Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Επαναλαμβάνω την ερώτηση του συναδέρφου.... και επίσης, το συμφωνητικό (που θα λέει για την προκαταβολή?) πότε το καταθέτουμε στην εφορία (αν το καταθέτουμε τελικά) ?

 

οταν παιρνεις χρηματα πρεπει να κοβεις ΑΠΥ.για να εισαι φορολογικα οκ

 

στην ΔΟΥ δεν ειναι απαραιτητο να πηγαινει η συμβαση

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την απάντηση έστειλα στο παραπάνω άρθρο,ελπίζω να το δημοσιεύσουν,γιατί μου άναψαν τα λαμπάκια!!!

 

Αν εννοείτε τον μηχανικό νταβατζή συγνώμη κιόλας,αλλά είστε για τα πανηγύρια.

Κατ`αρχάς κανένας δεν σε ανάγκασε να χτίσεις αυθαίρετο ή να κλείσεις του Η/Χ σου!! Μόνος σου το έκανες!!! Κατά δεύτερον ο μηχανικός θα πιστοποιήσει σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις με την επαγγελματική του ιδιότητα,το γνωστικό του υπόβαθρο ΚΑΙ την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ κάτι που ΕΣΥ τυχαίε πολίτη ΔΕΝ έχεις, όλες τις παρανομίες που έχεις κάνει και δεν έχεις ούτε τις γνώσεις,ούτε το δικαίωμα να τις υποδείξεις σε καμιά δημόσια αρχή. Τώρα όσον αφορά τις λοιπές εργασίες του μηχανικού Οικοδομικές Άδειες, τοπογραφικά κτλ. ο μηχανικός είναι αυτός που θα σε συμβουλέψει,που θα φροντίσει να μην πέσει στο κεφάλι το δικό σου και της οικογένειάς σου το σπίτι,θα το κάνει πιο καλαίσθητο, θα ορίσει την ιδιοκτησία σου και τόσα άλλα.Επίσης στα αυθαίρετά σου για τα οποία δεν πλήρωσες ΟΥΤΕ μηχανικό, ΟΥΤΕ ΦΠΑ, ΟΥΤΕ ΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ Π Α Ρ Α ΝΟ Μ Ω Σ ,θα βάλει το κεφάλι του στη λαιμητόμο για να σε σώσει με κίνδυνο να βρεθεί πίσω απ τα σίδερα αν κάνει κάποιο λάθος,καθώς κανένας δεν μπορεί να κάνει σωστό έλεγχο στατικότητας χωρίς να ξοδευτούν ΠΟΛΛΑ λεφτά για λήψη δοκιμίων απο το σκυρόδεμα (έλεγχος ποιότητας)καθώς και άλλοι έλεγχοι, απ τη στιγμή που την οικοδομή την σήκωσε ο μπαρμπα μήτσος ο μπετατζής που είναι πανάσχετος.

 

Λοιπόν ΕΣΥ αγανακτισμένε πολίτη απ τη στιγμή που δεν διστάζεις να αγοράσεις πλακάκια των 100 Ευρώ το τετραγωνικό και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ να χτίσεις παράνομα κάποιο αυθαίρετο, ΚΑΛΩΣ τραβάς όσα τραβάς και να σου πω τυχαίε πολίτη και κάτι ακόμα? Πιο φθηνά θα σου βγεί να το τακτοποιήσεις με αυτόν τον νόμο παρά να το έχτιζες νόμιμα...Τι σημαίνει αυτό? Οτι όλοι οι υπόλοιποι νόμιμοι πολίτες είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και ΕΣΥ ο μάγκας.Ε όχι να βγείτε και απο πάνω!!!!

 

ΚΑΙ θα πληρώσεις λοιπόν την αυθαιρεσία σου ΚΑΙ τον μηχανικό σου που θα δουλέψει για εσένα και μάλιστα ΑΔΡΑ! Αν έκανα αυτή τη δουλειά απο χόμπι να σου την έκανα και δώρο,αλλά βλέπεις κάποιοι δουλεύουμε 60 ώρες την εβδομάδα σαν τα σκυλιά πληρώνοντας ΟΛΑ τα έξοδα του γραφείου μας και τις ασφαλιστικές εισφορές απο την τσέπη μας και δεν κατεβαίνουμε στο πεζοδρόμιο επειδή μας έκοψαν το δώρο του Πάσχα και ο καθαρός μισθός μας έπεσε στα 1000 Ευρώ απο τα 1500 μικτά (με πληρωμένες εισφορές) και αυτά εγγυημένα!!! Το τζάμπα πέθανε φίλε μου...

 

Συνάδελφε, δεν έχω λόγια για την τεκμηρίωσή σου... ειλικρινά όμως !!! :smile: :-)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

οταν παιρνεις χρηματα πρεπει να κοβεις ΑΠΥ.για να εισαι φορολογικα οκ

στην ΔΟΥ δεν ειναι απαραιτητο να πηγαινει η συμβαση

 

Και στην περίπτωση προκαταβολής πώς γίνεται?

α) Παίρνουμε προκαταβολή πχ 300€ και κόβουμε ΑΠΥ 300+φπα και στην αιτιολογία αναφέρουμε ότι πρόκειται για προκαταβολή (αναφέρουμε και το τελικό ποσο? Μάλλον όχι λέω εγώ)

β) Παίρνουμε τα υπόλοιπα πχ 700€ πριν υποβάλλουμε οριστικά τον φάκελο και κόβουμε ΑΠΥ 700+ΦΠΑ και στην αιτιολογία αναφέρουμε "εξόφληση" ?

 

Να φανταστώ ότι δεν υπάρχει θέμα να αναφέρονται αυτά στο συμφωνητικό, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα, υπογραφω μια συμβαση για την Α φαση.Κοβω ΑΠΥ, και ΦΕΜ.

Για την Β φαση θα υπογραψω νεα συμβαση, θα κοψω ΑΠΥ, ΦΕΜ και θα πληρωσω τις κρατησεις υπερ ΤΣΜΕΔΕ τοτε.Για το ΤΕΕ οτνα θα ειναι εφικτο

 

Δεν ξερω τι θα ξεφυτρωσει στην Β φαση, και για ειμαι καλλυμενος καθε φαση χωριστα.Ειδικα σε περιπτωσεις εκδοσης αδειας που δεν θα υπαρξει Β φαση, τα κλεινω ολα στην Α

Κανείς μας δεν ξέρει τι θα μας ζητηθεί στη β' φάση όμως οι πελάτες ζητάνε ΤΩΡΑ να μάθουν πόσο θα τους κοστίσουν συνολικά και οι 2 φάσεις. Μια χαρά ακούγεται το ξεχωριστό συμφωνητικό, το θέμα είναι στους πελάτες τι λέμε? "Δώσε τόσα για την α' φάση ...και για την β' βλέπουμε"? Δεν το βρίσκω και πολύ επαγγελματικό. Βέβαια δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την κατάσταση αλλά εμείς καλούμαστε να βρούμε λύση καθώς εμάς αφορά το πρόβλημα.

 

Και στην περίπτωση προκαταβολής πώς γίνεται?

α) Παίρνουμε προκαταβολή πχ 300€ και κόβουμε ΑΠΥ 300+φπα και στην αιτιολογία αναφέρουμε ότι πρόκειται για προκαταβολή (αναφέρουμε και το τελικό ποσο? Μάλλον όχι λέω εγώ)

β) Παίρνουμε τα υπόλοιπα πχ 700€ πριν υποβάλλουμε οριστικά τον φάκελο και κόβουμε ΑΠΥ 700+ΦΠΑ και στην αιτιολογία αναφέρουμε "εξόφληση" ?

 

Να φανταστώ ότι δεν υπάρχει θέμα να αναφέρονται αυτά στο συμφωνητικό, έτσι?

Αν η αμοιβή δοθεί σε 2 δόσεις (προκαταβολή+υπόλοιπο) τότε άντε πες κόβεις ΑΠΥ και γράφεις "προκαταβολή" και "εξόφληση". Αν όμως έχεις συμφωνήσει πχ τη νόμιμη 2000 και σου πει ο πελάτης θα σου δίνω 500 κάθε μήνα τι γίνεται? Η πρώτη ΑΠΥ προκαταβολή, η τελευταία εξόφληση, οι 2 ενδιάμεσες τι θα λένε? (το σενάριο να του πούμε ότι δεν τα δεχόμαστε σε 4 δόσεις νομίζω είναι εκτός συζήτησης, χαχα).
Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα του κάνουμε και τον δύσκολο... :razz:

 

Λογικά (δεν κατέχω τα φορολογικά) θα μπορούμε να αναφέρουμε α' δόση, κ.ο.κ.

 

Με το ΦΕΜ όμως, πώς θα το κάνουμε? Έστω με προκαταβολή και εξόφληση μόνο..

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά τα έχω πάρει πολύ άσχημα.

Να θέλεις να είσαι νόμιμος και να μην σε αφήνουν.

Θέλω να κόψω απόδειξη για τα λεφτά που πήρα, αλλά δεν μπορώ να πληρώσω το ΤΕΕ διότι δεν δέχεται να πληρώσω υπέρ ΤΕΕ για ποσό μικρότερο από αυτό που αντιστοιχεί σε αμοιβή 1569,78€.

Εντάξει φορολογικά είμαι καλυμένος αφού θα αποδώσω ΦΕΜ, ΦΠΑ όπως και με το ΤΣΜΕΔΕ.

Αλλά έτσι δεν εισφοροδιαφεύγω;

Αν αποδώσω στο ΤΕΕ σήμερα όλο το ποσό (για τα 1569,78€) θα έχω πρόβλημα μετά;

Πως θα ξέρουν ότι το ποσό που τους απέδωσα πέρυσι αντιστοιχεί σε αυτό που παίρνω σήμερα;

Τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τους !@#$%^&*()

Link to comment
Share on other sites

@architect_duth

Μια γνωστή μου είπε να γράφω στην ΑΠΥ "έναντι αμοιβής για 4014 κλπ κλπ τάδε ποσό, υπόλοιπο τόσο". Δεν ξέρω, είναι εντάξει έτσι? (μου θυμίζω νεοσύλλεκτο στο στρατό :) )

ΦΕΜ λογικά θα πρέπει να καταθέτεις κάθε φορά που θα κόβεις ΑΠΥ. Αν είναι δυνατόν εν έτει 2012 αντί αυτές οι διαδικασίες να απλοποιούνται, τελικάνα γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες γ@μώ τη γραφειοκρατία τους!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Είμαι Τοπογράφος και για την ρύθμιση κάποιων περιπτώσεων αυθαιρέτων συνεργάζομαι με ένα φίλο μου Π.Μ. Από την στιγμή που εμφανιζόμαστε και οι 2 στην ομάδα μηχανικών έχει σημασία σε ποιου κωδικό γίνεται η διαδικασία; Έχει σημασία με τι ποσοστό συμμετοχής θα εμφανίζεται ο καθένας;

 

πχ(για φορολογικούς λόγους) κάνουμε την διαδικασία με τους δικούς μου κωδικούς και στα ποσοστά συμμετοχής εμφανίζομαι εγώ με 90% και ο συνάδελφος με 10%. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό; Και αν όχι θα πρέπει να κόψω εγώ ΑΠΥ για το 90% και ο άλλος για το 10% της συμφωνηθείσας τιμής ή εγώ για το 100% και να κάνουμε μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό;

 

Ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει γιαυτό θα ήθελα την γνώμη κάποιων που γνωρίζουν αν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η διαδικασία.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για λόγους χαλάρωσης θα σας αναφέρω και παραπέμψω για κάτι που μάλλον θα μας απαλλάξει από όλα τα παραπάνω που προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη:

 

 

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση καταγράφονται αναλυτικά σε προσχέδιο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης και θα συνοδεύσει την καταβολή της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ. Προβλέπει σειρά αλλαγών στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιουλίου, που θα γίνουν σε δύο στάδια, το πρώτο εντός του 2011, και το δεύτερο έως τον Μάρτιο του 2012.

 

Αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να ανακοινώσει έως το τέλος του 2011 και έως το τέλος του επόμενου Μαρτίου να θεσπίσει:

 

* Την κατάργηση του άρθρου του Ν. 3919/2011, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας να παρακολουθεί και να ξεκινά πειθαρχικές διαδικασίες για ασυνήθιστα χαμηλές αμοιβές.

 

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=328790

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.