπορώ στη δήλωση είτε στην ίδια με φύλλο καταγραφής (κτίριο 01 και 02 μαζί) είτε σε ξεχωριστή (κτίριο 02 ), να υπολογίσω το πρόστιμο του κτιρίου 02( που δεν μπορεί να βγάλει άδεια) δηλώνοντας το οτι υπάρχει εκείνη η άδεια προ 10ετιας; ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οτι υπάρχει μέσα στο οικόπεδο είναι αυθαίρετο.Το Ο1 γιατί δε μοιάζει καθόλου με τα κτίρια της οικοδομικής άδειας και το Ο2 γιατί έγινε χωρίς άδεια και σε παράνομη θέση.Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις,εφόσον η άδεια έτσι κι αλλιώς έχει λήξει λογω παρέλευσης της οκταετίας, είναι να νομιμοποιήσεις ότι γίνεται και να τακτοποιήσεις τα υπόλοιπα.Φυσικά θα βάλεις ΝΑΙ στο κουτάκι για οικοδομική άδεια αφού υπάρχει μια για το οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με μία περίπτωση κτιρίου σε εκτός σχεδίου, θα ήθελα την γνώμη σας...

 

Πρόκειται για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης ενός κτιρίου 2.200 τμ. Από εμπορική αποθήκη, σύμφωνα με άδεια του 2003, τελικώς κατέληξε να είναι βιοτεχνικό κτήριο, και μάλιστα να λειτουργεί χωρίς την σχετική άδεια από την Δ/νση Βιομηχανίας. Επίσης έχει κατασκευαστει στην επέκταση του και ένα λεβητοστάσιο, επιφάνειας 18μ2, παραβιάζοντας όμως τις πλάγιες αποστάσεις.

 

Λόγω του οτι η τωρινή του χρήση επιτρέπεται στο αγροτεμάχιο, και αφού το κτίριο νομιμοποιείται με έκδοση οικ. άδειας, προχωράω σύμφωνα με το άρθρο 26, παρ.2, προκειμένου να βγάλω οικοδομική, μόνο για το κυρίως κτίριο, και όχι βέβαια για το λεβητοστάσιο, το οποίο θα ρυθμιστεί για 30 χρόνια. Λόγω της μεγάλης επιφάνειας, το παράβολο είναι 6000 € . Οι υπερβάσεις σχετικά με το λεβητοστάσιο, βγάζουν ένα πρόστιμο 1500 €.

 

Πληρώνοντας το παράβολο των 6000 €, ωστε να υπαχθεί στην περίπτωση του άρθρου 26, παρ.2, και εντός τριετίας να βγάλει άδεια, ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ και την αυθαίρετη κατασκευη του λεβητοστασίου που απλώς ρυθμίζεται για 30 χρόνια, ή μήπως αυτά τα 1500€ θα τα πληρώσει χώρια και επιπλέον?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

pavig

δεν χρειάζεσαι παρέκκλιση για τα 2200τμ της βιοτεχνίας σου;

αν χρειάζεσαι, να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχει εγκύκλιος με την οποία απαγορεύεται η έγκριση παρέκκλισης για τις εκτός σχεδίου περιοχές, όταν αυτή είναι ήδη συντελεσμένη

 

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εμπόδιο, που πιθανώς να σου δημιουργήσει πρόβλημα με τις σχέση σου με τον πελάτη σου (γιατί μπορεί να το δηλώσεις, εκείνος να πληρώσει και στο τέλος να μην μπορεί να βγει οικ άδεια βιοτεχνικού κτιρίου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.