Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια Λυόμενου και Ν.4014


Recommended Posts

Αν σήμερα συνεχίζει το ακίνητο να είναι εκτός σχεδίου.

Οι άδειες λυομένων έβγαιναν με επιτρεπόμενες πλάγιες 2.50μ.

Επομένως εξετάζουμε εκτός των άλλων και αν έχουν τηρηθεί οι πλάγιες.

Το ακίνητο θεωρείται όλο αυθαίρετο αλλά με οικ. άδεια.

Επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψη θεωρείται ότι προέβλεπε η άδεια π.χ. 50τ.μ.

Όμως και τα πρώτα 50 τμ του ακινήτου θα εξεταστούν ως αυθαίρετα, απλά αυτό θα γίνει με τους μικρότερους δυνατούς συντελεστές.

Για τα υπόλοιπα, συντελεστές ανάλογα με τις υπερβάσεις σε σχέση με αυτά που προέβλεπε η άδεια (υποτίθεται επιτρεπόμενα).

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν περιπτώσεις όμως όπως και στην δική μου όπου η άδεια είναι για λυόμενο εκ στοιχείων μπετόν και έχει κτιστεί και με αυτόν τον τρόπο...τότε δεν θεωρείται όλο το κτίσμα αυθαίρετο παρά μόνο οι παραβάσεις πάνω από τα 50τ.μ και ό,τι άλλο ξεφεύγει από την άδεια...

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Πως ξεχωρίζει η μία περίπτωση από την άλλη; γιατί και στο δικό μου έχει στοιχεία θεμελιώσεως και κολώνες, αλλά δεν ήταν σπίτι προκατ αλλά κανονικότατο.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

ανάλογα με το τι γράφει η άδεια και αν την έχει ακολουθήσει...το συμπέρασμα που έχω βγάλει και σε συνδυασμό με απαντήσεις στο φόρουμ και με ερωτοαπαντήσεις υπεκά είναι ότι αν έχεις άδεια λυόμενου που χτίστηκε όμως με συμβατικό τρόπο τότε ειναι όλο αυθαίρετο.αν έχεις άδεια λυόμενου με στοιχεία μπετόν τότε θεωρείς αυθαίρετο ότι υπρβάινει την άδεια σε δόμηση , κάλυψη, κτλ κτλ....και τα ποσοστα σε εκτός σχεδίου με βάση την άδεια...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα,

έχω περίπτωση λυομένου 50μ2 που έχει φυσικά υπέρβαση δόμησης 18μ2. Επίσης δεν έχει τηρήσει και τα σχέδια της

αδείας. Ένα δηλ. τμήμα της κάτοψης δεν κατασκευάστηκε γιατί παραβίαζε τα 2,5μ (υποθέτω) και τα τετραγωνικά αυτά

μαζί με επιπλέον έχουν τοποθετηθεί σε άλλα σημεία της κάτοψης.

Μήπως έχει κάνείς ιδέα πώς να το δηλώσω;

Εγώ λέω να θεωρήσω ότι υπάρχει η άδεια για 50μ2 και να δηλώσω τα 18μ2 υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σκέφτηκα

όμως μήπως πρέπει να θεωρήσω νόμιμα μόνο τα μ2 που ταυτίζονται τα περιγράμματα των δύο κατόψεων (αδείας και αποτύπωσης);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη (μάλλον) περίπτωση είναι να δηλωθεί σαν χωρίς άδεια.Υποθέτω ότι είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο το γήπεδο.Αν ναι τότε προβληματίζει πολύ το θέμα με τι θα συγκρίνεις δόμηση, κάλυψη στις υπερβάσεις σου.Η συνέχεια της δικής σου επιλογής γίνεται με συγκρίσεις των παραπάνω με την κάλυψη και τη δόμηση της αδείας του λυόμενου.Τσέκαρε και τα 2 και πες μας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ κατ΄αρχή για την απάντησή σου. Υπολόγισα λοιπόν το πρόστιμο και με τους δύο τρόπους.

Αν δηλωθεί χωρίς άδεια τότε βγαίνει τριπλάσιο απ΄ότι με το τρόπο που λέω εγώ. Τα μεγέθη βέβαια τα συγκρίνω με αυτά της αδείας.

Η διαφορά είναι τεράστια. Λέω όμως να πάω με τον δικό μου τρόπο γιατί μάλλον είναι άδικο από την στιγμή που έχει βγάλει κάποια άδεια.

Πραγματικά όμως έχουμε τρελαθεί με τον νόμο αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

έχω και εγώ περίπτωση λυόμενου με αδεια του 72', όπου το κτίσμα υλοποιήθηκε σε άλλη θέση του οικοπέδου, με άλλο σχήμα, και έπειτα εγιναν και υπερβάσεις.

Στο ΤΕΕ είπανε το βάζουμε με άδεια και συγκρίνουμε με όρους δόμησης της περιοχής.-εκτός σχεδίου και κάνουμε αναγωγή στο οικόπεδο, παρόλο που δεν έχουμε αρτιότητα. Σε δεύτερη επίσκεψη μου είπανε να το συγκρίνω θεωρώντας μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη αυτά της άδειας.

Επισκευθηκα και το ΥΠΕΚΑ, το ΚΕΠ στο ισόγειο, όπου ο μηχανικός εκεί μου είπε να ο βάλω χωρίς άδεια, γιατί αυτές οι άδειες ακυρώθηκαν με απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, (!!!), και με έστειλε στην ΔΟΚΚ για να βρώ αυτή την απόφαση.

Στην ΔΟΚΚ μου απαντήσανε οτι αν δεν έχει εφαρμοσθεί είναι χωρίς άδεια και δεν υπάρχει αυτή η απόφαση. (Σταμάτησε η έκδοση αδειών με αυτούς τους όρους-καινούριο ΦΕΚ).Μου είπανε να περάσω και την επόμενη για να μιλήσω με ανώτερο τους.

Στην επόμενη επίσκεψη στην ΔΟΚΚ μου είπανε και πάλι αν δεν έχει εφαρμοσθεί η άδεια δεν έχει άδεια, σε άλλη περίπτωση τα μεγέθη που συγκρίνουμε αν ισχύει-δηλαδή αν έχει εφαρμοσθεί είναι αυτα της άδειας.

Οσον αφορά τις άδειες μικρής κλίμακας μου είπανε εφοσον δεν αφορούν δόμηση και δεν υπάρχουν επιτρεπόμενα μεγέθη-το βάζουμε χωρίς άδεια.

Παρόλο που αυτό αντικρούει απαντήσεις του ΠΕΚΑ..

Τα συμπεράσματα δικά σας.Ενα χάος επικρατεί και δεν το βλέπω να λύνεται το θέμα, να δούμε πως θα κλείσουμε αυτες τις υποθεσεις στο τελος του μήνα...

Αν κάποιος έχει νεώτερα θα εκτιμούσα την ενημέρωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.