Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξώστες


Recommended Posts

Η λογική και εμένα μου λέει να κάνω αναλυτικό!

Οι απαντήσεις όμως και ο ΓΟΚ (και κυρίως η μα.... που δέρνει ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ) με αναγκάζουν να προσανατολίζομαι να πάρω τις υπερβάσεις από τα επιτρεπόμενα σαν υπέρβαση δόμησης.

Απλώς προσανατολίζομαι να τους πάρω σαν υπέρβαση δόμησης Β.Χ. (άλλωστε υπάρχει πρόβλημα μεταξύ ΓΟΚ και κτιριοδομικού για Κ.Χ. και Β.Χ. σε ότι έχει σχέση με εξώστες-ημιυπαίθριους)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σύμφωνα με τη Λεμπέση βλ. το παρακάτω βίντεο στο 18 : 45 , http://iekemtee.sqlearn.gr/mod/resource/view.php?id=492 δεν πρέπει να πάει με αναλυτικό και κατηγορία 13, αλλά ως υπέρβαση δόμησης, γιατί αν έχουμε ξεπεράσει το μέγιστο ποσοστό των εξωστών, θα μετρηθεί ως Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Την ρώτησε την κ. Λεμπέση αν είναι δυνατόν ένας εξώστης να έχει ίδιο πρόστιμο από έναν κλειστό χώρο;

Και ρωτάω εγώ.

Κτίριο 20μ² αποθήκης έχει αυθαίρετο 10μ² εξώστη (το ποσοστό των εξωστών έχει καλυφθεί αλλού). Δηλαδή η αποθήκη και ο εξώστης θα έχουν ίδιο πρόστιμο;

Ή μήπως θα πούμε είναι εξώστης ΒΧ άρα θα πάει στο 50%:!!!!

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Η λογική του ΓΟΚ είναι εξώστες μέχρι 20% της δόμησης να μην προσμετρούν στο ΣΔ. Άρα από το ποσοστό αυτό και μετά προσμετρούν. Οπότε ίσως πάνω σε αυτό έχει στηριχθεί η απάντηση για τα επιπλέον τετραγωνικά εξωστών.Πάντως σαν λογική συμφωνώ με σένα Φαέθων.

 

Εκεί το στηρίζω κι εγώ! ότι δηλαδή εφόσον παιρνούν το 20%, κανονικά θα υπολογίζονταν ως δόμηση. Αν και δεν είναι λογικό να μετρά εξώστης ως κύριος χώρος!

Link to comment
Share on other sites

yo4

Υπέρβαση δόμησης ΚΧ ή ΒΧ;

PANARAPH, στο βίντεο που προανέφερα, δηλ. στο http://iekemtee.sqlearn.gr/mod/resource/view.php?id=492, η κα Λεμπέση στο 21:45 αναφέρει ότι ο εξώστης αν κλειστεί δεν πάει με 0,50, αλλά πάει σαν ΚΧ, ενώ πιο κάτω στο 22:20 στην ερώτηση :"Τι χρήση έχει ο εξώστης;" (μάλλον ο ανοιχτός εξώστης), απαντάει : "Βοηθητικός" και προφανώς αναφέρει ότι η απάντηση δεν είναι πλήρης και χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνηση

Link to comment
Share on other sites

yo4

Εγώ έχω σχεδόν αποφασίσει να βάζω τους ανοικτούς εξώστες με αναλυτικό (13) μέχρι τα επιτρεπόμενα και με υπέρβαση δόμησης Β.Χ. για πέραν των επιτρεπομένων.

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ αυτό σκέφτομαι προς στιγμήν. αν και περιμένω και απάντηση από τεε γιατί σήμερα έχει πάει ενας συνάδελφος. Και τους η/χ ως βοηθητικούς τους υπολογίζουμε στην υπέρβαση δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Αν παραμένουν ανοικτοί ναι. Υπέρβαση δόμησης Β.Χ. (εννοείται για πέραν των επιτρεπομένων).

Αυτή είναι η γνώμη μου. Άλλωστε δεν το ξεκαθαρίζει στην Γ14.

Edited by PANARAPH
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.