Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

Προσοχή, είναι κοινόχρηστος χώρος (στις περισσότερες περιπτώσεις).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

άρα καταλήγουμε ότι δεν την τακτοποιούμε σε καμμία περίπτωση παρά μόνο αν δεν είναι κοινόχρηστη και εξυπηρετεί αυθαίρετη προσθήκη σε δώμα ?

 

π.χ. σε μεζονέτα εσωτερικό κλιμακοστάσιο με απόληξη εξυπηρετεί αυθαίρετο δωμάτιο στο δώμα.

Εκει υπολογίζουμε υ.δ. ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του ύψους.

Συμφωνούμε?

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν έχει γίνει συσταση οριζοντίου στο κτήριο?

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

μια υποσημείωση εδώ που δεν το έχουμε θέσει στην κουβέντα.

Συμφωνήσαμε ότι στην απόληξη που έχει επεκταση στο δώμα έχουμε υπέρβαση δόμησης και ύψους (τώρα αν αναφέρεται στο επιτρεπόμενο ή στο εγκεκριμένο ακόμα το παλεύουμε, που θα πάει θα το καταφέρουμε)

 

Γιατί όμως πρέπει να μετρήσουμε το ανοικτό τμήμα της σκάλας σαν υπέρβαση δόμησης?

Αφου την σκάλα την έχουμε μετρήσει ήδη στην δόμηση του υποκείμενου ορόφου και ως γνωστόν την μετράμε μόνο ΜΙΑ φορά.

 

τροφή για σκέψη

 

Την ίδια απορία έχω και εγώ. Στην περίπτωση που εξετάζω, εφόσον το κλιμακοστάσιο στο δώμα "τραβήχτηκε" προς τα έξω (μεγάλωσε) και άλλαξε χρήση σε χώρο κατοικίας εξυπηρετώντας τον ιδιοκτήτη του κάτω ορόφου, κατά την άποψη μου μετράει όλος ο χώρος στην υπέρβαση της δόμησης. Όμως,δε θα έπρεπε να αφαιρέσουμε απο τα τετραγωνικά τις βαθμίδες της κλίμακας, εφόσον έχουν ήδη μετρήσει στον υποκείμενο χώρο; Π.χ. Μοιάζει με περίπτωση 2όροφης μεζονέτας. Εκεί υπολογίζουμε 2 φορές την κλίμακα;

Edited by mikeG
Link to comment
Share on other sites

soundholics, ούτε σε αυτή την περίτπωση εκτός αν η απόληξη έχει μεγαλύτερο ύψος από αυτό που εγκρίθηκε με την Ο.Α., κάτι το οποίο ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

έχω περίπτωση προσθήκης Β' ορόφου σε μονοκατοικία (η προσθήκη έγινε με νέα άδεια).

η παλαιά άδεια είχε απόληξη σε συνέχεια της οποίας έγινε τελικά το διαμέρισμα της προσθήκης που αναφέρω πιο πάνω με ορισμένες αυθαιρεσίες.

το πρόβλημα είναι πως στην πράξη όμως έγινε και νέα απόληξη από πάνω (στον Γ΄ όροφο πλέον) που απλά εξυπηρετεί στην επίσκεψη της ταράτσας, αλλά δε φαίνεται η απόληξη αυτή στη νέα άδεια. επομένως αυτή θα πρέπει να την εντάξω στο νόμο με αναλυτικό ή σαν υπέρβαση δόμησης αφού δεν φαίνεται στην άδεια; θα πρέπει να υπολογίσω και το κλιμακοστάσιο του Β΄ ορόφου πλέον αν δεν έχει υπολογιστεί στην αρχική άδεια;

ευχαριστώ για τις απόψεις σας...

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση:

Σε περίπτωση που η απόληξη δεν οδηγεί πλέον στο δώμα αλλά στο χωλ του διαμερισματος (ξεχωριστό διαμέρισμα, όχι μεζονέτα κτλ.) εκεί λέτε πρέπει να ενταχθεί στο νόμο ως υπέρβαση δόμησης και η απόληξη?

 

Άμα πάμε με βάση το πνεύμα του νόμου αν σε 30 χρόνια το διαμέρισμα κατεδαφισθεί η απόληξη θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το δώμα, οπότε είναι σα να διαγράφονται τα τετραγωνικά που θα έχουμε προσμετρήσει στη δόμηση σήμερα,πετάμε δηλαδή ότι έχει γίνει με το Ν4014, "εξαφανίζουμε" σχέδια δηλώσεις κτλ και συνεχίζει να ισχύει ότι ίσχυε πριν την κατασκευή του αυθαιρέτου. Σωστά?

Αλλά άντε να εξηγήσεις στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να πληρώσει κάτι που ήδη υπάρχει σε σχέδιο...

 

Και σε σχέση με τους εξώστες που υπαρχουν στο δώμα αλλά πλέον ανήκουν στο διαμέρισμα ε δε νομίζω ότι πρέπει να μπουν και αυτοί με αναλυτικό.

Γιατί έτσι αν σε δώμα 100τμ της παραπάνω περίπτωσης, έχουν χτιστεί τα 40 τμ τότε πρέπει να δηλωθούν 60 τμ εξώστες... ήδη πληρωμένοι...

Edited by 3l3n
Link to comment
Share on other sites

soundholics, ούτε σε αυτή την περίτπωση εκτός αν η απόληξη έχει μεγαλύτερο ύψος από αυτό που εγκρίθηκε με την Ο.Α., κάτι το οποίο ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

 

συγνώμη αν το έχεις ξαναπει κάπου και επειδή δεν μπορώ να το βρω, μπορείς να επαναλάβεις το γιατι ακόμη και αν έχει κρατήσει το ίδιο ύψος η απόληξη ?

Link to comment
Share on other sites

Για να μην μπερδευτούμε.

Απόληξη που υπάρχει στα εγκεκριμένα σχέδια, εφόσον δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά το εμβαδό και τον όγκο της, θεωρώ πως δεν πρέπει να μπει στην τακτοποίηση.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Πραγματι , στον διαδρομο υπαρχει πορτα που οδηγει στην υπολοιπη ταρατσα , η οποια ειναι ενιαια με τον χωρο που εχει κατασκευαστει η αυθαιρεσια.Υπαρχει επισης μια μεταλλικη σκαλα που οδηγει σε χωρο πανω απο το δωμα στο μηχανοστασιου του ανσανσερ με υψος κοντα στα 2μ.Σε ερωτηση στο τεε μου ειπαν οτι θα μπει και αυτο σαν αυθαιρεσια μαζι με την αυθαιρετη κατοικια.Επισης θεωρω σωστο να παρω σαν λοιπη παραβαση το υψος του δωματος αφου απο 2,20 στα σχεδια ειναι 2,80 στην πραγματικοτητα οπως και η κατοικια.Απλως σκεφτομαι μηπως μου πουν οτι πλεον αφου δεν εχει τις προδιαγραφες του δωματος (λογω υψους) το κλιμακοστασιο να πρεπει να μπει στην δομηση.

Μηπως απο την αλλη δεν πρεπει να ασχοληθω καθολου με το δωμα και το μηχανοστασιο ,αφου ειναι κοινοχρηστα και ο ιδιοκτητης θελει να ρυθμιση την κατοικια του?Θα εχω προβλημα με την βεβαιωση νομιμοτητας για την οποια μεταβιβαση?

 

Τελικα ξεκαθαριστηκε το θεμα με το υψος και με την βεβαιωση .Τωρα το μηχανοσταστιο του ανσασερ που βρισκεται πανω απο το δωμα ειναι προφανως κοινοχρηστο.Αν δεν παρω συναινεση απο τους υπολοιπους ιδιοκτητες , μπορω να μην το λαβω υποψην στο υπολογισμο του προστιμου?Στο διαγραμμα καλυψης που θα κανω στην συνεχεια , θα πρεπει ομως να το δειξω ετσι δεν ειναι ? Θα το αναφερω ως κοινοχρηστος χωρος μη ρυθμιζομενος ? Θα εχω επιπτωσεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.