Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικου για αδόμητα ακίνητα


Recommended Posts

θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του κτίσματος. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε κάποιος, με την παλιά έγκριση εργασιών να είχε κατασκευάσει 15 τ.μ λιθόχτιστη αποθήκη σε καλλιεργούμενο γήπεδο με τις προϋποθέσεις που ορίζονταν.

Εκτιμώ ότι στη περίπτωση γηπέδου με οικίσκο ορθά έπραξες, αφού ο οικίσκος είναι κτίσμα με άδεια.

Link to comment
Share on other sites

...λιγο μπερδέυτηκα με όλα τα παραπάνω.

έχω περίπτωση αγροτεμαχίου 6 στεμμάτων στο οποίο υπάρχει περίφραξη με σωληνωτά πακτωμένα και συρματόπλεγμα, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα κτίσμα. Άδεια για την περίφραξη δεν υπάρχει. Έχω την εντύπωση ότι είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη να πάρει απλώς την βεβαίωση μηχανικού για αδόμητα, ή να τακτοποιήσει πρώτα την περίφραξη (με κατηγορία 11) και μετά να πάρει βεβαίωση. Βεβαίως δεν βλέπω τον λόγο να το κάνει, όταν δεν είναι υποχρεωμένος. Νομίζω η Λεμπέση στο 93.Περιφράξεις αναφέρει "

σε κάθε περίπτωση που παραβιάζει διατάξεις αλλά δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις του άρθρου 23 παρ.3, τότε μόνο πρέπει και μπορεί να δηλωθεί με αναλυτικό στην κατηγορία 13", άρα στην περίπτωση αυτή μπορεί να δωθεί η βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα έδινα βεβαίωση 4014 για αδόμητο αγροτεμάχιο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι με απασχολεί και μένα το ίδιο θέμα.

Έχω ήδη εκδώσει βεβαίωση μηχανικού για αγροτεμάχιο με φωτοβολταϊκό πάρκο.

Στο αγροτεμάχιο υπάρχει εκτός των Φ/Β, ο οικίσκος της εγκατάστασης που είναι προκατασκευασμένο container από λαμαρίνα καθώς και όλα τα σχετικά (στυλίσκος μετρητών ΔΕΗ, αλεξικέραυνα, περίφραξη με στηθαίο 30εκ. κτλ).

Όλες οι κατασκευές είναι σύμφωνες με την Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Δεν υπάρχει καμία άλλη κατασκευή και δεν υπάρχει καμία παράβαση στην φ/β εγκατάσταση.

 

Εγώ έχω ήδη δώσει τη βεβαίωση μηχανικού που είναι για τις περιπτώσεις με κτίρια εντός των ακινήτων. Δηλαδή, ΔΕΝ έδωσα την βεβαίωση "Για περιπτώσεις ακινήτων χωρίς κτίσματα (Αδόμητα)."

 

Ο συμβολαιογράφος με ρωτάει γιατί το έκανα έτσι; Κι εγώ του εξηγώ, επειδή υπάρχει ο οικίσκος που θεωρείται κτίσμα κατά την γνώμη μου.

Γνωρίζει κανένας εάν έχει βγει επίσημη εγκύκλιος επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;

 

Σε συνέχεια του προηγούμενου post που έκανα για αγροτεμάχιο με Φ/Β εγκατάσταση συμπληρώνω:

Επιμένοντας σε πιο επίσημη ενημέρωση από το Υπ.ΠΕΚΑ μετά από μεγάλες προσπάθειες τελικά σήκωσε το τηλέφωνο μια κυρία υπεύθυνη για θέματα του ν.4014.

 

Στην ερώτηση που της έκανα απάντησε πως δεν είναι δυνατόν να δοθεί βεβαίωση αδόμητου οικοπέδου από την στιγμή που μέσα υπάρχει οικίσκος. Ακόμα και η περίπτωση του λυόμενου προκατασκευασμένου container από λαμαρίνα, δεν παύει να θεωρείται κτίσμα.

Συνέχισε και λέει πως, και οικίσκος να μην υπήρχε μέσα στο οικόπεδο, από μόνα τους τα φωτοβολταϊκά ξεπερνάνε την έννοια της Βεβαίωσης Μηχανικού για αδόμητο οικόπεδο. Και το αιτιολογεί με το σκεπτικό ότι, τα Φ/Β δεν είναι μία απλή κατασκευή μέσα σε αδόμητο οικόπεδο αλλά είναι εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας που προσμετρά στην κάλυψη του οικοπέδου και για την οποία μάλιστα εκδίδεται άδεια από την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συναδελφοι καλησπερα.

Σε περιπτωση οικοπεδου στο οποιο εχει βγει αδεια κατεδαφισης που ειναι σε ισχυ, αλλα δεν εχει πραγματοποιηθει και γινεται μεταβιβση, πρεπει να κατεδαφιστει το κτισμα και μετα να δωσουμε βεβαιωση ή υπαρχει καποια αλλη διαδικασια (αν εχει τυχει σε καποιον αλλο συναδελφο)?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κατ'εμέ θα περίμενα να το δώ γκρεμισμένο και μετά θα έδινα βεβαίωση.

 

Θα μου πεις, απο τη στιγμή που εχει βγεί άδεια κατεδάφισης θεωρείται..."μη υφιστάμενο".

 

Μαλλον θέμα προσωπικής αποψης του καθενος. Εγώ ξαναλέω προσωπικα, δεν θα έδινα ως αδόμητο.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίωση θα δώσεις σα δομημένο εφόσον είναι νόμιμο.Για αδόμητο φυσικά και δεν δίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.