Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE - ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής.


Recommended Posts

μια απορία εύλογη φαντάζομαι, το πρόγραμμα στα πρόσθετα στοιχεία μας έχει ένα κελί για να συμπληρώσουμε τη συμφωνηθείσα τιμή με τον πελάτη. το έχει συμπληρώσει κανείς που έχει στείλει τακτοποίηση? και αν ναι, το ποσό που θα βάλεις σε ποιο στάδιο θα ελεγχθεί για το αν είναι ασυνήθιστα χαμηλό? γνωρίζει κανείς κάτι επί αυτού? και γενικότερα άκουσε κανείς πόση έκπτωση μπορούμε να κάνουμε ή θα λέμε στο πελάτη ένα ποσό που εικάζουμε εμείς και στη συνέχεια αν μας το απορρίψουν θα του ζητάμε και άλλα και με το δίκαιο του θα μας......

Σύμφωνα με όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, το ΤΕΕ Θεσσαλίας έβαλε όριο έκπτωσης 10%, το ΤΕΕ Μακεδονίας 30% και στο σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ στην Αθήνα ο Καρατσώλης είπε για 50%! Άντε βγάλε άκρη!

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Ένα 30% μάξιμουμ, είναι εύλογο ποσοστό έκπτωσης. Από εκεί και πάνω είναι απλά απαράδεκτο. Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει εμπορικό κατάστημα (και να ήθελε νομίζω ότι δεν του επιτρέπεται κιόλας), που να κάνει επί μονίμου βάσεως 50% εκπτώσεις σε όλα του τα προϊόντα. Ακόμα και για τους εμπόρους είναι αδιανόητα πράγματα αυτά!

Link to comment
Share on other sites

για την βεβαίωση για ΑΔΟΜΗΤΟ τι θεωρείται ως 'φυσιολογικη' τιμή;

Το να σε πάει ο ιδιοκτήτης μια βόλτα με το αμάξι του και απλώς να δεις ότι δεν υπάρχει τίποτα στο ακίνητο, πόσο θα το κοστολογούμε για να μην θεωρηθεί ως ασυνήθιστα χαμηλή αμοιβή;;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω ότι η βεβαίωση για αδόμητο, έως και εφαρμογή τίτλου ιδιοκτησίας μπορεί να απαιτήσει. Για να εξασφαλιστεί ότι η μάντρα ή η αποθήκη που βλέπεις (και ο ιδιοκτήτης ...ισχυρίζεται ότι είναι του γείτονα), είναι όντως του γείτονα. Δε νομίζω ότι θα είναι πάντα τόσο απλή υπόθεση όσο πιστεύουμε η υπογραφή βεβαίωσης για αδόμητο. Προσέχετε πολύ.

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

μια και μιλάμε για βεβαίωση για αδόμητο, εγώ έχω μείνει στο ότι η τιμή γι αυτή τη δουλειά είναι στα 1000λ=232,53€ και κάθε τιμή κάτω αυτού του ποσού είναι μη αποδεκτή. αυτό μας έχουν γνωστοποιήσει από το περιφερειακό τμήμα του τεε που είμαι γραμμένος. έχει αλλάξει κάτι, να υποθέσω μιλάμε και εδώ για ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη? ή εννοούμε ότι θα κόψουμε απόδειξη για 232,53€ θα πληρώσουμε φ.π.α , φεμ και φορολογικά επί του ποσού των 232,53 θα φορολογηθούμε σαν να πήραμε 232,53 € και απλά εμείς σαν μηχανικοί αν θα κάνουμε κάποια έκπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Για τις βεβαιώσεις αδόμητων χρειάζεται και τοπογραφικό . άρα ή το κάνουμε εμείς ή μας το προσκομίζει ο ιδιοκτήτης, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε αν η μάντρα είναι δικιά του ή του γείτονα.Για τις βεβαιώσεις δεν υπάρχει ανακοίνωση από το ΤΕΕ για νόμιμη αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

όπα.οφτόπικ γενικά όλη η συζήτηση αλλά...

στα αδόμητα αν δεν κάνω λάθος θέλει υποχρεωτικά και εξαρτημένο.

να υποθέσω ότι δεν το λάβατε υπόψη...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω συνάδελφοι αν καταθέσω ένα διαμέρισμα που ανήκει από κοινου στους δύο συζύγους (50%) τότε θα βγάλει 1 παράβολο που θα πληρώσουν απο κοινου σύζυγοι ή θα βγάλει ένα για τον καθένα??? Ο νόμος λέει ένα παράβολο ανά αυτοτελή ιδιοκτησία, το σύστημα το δέχεται ή έχει κανένα bug?

 

Επίσης την τεχνική έκθεση μπορούμε να την γράψουμε στο στάδιο της προσωρινής υπαγωγής?

Edited by Megapad
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι σχετικα με τον γεωγραφικο εντοπισμο στο συστημα:

 

Τι ακριβεια θα πρεπει να εχουν οι κορυφες του πολυγωνου που θα οριζει το οικοπεδο?

Δεδομενου οτι δεν υπαρχουν συντεταγμενες σε ΕΓΣΑ στα τοπογραφικα που εχουμε απο τις αδειες, φανταζομαι οτι οριζουμε κατα προσεγγιση τα ορια του οικοπεδου και συγκρινουμε το εμβαδον να ειναι περιπου αυτο του τοπογραφικου.

Υπαρχει τροπος να εχουμε μεγαλυτερη ακριβεια????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.