Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές τοπογραφικών διαγραμμάτων σχετικά με το Ν.4014/2011


Recommended Posts

Αγαπητέ xekolla το amoives.gr δεν είναι τόσο σωστό όσο νομίζεις. Βγάζει μία αμοιβή για τοπογραφικά χωρίς να μπορείς να την αλλάξεις βάζοντας άλλες εργασίες. Το 1 στάση ανά 500τ.μ. δεν είναι σωστό. Εξάρτηση δε γίνεται μόνο με "Αναγνώριση και Χρήση τριγωνομετρικού σημείου για εξάρτηση πολυγωνομετρικού δικτύου" αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

 

Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι τρόποι?

Πως θα υπολογίσω τις αμοιβές σε ενα τοπογραφικό εξαρτημένο από ΕΓΣΑ, x στρεμμάτων, εκτός σχεδίου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 283
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άλλη άποψη, είναι να χρεώσεις οπισθοτομία. Οι περισσότερες μάλλον απόψεις από συναδέλφους, συγκλίνουν στην αναγνώριση τριγωνομετρικού όμως.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ο τρόπος που δίνει το amoives.gr προϋποθέτει πως το τοπογραφικό γίνεται εντός του κωδικού έργου της τακτοποίησης αυθαιρέτου. Αυτό είδα και γω και μπερδεύτηκα. Αν τα βάλουμε έτσι , το τοπογραφικό βγαίνει 650 ευρω σχεδόν...

Αν ο τοπογράφος όμως είναι διαφορετικός από τον μηχανικό που θα κάνει τα αυθαίρετα, ο κωδικός έργου του τοπογραφικού, πρέπει να φαίνεται κάπουστη διαδικασία ρύθμισης των αυθαιρέτων;

Link to comment
Share on other sites

"Ελεύθερη" διαπραγμάτευση λέει ο 3919, αλλά υπό όρους τελικά που μόνο ελεύθερη δεν την καθιστούν. Πρέπει να υπολογιστεί η νόμιμη αμοιβή το λιγότερο για να επιβληθούν οι κρατήσεις επί αυτής. Δε γίνεται αλλιώς. Είναι εύλογη η απορία λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας ,θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να υπολογίσω αμοιβές για τοπογραφικές εργασίες , οπως για παράδειγμα μια εργασία 800 και σημείων με αρκετές κλίσεις .Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Τα σημεία δεν αποτελούν κριτήριο για υπολογισμό αμοιβής. Αν παίρνεις υψομετρικά, μπορείς να πάρεις και 800 σε μια μερα με GPS. Ενώ με όργανο θα χρειαστείς πχ 2. Κριτήριο για τον υπολογισμό είναι η έκταση, η κλίση, αριθμός στάσεων και άλλα πολλά...Αν βρεις ενα προγραμμα υπολογισμού αμοιβών θα καταλάβεις καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.