Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

εκει φανταζομαι θα ξεκαθαριζει ποια ειναι δασικη εκταση και ποια οχι..

 

λογικα θα λεει οτι περα απο το οικοπεδο (στο ταδε σημειο) υπαρχει δασικη εκταση...οποτε αυτο που θα εχεις να κανεις θα ειναι να δεις εαν εχουν τηρηθει τα ορια του τοπογραφικου..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μου έτυχε  μια περίπτωση με θέμα αιγιαλού, η εξής 

Όταν εκδόθηκε οικοδομική άδεια δεν είχε καθοριστεί γραμμή αιγιαλού. Η άδεια βγήκε με καθορισμό κατά κάποιο τρόπο γραμμής δόμησης ..δεν ξέρω ακριβώς από ποια υπηρεσία.. Τώρα έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού και ένα μέρος της κατοικίας βρίσκεται στον αιγιαλό !

Μπορεί να υπαχθεί στον Ν. 4014 ?

Εχει κατασκευαστεί και μία πισίνα η οποία βρίσκεται εξ ολοκλήρου στον αιγιαλό. Τι κάνω συνάδελφοι?

Link to comment
Share on other sites

Σε ελεγχο διαμερισματος για μεταβιβαση με οικ.αδεια 1973 και ολοκληρωση Φ.Ο. 1974, βρεθηκε οτι επειδη το τοπογραφικο της αρχικης αδειας ειχε διαφορα 0.50 μ στο πλαϊνο οριο λογω καταπατησης απο το γειτονα που ειχε ηδη οικοδομησει,ο μηχανικος εχει υποβαλλει  το 1975 αναθεωρηση αδειας.

 Σε αυτη υποβαλλει σχεδιο καλυψης ¨βασει νεας καταμετρησης ακαλυπτου προς ακριβεστερο υπολογισμο συντελεστου δομησης" δειχνει το νεο περιγραμμα της οικοδομης και δεν επανυποβαλλει νεες κατόψεις.

Ετσι το εν λογω διαμερισμα το οποιο εχει το ιδιο εμβαδον με την αδεια , εχει μετατοπισθει προς τον ακαλυπτο και τμημα του περιγραμματος καλυπτεται απο την αλλαγη του Δ.Κ. το υπολοιπο ομως τμημα εχει βγει εκτος γραμμης δομησης κατα 0,40 μ σε συνεχεια ενος ερκερ.Αυτο συμβαινει σε ολους τους οροφους. Τα ερκερ δεν τα δειχνει στο διαγραμμα καλυψης.Επισης ο εξωστης μεγαλωνει κατα 0.40 μ.

Μπορω νο τακτοποιησω με το 4014 τα 2,50 μ2 που ειναι εκτος γρ. δομησης;

Στην αδεια υπαρχει υπολοιπο και καλυψης και δομησης,

Εχω προβλημα με τα πλαγια ορια;

Στο εμβαδον του διαμερισματος της οικ. αδειας (χωρις αναλυτικο υπολογισμο) περιλαμβανει και το εμβαδον μικρου φωταγωγου που χρησιμοποιειται απο το διαμερισμα και το ιδιο κανει σε ολους τους οροφους.Οι φωταγωγοι εχουν προσμετρηθει σε καλυψη-δομηση.

Edited by talepellada
Link to comment
Share on other sites

εκει φανταζομαι θα ξεκαθαριζει ποια ειναι δασικη εκταση και ποια οχι..

 

λογικα θα λεει οτι περα απο το οικοπεδο (στο ταδε σημειο) υπαρχει δασικη εκταση...οποτε αυτο που θα εχεις να κανεις θα ειναι να δεις εαν εχουν τηρηθει τα ορια του τοπογραφικου..

Mίλησα με φίλο που δουλεύει σε ένα δασαρχείο (διαφορετικό από αυτό της περίπτωσης μου) και μου είπε ότι στο δασαρχείο που με ενδιαφέρει δεν υπάρχουν δασικοί χάρτες- όπως στα περισσότερα, και ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις τον χαρακτήρα του γηπέδου είναι με αίτηση.......

Σε αυτή την περίπτωση ποια είναι η διαδικασία;Γνωρίζεις;Αν τυχόν και χαρακτηριστεί δασικό εκτός του ότι θα αυτοκαρφωθεί ο ιδιοκτήτης και θα χάσει και τα χρήματα του πως σταματάει η διαδικάσία ρύθμισης του αυθαιρέτου;

Link to comment
Share on other sites

:) Το είδα Γιάννη-τις έχω διαβάσει τις ερωτοαπάντήσεις.ΤΟ συγκεκριμένο 10Η αναφέρει να εκτιμήσει ο μηχανικός την κατάσταση και να πράξει αναλόγως....Τι κυρώσεις υπάρχουν για τον μηχανικό για ρύθμιση σε δασικό;

Λήγει και η προθεσμία και δεν ξέρω τι να κάνω...Εσύ Γιάννη τι έχεις κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις;Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει μηχανικός που θα περιμένει πρώτα τον χαρακτηρισμό.....

 

 

Απορία το έχω επίσης πως σταματά η ρύθμιση αν χαρακτηριστεί δασικό.....

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Μα το λέει ξεκάθαρα πως το ρίσκο σε περίπτωση χαρακτηρισμού ως δασικού το παίρνει ο ιδιοκτήτης!

Το μόνο πρόβλημα για το μηχανικό είναι να μην είναι ήδη δασικό ή αναδασωτέο. Γι΄αυτό χρειάζεται επαφή με το δασαρχείο και γνώση της περιοχής

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση σχετικά με τον υπολογισμό τ.μ.:

 

1. Για να βρούμε το ποσοστό υπέρβασης τ.μ. αυθαιρεσίας προσθέτουμε τους Κ.Χ. και τους Β.Χ. και μετά διαιρούμε με τα συνολικά επιτρεπόμενα μέτρα ή για τους Κ.Χ. ξεχωριστά και για τους Β.Χ. επίσης ξεχωριστά??

 

2. Σε οικόπεδο με κάθετη σύσταση διαιρώ τις αυθαιρεσίες της κάθε ιδιοκτησίας με τα συνολικά επιτρεπόμενα μεγέθη του οικοπέδου ή με τα επιτρεπόμενα μεγέθη του τμήματος που ορίζει η κάθετη ιδιοκτησία??

Link to comment
Share on other sites

1. Κύριοι και βοηθητικοί χώροι σε ένα φύλλο καταγραφής έαν έχουν τις ίδιες υπερβάσεις σε πρασία, Δ, κάλυψη κ.τ.λ. και διαίρεση τα συνολικά με τα επιτρεπόμενα.

    Εάν τμήματά τους έχουν και άλλες υπερβάσεις σε Δ, πρασία, ύψος κτ.λ. τότε άλλο φύλλο καταγραφής και υπολογίζεις τις υπερβάσεις ανά φύλλο καταγραφής.

 

2. Με τα συνολικά επιτρεπόμενα του οικοπέδου όσο ακόμα μιλάμε για τον 4014.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.