Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Τέτοιες συζητήσεις, μπορούν να ανοίγονται μόνο από mods που στο τέλος θα σβήνονται τα μηνύματα που είναι άχρηστα και θα κρατιώνται επιγραμματικά τα συμπεράσματα... Πράγματι καλή προσπάθεια geo21 αλλά ήταν μάλλον καταδικασμένη από την αρχή...

 

Στο θέμα αυτό παρέμειναν οι συζητήσεις γιατί η προσφορά τους είναι θετική και αν τύχει να καταλήξει σε κάτι "ξεκάθαρο" τότε μεταφέρεται στο αρχικό μήνυμα έτσι ώστε όποιος βιαστικός και χωρίς ενδιαφέρον για την επιχειρηματολογία της "ξεκάθαρης απάντησης" μπορεί να μη συνεχίσει να διαβάζει παρακάτω.Νομίζω πως έτσι είναι όλοι καλυμμένοι και έτσι θα συνεχίσει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εντάξει το παράδειγμα δεν είναι τόσο σαφές (για την κάλυψη, γιατι για το ύψος δεν αναφέρει), απλά επί τούτου βγήκε η Γ24 που περιέπλεξε λίγο τα πράγματα.

Σχεδόν όμως όλα τα παραδείγματα ήταν λάθος, είχαμε αναφερθεί και προηγουμένως αναλυτικά για τα σφάλματά τους.

 

Inzaghi συγχαρητήρια για τη νίκη. Είσασταν καλύτεροι και διευκολύνει και μένα με τον dryft. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει το παράδειγμα δεν είναι τόσο σαφές (για την κάλυψη, γιατι για το ύψος δεν αναφέρει), απλά επί τούτου βγήκε η Γ24 που περιέπλεξε λίγο τα πράγματα.

Σχεδόν όμως όλα τα παραδείγματα ήταν λάθος, είχαμε αναφερθεί και προηγουμένως αναλυτικά για τα σφάλματά τους.

 

Inzaghi συγχαρητήρια για τη νίκη. Είσασταν καλύτεροι και διευκολύνει και μένα με τον dryft. :smile:

 

Το Γ24 επιβεβαιώνει το παράδειγμα 4 της εγκ.13 που σημαίνει ότι το παράδειγμα εξακολουθούσε να μην είναι λάθος...επίσης επιβεβαιώνει (κατα κάποιο τρόπο) τη λογική όσων υποστηρίζαμε τα γνωστά...το Θ4 αναιρεί όλα αυτά...είναι γελοία όλα...ας δημιουργήσουν άλλες δουλειές καθαρές και σωστές για τους μηχανικους...όχι τις βρωμοδουλειές του κράτους με τα αυθαίρετα κτλ. επίσης πρέπει να αλλάξει το ποστ #1

 

Δε μπορει να γινεται δεκτη η λογικη οτι τα παραδειγματα ειναι λαθος...τοτε να παμε να πνιγουμε...το μονο πραγμα που σου δειχνει πως θα υπολογιζεις το προστιμο ειναι τα παραδειγματα...ας μην τα βγαζανε αν ειναι λαθος

 

Για μενα δε, δεν ηταν λαθος...τωρα ειναι ναι...οταν τα εφτιαχνε αυτος που τα εφτιαχνε αποκλειεται να μην σκεφτηκε ποιους συντελεστες θα βαλει....μιλαμε για συγκεκριμενα παραδειγματα....συγκεκριμενες αυθαιρεσιες....2 πράγματα δλδ το καθενα είχε...για να μη βαζει καποιους συντελεστες 100% τότε επέλεξε να μην τους βάλει...είτε εσκεμμενα για να παραπλανησει είτε επειδή έτσι ήταν και απλά σήμερα άλλαξε...αλλά δε δέχομαι το λαθος.

Edited by Dryft
Link to comment
Share on other sites

Από Ερωτοαπάντηση Θ4:

 

"Κατ'αρχάς διαπιστώνονται οι υπερβάσεις σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη μη νόμιμης κατασκευής σχετίζεται με την οικοδομική άδεια και όχι με τα επιτρεπόμενα μεγέθη στην περιοχή.....Για τον εντοπισμό των συντελεστών (ποσοστό) επιβάρυνσης ανά φύλλο καταγραφής των αυθαιρεσιών της ίδιας κατηγορίας τα μεγέθη των υπερβάσεων-παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συγκρίνονται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη,που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου, ανεξάρτητα αν υπολοίπονται ή υπερβαίνουν τα μεγέθη αυτά."

 

 

 

..."Κατ'αρχάς" και "Σε κάθε περίπτωση" είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες!!!!!..

 

Τόσο καιρό σε όλα τα κείμενα του ΥΠΕΚΑ, τα πρόστιμα περιστρέφονταν γύρω από τα μέγιστα επιτρεπόμενα της περιοχής. Και έστω ότι αυτοί εννοούσαν από την αρχή ότι πρέπει να ελέγχουμε σε σχέση με τα εγκεκριμένα της οικοδομικής άδειας και εμείς είμαστε οι "βλάκες" που δεν ερμηνεύσαμε σωστά τον υπέροχο και πάνω απ'όλα ξεκάθαρο νόμο....τους πήρε 2 ολόκληρους μήνες και αφού έληξε η πρώτη προθεσμία, όπου εννοείται ότι θα έχουν ήδη περαιωθεί περιπτώσεις όπου εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι έχουν δηλωθεί λανθασμένα, για να γράψουν αυτή την ερωτοαπάντηση??????????????

Link to comment
Share on other sites

Μόνο εσύ και το Υπέκα το καταλάβατε έτσι. Και το υπέκα ήδη άλλαξε γνώμη. Όλοι οι άλλοι το καταλάβαμε αλλιώς. Γι αυτό δεν είχε κίνηση και το μηχανικός.gr . ήταν και είναι όλα ξεκάθαρα σαν το βίο και τη πολιτεία του Τσοχατζόπουλου ένα πράμα.

Link to comment
Share on other sites

Ντροπή και ξεφτίλα για όλους μας είναι να ανεχόμαστε τέτοιους άχρηστους... Τόσο του ΥΠΕΚΑ όσο και του ΤΕΕ...

Γελοιοποιούμαστε και στους πελάτες....

Θα έχετε ήδη αντιληφθεί πως όταν μιλάμε με πελάτη μας κοιτάει εντελώς διαφορετικά από ένα δικηγόρο ή ένα γιατρό...Αφού στο 90% των περιπτώσεων ότι λέμε, μπάζει νερά... τίποτα σίγουρο, τίποτα απόλυτο...

Πρώτη φορά βρίσκομαι σε τέτοια θέση... Ξύλο θέλουνε... Ξύλο και όχι ερωτήσεις από το τηλέφωνο... Παίζουν με τις ζωές και τις δουλειές μας..

Να παίρνω τηλέφωνο το Σάββατο το πελάτη και να του λέω τα νούμερα... και σήμερα να του δείχνω άλλα!!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Πες τα συνάδελφε! Έτσι είναι!!! Από όπου και να δεις τα ψάρι ..."βρωμάει". Πρέπει να ντρέπονται για την ανευθυνότητα που δείχνουν!

Link to comment
Share on other sites

οφφ τόπικ... έτσι, επειδή είναι Δευτέρα πρωί...

 

Κοιτάξετε όμορφα πράγματα που κάνουν οι μηχανικοί άλλων χωρών ενώ εμείς "πλακωνόμαστε" για τις "ξεκάθαρες" απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ

 

Μια απλή και περίεργη γέφυρα...

http://www.west8.nl/projects/infrastructure/bridge_vlaardingse_vaart/

 

Ασχημα; Ομορφα; Εσείς πείτε... πάντως σίγουρα περίεργα...!

http://villageofjoy.com/50-strange-buildings-of-the-world/

 

ον τόπικ...

 

Στην ερώτηση Θ3... τί κάνατε μέχρι τώρα;;; Τόσο στον 3843 όσο και στον 4014.. με ποιόν κάνατε τις αιτήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Νατάσσα, δεν αλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού υπέρβασης ύψους. Ξεκαθαριστηκε απλά το ποτέ θεωρούμε ότι έχουμε υπέρβαση ύψους και ποτέ οχι. Ο υπολογισμός παραμένει ως έχει: υπέρβαση ύψους προς μέγιστο επιτρεπόμενο περιοχής.

 

ναι σωστά, Makiaveli, απλά δεν διατύπωσα σωστά την ερώτησή μου! Τώρα που θεωρούμε υπέρβαση σε σχέση με την ΟΑ, αλλάζω ποσοστό κι από <20%, πάω σε >20%. Απλά δεν έχω ξεκαθαρίσει αν το ποσοστό το υπολογίζω μόνο για τον όροφο στον οποίο κάνω την ρύθμιση μόνο ή για όλο το κτίριο! Δλδ την υπέρβαση ύψους του ορόφου μου μόνο ή όλου του κτιρίου, ανεξάρτητα εάν οι αλλοι όροφοι δεν μπαίνουν στην ρύθμιση?

 

σ ευχαριστώ για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Νατάσσα, έχω την εντυπωση ότι έχεις μπερδευτεί (ή εσύ, ή εγώ!) :)

 

Δεν άλλαξε η "θεώρηση υπερβασης". Και πριν και τώρα, ο συντελεστής υπολογίζεται ως εξής: <υπερβαση ύψους/μέγιστο επιτρεπομενο περιοχής>. Δεν είναι δηλαδή <υπερβαση υψους/υψος κτιριου>. Η διαφορά ομως τώρα είναι οτι ξεκαθαρίστηκε πως υπερβαση υψους έχεις οταν έχεις διαφορετικό υψος στην πράξη απ'ότι περιγραφεται στην άδεια, άσχετα με το αν υπερβαινεις ή όχι το μεγιστο της περιοχής.

Να το κάνω λιανά: Πολλοί μέχρι χτες πιστευαν ότι αν δεν υπερβαινεις το μεγιστο της περιοχής, ΔΕΝ θεωρείς υπερβαση υψους ακομα κι αν εχεις διαφορα με την άδεια. Απο χτες ξεκαθαρίστηκε: οταν έχεις διαφορετικό ύψος απο την άδεια, έχεις παράβαση. Τη συγκρινεις ομως (πάλι) με το μεγιστο της αδείας. Αρα, αν πριν ήσουν κάτω απο 20%, είσαι και τώρα.

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.