Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Στην άδεια του 1979 ήταν υπόγειος χώρος αποθήκη. Στην προσθήκη του ορόφου που έγινε το 1988 έδειξαν το μισό αποθήκη μετρούμενο στο ΣΔ μιας και τότε ο χώρος αυτός που ήταν υπόγειος από τον δρόμο άλλα υπερυψωμένος από το περιβάλλον χώρο μετρούσε και τον άλλο μισό ότι θα μπαζωθεί έτσι ώστε τον συντελεστή να τον πάρουν στον όροφο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω και όσον αφορά το πως τακτοποιείται και όσον αφορά την βεβαίωση:

 

Σύμφωνα με άδεια:

Διαμέρισμα 2ου ορόφου.

Στην πίσω όψη (ακάλυπτος) υπάρχει πρόβολος διαστάσεων μήκους 2,00μ. και πλάτους 1,50μ. Πάνω από τον πρόβολο υπάρχει παράθυρο.

 

Πραγματικότητα:

Στην θέση του παραθύρου έχει γίνει πόρτα.

Ο πρόβολος έχει γίνει εξώστης με κάγκελα και χρησιμοποιείται ως τέτοιος από το διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

@pfso

Όταν αναφέρεις ότι το υπολογίζεις ως αλλαγή χρήσης ποιους συντελεστές εννοείς ότι χρησιμοποιείς; Το αλλ. χρ. = 1,4 (παρόλο που αναφέρεται έτσι στη μοναδική επίσημη εγκύκλιο) έχει καταργηθεί από τέτοιες περιπτώσεις (βοηθητικός χώρος κατοικίας σε κατοικία) μέσω των ερωτοαπαντήσεων. Οπότε στην περίπτωσή σου τόσο για το φαινόμενο στην άδεια του 88 κομμάτι, όσο και για το κεκρυμμένο, ισχύει

0,15*0,5(υπόγειος βοηθητικός)*Υ.Δ (αν έχεις)*0,15(παλαιότητα).

Καλύτερα χρησιμοποίησε την κάτοψη της άδειας του 79 για να μην υπάρξει επιπλέον μπέρδεμα με την ''άκυρη'' άδεια του 88 και την αποτύπωση και χρέωση της ΔΕΗ. Έτσι ούτε το ξεμπάζωμα θα χρειαστεί να βάλεις (αν φαίνεται η πραγματική κατάσταση στην τομή του 79).

Για τον υπολογισμό της Υ.Δ στο διάγραμμα κάλυψης του 79 θα δείξεις τα συνολικά του υπογείου προς τα επιτρεπόμενα του τότε ή του σήμερα, ανάλογα με τον μεγαλύτερο Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε αυθαιρετο εξώστη 1.00*4.60 μπροστα και σε συνέχεια από τον οποιο εχει γίνει μια περγολα beton, με μικρά δοκάρια παράλληλα με το εδαφος, 0.80*4.60, μπορώ να το πάρω ενιαία στον αναλυτικό, ως διάτρητο (λόγω των κενων 0.60*0.60 που έχει αναμεσα στα δοκαρακια) εξώστη μη βατό?

Ευχαριστώ

Edited by Lefos Nyxtas
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω την γνώμη των συναδέλφων, έχω την εξής περίπτωση στο σπίτι της μητέρας μου.

Κάτω απο την αυλή υπερυψωμένου υπογείου (+1,50μ) αντί να την μπαζώσουμε όπως φαινόταν στα σχέδια της πολεοδομίας φτιάξαμε ένα χώρο για μηχανοστάσιο-γκαράζ. Ο χώρος είναι περίπου 30τμ και 2,10μ ύψος.

 

Στην δήλωση το έχω περάσει σαν βοηθητικό χώρο αλλά δεν έχει κάν το απαραίτητο ύψος (κάτω απο 2,20)

Υπάρχει περίπτωση να το περάσω αλλιώς με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια απορία σχετικά με μια περίπτωση, που την έθεσα στο φόρουμ και παλαιότερα αλλά δεν πήρα απάντηση, ίσως γιατί ήταν σχετικά νωρίς και δεν είχαν γίνει όλες οι διευκρινίσεις.

 

Υπάρχει ιδιοκτησία σε πυλωτή πολυκατοικίας που αφορά ανεξάρτητη κλειστή θέση στάθμευσης 60,10τ.μ. η οποία έχει γίνει κατοικία.

 

Είχε γίνει υπαγωγή με τον Ν.3843 με πρόστιμο 60,10 x 7% x 1150Τ.Ζ. = 4838,05 ευρώ. Χωρίς να έχει πληρωθεί ακόμα η πρώτη δόση.

 

Σε περίπτωση που υπαχθεί με τον Ν.4014 (λόγω 36 δόσεων) πώς θα υπολογιστεί το πρόστιμο??

 

1) 60,10 x 0,15 x 1150Τ.Ζ. x 0,4(κύρια και μοναδική) x 1,4(αλλαγή χρήσης) x 0,8(κατασκευή 1996) x 0,5(β.χ.) = 2322,26 ευρώ

 

2) 60,10 x 0,15 x 1150Τ.Ζ. x 0,4(κύρια και μοναδική) x 1,4(αλλαγή χρήσης) x 0,8(κατασκευή 1996) x 1,0(κύρια χρήση??) = 4644,53 ευρώ

 

3) 60,10 x 0,15 x 1150Τ.Ζ. x 0,4(κύρια και μοναδική) x 1,3(Υπέρβαση Δόμησης <100% αν δεν υπολογίσουμε τοιχοποιΐα) x 0,8(κατασκευή 1996) x 1,0(κύρια χρήση) = 4312,78 ευρώ

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Ένας όροφος είναι η οικοδομή; Υπέρβαση δόμησης γιατί έχεις τόσο; Θυμίζω συγκρίνεις τα 60,10 με τα επιτρεπόμενα από το Σ.Δ.

Την παλαιότητα πώς θα την αποδείξεις;

 

Το (3).

 

Το παράβολο των €350 θα το χάσουν όμως.

Link to comment
Share on other sites

Νέα δεδομένα γιατί είναι στη Θεσσαλονίκη και δεν το έχω δει....Η πολυκατοικία είναι με 4 ορόφους και ο κλειστός χώρος στάθμευσης είναι στο υπόγειο τελικά, το οποίο στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας γίνεται ισόγειο...

 

Τα 60,10 τα συγκρίνεις με το σύνολο του Σ.Δ. ή με τα τετραγωνικά που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία???Δε μου φαίνεται δίκαιο το να συγκρίνεις με το σύνολο των τετραγωνικών μιας πολυκατοικίας γιατί σ'αυτή την περίπτωση οι μονοκατοικίες έχουν μειονέκτημα.

 

Παλαιότητα με Υπέυθυνη Δήλωση, φωτογραφίες..δεν ξέρω αν έχει κάποιο τιμολόγιο ο κατασκευαστής από κουζίνες,ντουλάπες κλπ. ή αν υπάρχει παλιό μισθωτήριο.

 

Και αυτό με το παράβολο είναι άδικο αλλά αν πάει το πρόστιμο της περίπτωσης (3), που μου φαίνεται κι εμένα πιο λογική, με συντελεστή 0,5 λόγω του υπογείου δε νομίζω να τους πειράξει τόσο πολύ για το παραβολο!!! :grin:

Link to comment
Share on other sites

ξερει ακνεις συναδελφος ποια ειναι η τελευταια ενημερωση απο ΛΕΜΠΕΣΗ και αν υπαρχει αναρτηση πουθενα?

 

 

βασικα εχω τις απαντησεις πριν βγει η Θ ερωταπαντηση και θελω να δω τι λεει για υπερβασεις καλυψης και δομησης τωρα

 

 

το τελευταιο πουχω ειναι 14-11

 

 

υγ γενικα μια ερωτηση προς τους συναδελφους...τελικα υπερβαση καλυψης εσεις βαζετε οταν ειναι εμγαλυτερη της αδειας αλλα μικροτερη της επιτρεπομενης?

γιατι πολλα προστιμα μικροτερα βλεπω τελευταια και λεω μπας και παω και εγω με την εγκυκλιο αντι για την Θ

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.