Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Χρόνια πολλά και καλή χρονια για όλους.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει:

1. Αν κάποιος έχει ήδη πληρώσει εφάπαξ το πρόστιμο για τακτοποιησεις με 3843/10 αν μπορεί να ενταχθεί στον 4014/11 και να αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσε απτο νέο πρόστιμο.

2. Οι κλεισμένοι Η/Χ ως τι μπαίνουν στον υπολογισμό με τπν 4014/11?

Ευχαριστώ και πάλι χρόνια πολλά με υγεία σε όλους

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα και καλή χρονιά!

1) Όταν έχει πληρωθεί το πρόστιμο εφάπαξ του 3843/10, έχει γίνει περαιωση, χάνει το δικαίωμα να πάει με τον 4014! είχα και γω τέτοια περίπτωση. ίσως κάτι αλλάξει αργότερα, αλλά προς το παρόν αυτό ισχύει

2) όταν το εμβαδόν των η.χ. είναι μικρότερο ή ίσο με το επιτρεπόμενο πάνε με αναλυτικό. Τα παραπάνω πάνε ως υπέρβαση δόμησης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και πολλές δουλειές.

Έχω περίπτωση Η/Χ που έχει παραμείνει ανοιχτός, όπως ήταν στην άδεια, αλλά είναι πλατύτερος κατά 0,25m σε όλο το μήκος, που εκτείνεται στην κύρια όψη του διαμερίσματος. Η διαπλάτυνση του Η/Χ δεν έγινε προς τα έξω, αλλά προς το εσωτερικό της οικοδομής. Ουσιαστικά δηλαδή έγινε μια οπισθοχώρηση του διαμερίσματος προς τα μέσα.

Πρέπει να κάνω αναλυτικό υπολογισμό για τον Η/Χ?

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά, συνάδελφοι

θα ήθελα πληροφορίες για δύο περιπτώσεις αυθαιρέτων...

 

1). Σε εκτός σχεδίου, μή άρτιο μή οικοδομήσιμο οικόπεδο υπάρχει κατοικία 15τμ η οποία είχε άδεια μικρής κλίμακας(η μικρής κλίμακας ήταν για αγροτική αποθήκη όχι για κατοικία). Αργότερα επεκτάθηκε η κατοικία κατά 60 τμ και προστέθηκε ημιυπαίθριος χώρος. Από ότι έχω διαβάσει στις ερωτοαπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ η άδεια μικρής κλίμακας μπορεί να θεωρείται οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση αυτή πως γίνεται η δήλωση? θεωρούμε ότι αρχικά έγινε αλλαγή χρήσης στα 15τμ και μετά εγινε επέκταση και προσθήκη ημιυπαιθρίου? ή ότι επεκτάθηκε η αγροτική κατοικία και μετά έγινε αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία? ή κάποιος άλλος τρόπος είναι ο σωστός? (δοκίμασα και τους δύο τρόπους υπάρχει μεγαλη διαφορά στο πρόστιμο)

2). Επίσης, σε κτήριο με οικοδομική άδεια και χρήση καταστήματος έγινε αλλαγή χρήσης σε εργαστήριο επεξεργασίας κρεάτων(σημειώνω ότι η καινούργια χρήση δεν επιτρέπεται στην περιοχή αυτή)... δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις για το κτήριο. Πως πραγματοποιείται η δήλωση?

 

Ζητώ συγνώμη αν έχουν απαντηθεί πιο πρίν τα ερωτήματα μου, αλλά γίνεται ένας πανικός και έχω χαθεί να τα διαβάζω όλα αυτα...

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους.τακτοποίηση σε αυθαίρετη κατασκευή που βρίσκεται σε μπαλκόνι πίσω μέρος διαμερίσματος (προς τη πλευρά του ακάλυπτου).Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έχουμε και υπέρβαση ύψους από το εγκεκριμένο της αδείας κατά 51 εκατοστά τα οποία αναλύονται ως εξής 24 εκατοστά ανύψωση όλης της οικοδομής από αφετηρία μέτρησης ύψουςοικοδομικής άδειας και 6 όροφοι με υπέρβαση ύψους από 4,5 εκατοστά ο καθένας.Σύμφωνα με την εγκύκλιο 13 ο κάθε όροφος βαρύνεται μόνο κατά 4,5 εκατοστά<2% (2,83 εγκεκριμένο).Πιστεύεται οτί πρέπει να δηλωθεί η υπέρβαση ύψους?Πρ'επει να δηλωθεί με αναλυτικό η ανύψωση (μπάζωμα)?

Link to comment
Share on other sites

Πώς θα υπολογίζατε το πρόστιμο για σοφίτα που δημιουργήθηκε κάτω από υπερυψωμένη (σε σχέση με την ο.α) στέγη????

 

Το ερώτημα έχει να κάνει με το εξής:

 

Ως επιφάνεια στην τακτοποίηση του χώρου μπορούμε να βάλουμε την επιφάνεια αφαιρώντας τους περιμετρικούς τοίχους.

Στην Υπέρβαση Ύψους όμως, συμμετέχουν ΚΑΙ οι περιμετρικοί τοίχοι.

 

Αν βάλω σε ένα Φ.Κ. τη συνολική επιφάνεια 25,00 τ.μ. (μαζί με τους περιμετρικούς τοίχους που είναι 6.00 τ.μ.) ανεβαίνει το πρόστιμο.

 

Σκέφτηκα να το βάλω σε ξεχωριστά φύλλα καταγραφής, δηλ. ένα για την Υπέρβαση Δόμησης (19.00 τ.μ.) και ξεχωριστό με την υπέρβαση ύψους με τα ανάλογα τετραγωνικά (25,00 τ.μ.) . (χωρίς και με την περιμετρική τοιχοποιία αντίστοιχα) αλλά τυπικά δε θα είναι ΣΩΣΤΗ η δήλωση αφού προϋπόθεση για την εφαρμογή του μειωτικού 0.20 είναι να μην υπάρχουν ταυτόχρονα σε αυτή την επιφάνεια άλλες υπερβάσεις.

 

Άλλη σκέψη είναι να βάλω ένα Φ.Κ. με ΜΟΝΟ την επιφάνεια της τοιχοποιϊας (6.00 τ.μ.) με σκέτη υπέρβαση ύψους και ένα δεύτερο Φ.Κ. με την εσωτερική επιφάνεια της σοφίτας (19,00 τ.μ.) και όλους τους συντελεστές (δηλ. υπέρβαση δόμησης και ύψους)

 

Πείτε καμμιά γνώμη..... ποιό βλέπετε πιο σωστό?

 

Όσο το σκέφτομαι κλίνω προς το τελευταίο.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωστή η πρώτη λύση που προτείνεις_ Ένα φύλλο καταγραφής πρέπει να βάλεις με την υπέρβαση δόμησης και ύψους στα τετραγωνικά της σοφίτας.

 

Υπέρβαση δόμησης και ύψους έχει όλη η σοφίτα μαζί με περιμετρικούς τοίχους, και αυτή η πατέντα με το να εξαιρούμε την περιμετρική τοιχοποίια (ορθή μεν για αλλαγές χρήσης, αλλά προβληματική σε όλες τις μεταβιβάσεις που προκύπτουν μετά τον 3843, αφου τα τετραγωνικά που μεταβιβάζονται είναι

περισσότερα από τα τακτοποιημένα) καλό είναι να την σταματήσουμε.

Edited by soundholics
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα..σε μια οικοδομη...στην οποια εχουν τακτοποιηθει με τον 3843 υπογεια που εγιναν κατοικιες...αλλα φυσικα εγιναν και ισογεια...και τωρα θελω να βαλω και μια παραβαση για διαμορφωση του εξωτερικου χςρου...θα πρεπει να βαλω και Υπερβαση δομησης των υπογειων? η τα αφηνω οπως ειναι????

αφου ομςσ στην πραγματικοτητα δεν ειναι υπογεια... !!!και εστω οτι θελω να τακτοποιησω και αλλα πραγματα...και εχω ΥΔ στο ποσοστο( > 50% η < 50 % )...θα λαβω υποψη μου και τα τετραγωνικα αυτων των υπογειων ( που πλεον ειναι ισογεια με Κυρια χρηση) ? ή και των αλλων χωρων που τακτοποιηθηκαν με τον 3843????

ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα όποιος μπορεί να βοηθήσει στο εξής του είμαι ευγνώμων.

Σε άδεια του 1979 η οποία έδειχνε ένα χώρο υπόγειο 200 τ.μ. χωρίς να μετρά στην δόμηση (κάτω από το επίπεδο του δρόμου αλλά από την πλευρά του ακάλυπτου υπερυψωμένο ισόγειο- μεγάλη κλίση εδάφους) . Σε μετέπειτα άδεια για προσθήκη ορόφου και επειδή άλλαξαν οι όροι δόμησης και ο ΓΟΚ (1988) το υπόγειο(- ισόγειο) δείχτηκε ως αποθήκη το μισό μετρώντας στο Σ.Δ. και το άλλο μισό ως μπάζωμα για να κερδίσει τετραγωνικά στον όροφο. το υπόγειο αυτό από το 1982 είναι κατοικία και ηλεκτροδοτείτε για το σύνολο των τετραγωνικών από την ΔΕΗ.

Εγώ έχω κάνει την δήλωση οπού βασίστηκα στη κάτοψη από την μετέπειτα άδεια για την προσθήκη μιας και ανέφερε ότι είναι αποτύπωση υπάρχοντος βάση της τάδε άδειας του 1979, μιας και μόλις πείρα τα σχέδια του 1979 από την πολεοδομία έπειτα από δυο μήνες. Στην δήλωση το πείρα προ του 1983 λόγω και ΔΕΗ και έβαλα το τμήμα που μετρούσε στο Σ.Δ. ως αλλαγή χρήσης και το τμήμα του μπαζώματος ως Υ.Δ. και μια παράβαση για το ξεμπάζωμα.

Τώρα που έχω την κάτοψη του 1979 στα χέρια μου με έζωσαν τα φίδια. Τι να κάνω;

Α) γαργάρα την νέα κάτοψη ; :smile:

Β) να τα βάλω μετά το 1983 της παραβάσεις; (και να με σκοτώσει ο ιδιοκτήτης που θα μεγαλώσει το πρόστιμο;)

Γ) να το υπολογίσω βάση της άδειας του 1979 με αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης σε όλο το τμήμα;

Δ)μήπως όπως το έχω είναι σωστό μιας και συμφωνεί με την μετέπειτα άδεια του 1988 αλλά έχω και βεβαιωμένη την αυθαιρεσία προ του 1983;

κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

kapa

 

Δηλαδή έχεις 5x5=25μ2 και περίμετρο 20μ και τοίχους πάχους 0,30μ? άρα 6μ2 μόνο η τοιχοποιία. Αναγκαστικά ένα φύλλο καταγραφής. Πάντως εγώ δε βάζω υπέρβαση ύψους εφόσον δεν ξεπερνάει το επιτρεπόμενο της περιοχής. Για να το συζητάς σημαίνει πως ο πελάτης δεν είναι πέρα βρέχει . . . όχι όσο βγει πλερώνει. Οπότε σκέψου την εκδοχή μου. Αρκεί βέβαια να έχεις κατοχυρωθεί εσύ και να έχεις πάρει την αμοιβή σου. Διαφορετικά μην ψάχνεις τρόπους μείωσης του προστίμου. Εγώ την έπαθα. Όσο πιο πολύ νοιάζεσαι τι θα πληρώσει ο πελάτης και εφόσον δεν έχεις εσύ πληρωθεί τόσο πιο πιθανό είναι να σε κρεμάσουν.

 

 

GX24 Η ΥΔ σε τ.μ. αναφέρεται σε αυτά της αδείας. Αν είχες π.χ. 80 + 80 υπόγειου αποθηκ. χώρου και τακτοποιείς τα 60 του υπογείου και έναν Η/Χ 5.τ.μ. έχεις υπέρβαση ΥΔ 50-100%. Αυτά που τακτοποιήθηκαν με τον 3843/2010 δεν βλέπω ποια σχέση έχουν περαιτέρω.

 

pfso Ποιος είσαι, τι ειδικότητα έχεις? Στην μετέπειτα άδεια της προσθήκης μπήκε το τμήμα του υπογείου στο Σ.Δ??

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.