Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβες μηχανικου για μεταβιβαση ακινητου.


Recommended Posts

Μήπως γνωρίζει κανείς τον τρόπο υπολογισμού αμοιβής για μεταβίβαση ακινήτου? Υπολογιζεται μέσω του συστηματος αμοιβών του ΤΕΕ με εντολή πληρωμής και κατάθεση στην τράπεζα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει "αμοιβή μηχανικού για μεταβίβαση ακινήτου". Ή αμοιβή τοπογραφικού για μεταβίβαση ακινήτου εννοείς, ή αμοιβή για έκδοση "βεβαίωσης περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών". Για το 1ο η απάντηση είναι όχι. Για το δεύτερο είναι πάλι όχι προς το παρόν, απλά υπάρχει μια επιφύλαξη μήπως αλλάξει αυτό προσεχώς.

Link to comment
Share on other sites

Καλομελέτα κι' έρχεται.

Στη Θεσσαλία (πιλοτικά;) εφαρμόζεται minimum αμοιβή 1000λ + ΦΠΑ + ΤΣΜΕΔΕ + ΤΕΕ, με έλεγχο μέσω ΤΕΕ Θεσσαλίας.

Εδώ που τα λέμε η τακτική αυτή μας βολεύει, αν και όλα αυτά είναι στον αέρα διότι δεν προβλέπονται από πουθενά.

Αν ήταν ελέυθερη η αμοιβή το σίγουρο είναι ότι θα έφθανε στα 50-100€ μαύρα και αν η βεβαίωση αφορούσε αδόμητο αγροκτήματος ή οικοπέδου η αμοιβή της βεβαίωσης θα συμψηφίζονταν με την αμοιβή τοπογραφικού με συμετοχή στο τελικό ποσό όχι πάνω από 50€.

Link to comment
Share on other sites

Καλομελέτα κι' έρχεται.

 

Εγώ λέω τι ισχύει τώρα. Δεν είπα ότι με "χαλάει" να επεκταθεί το καθεστώς και στα τοπογραφικά συμβολαίου. Έχει παραξεφτιλιστεί η κατάσταση με αυτά. Για την τοποθέτησή σου πάντως χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι έρχονται στα λόγια όσων φωνάζαμε προ καιρού, ότι οι "ελάχιστες" ή "νόμιμες" αμοιβές, είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω κ εγώ το ίδιο πρόβλημα τη αμοιβή θα υπολογίσω?? Πάνω στη συμφωνηθείσα αμοιβή θα υπολογίζω ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ,ΦΠΑ???? Τι θα στείλω στο τεε??

Link to comment
Share on other sites

Γοργόνα: Θα εκδόσεις μόνο ΑΠΥ με την συμφωνηθείσα αμοιβή και δεν θα αποδόσεις ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, χαρτόσημα κλπ. Προς το παρόν επίσημη ανακοίνωση για νόμιμη αμοιβή βεβαιώσεων δεν υπάρχει. Προαιρετικά, μπορείς να συντάξεις ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη και να το κρατήσεις στο αρχείο μήπως μελλοντικά ζητηθεί. Στο σύστημα υποβολής δήλωσης του τεε συμπληρώνεις τη συμφωνηθείσα αμοιβή χωρίς ΦΠΑ. Αυτή ειναι και η μέχρι στιγμής κοινή πρακτική των περίσσοτερων συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Έχω κάνει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη απλώς συμφωνηθείσα αμοιβή έβαλα μαζί με το φπα σ' αυτήν την περίπτωση τι να κάνω??

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς όλα μπορούν να διαπιστωθούν από το απόκκομα της απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Έξάλλου δεν υπάρχει καμία οδηγία για το αν το ποσό μπαίνει με ΦΠΑ ή χωρίς. Κοινή πρακτική ήταν και αυτό που ανεφερα πιο πριν.

Link to comment
Share on other sites

Στο τεε τκμ λένε ότι η βεβαίωση θεωρείται τεχχνικό έργο και επομένως θα πρέπει να εκδόσεις ΑΠΥ με την συμφωνηθείσα αμοιβή και να αποδόσεις ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, χαρτόσημα κλπ σύμφωνα με αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.