Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές τοπογραφικών διαγραμμάτων σχετικά με το Ν.4014/2011


Recommended Posts

johnX θα πρέπει να έχεις υπόψη σου βέβαια ότι όταν σε "τσακώσω" (τη σφραγίδα σου εννοώ) θα ζητήσω συνδρομή εισαγγελέα. Και καταλαβαίνεις υποθέτω (αν δεν το καταλαβαίνεις σε ενημερώνω) ότι θα βρω πραγματάκια για να σου το κλείσω το μαγαζί δια παντός. Ντόμπρα ξήγα, σε μια καθαρή ομολογία.

Edited by tpanag
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 283
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι ο δωρεάν τοπογραφικά ΕΓΣΑ.... :smile: στα τρία Αυθαίρετα το ένα δώρο....

Μπορεί να κάνω free το τοπογραφικό αλλα οι χρεώσεις μου είναι πολύ κοντά στις νόμιμες...

δεν ξεφτιλίζω το επαγγελμά μας, μονο για κράχτη το έβαλα στη σελίδα μου, και στο κάτω κάτω με ένα διπλόσυχνο κάνεις τη δουλειά σου σωστά και γρήγορα...

απλά μερικοί τοπογράφοι την έχουν δεί κάπως, και αποφάσισα να μη χρεώνω το ΕΓΣΑ, κατά τ΄ άλλα ελεύθερη αγορά.... και που είσαι ακόμα !!!

 

καλός ####### είσαι

Edited by terry
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε JohnX ελπίζω να κάνεις απλά κακής ποιότητας χιούμορ αλλιώς θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατι εκτός του ότι τσουβαλιάζεις και υποβαθμίζεις την δουλειά ενός ολόκληρου κλάδου με επιεικώς σαχλά επιχειρήματα

απλά μερικοί τοπογράφοι την έχουν δεί κάπως, και αποφάσισα να μη χρεώνω το ΕΓΣΑ, κατά τ΄ άλλα ελεύθερη αγορά

είσαι και εριστικότατος!!!

Δυστυχώς "συνάδελφε" εάν μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι καθώς είμαι τοπογράφος, η αγορά ενός διπλόσυχνου GPS και η ...εμπορική σου καπατσοσύνη, δεν σε κάνει καλύτερο επαγγελματία, πόσο μάλλον καλύτερο άνθρωπο...

Και για να επανέλθω, ελπίζω να ήταν χοντροκομμένο αστείο..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα χρόνια είναι δύσκολα, το να βεβαιώνεις το αδόμητο σε μια ιδιοκτησία, που είναι σε θέση να βεβαιώσει όποιος έχει μάτια και να ζητάς 300Ε είναι παράλογο.

 

Μην ξεχνάμε πως στο τοπογραφικό διάγραμμα φαίνεται ( ή πρέπει ) ξεκάθαρα η κάλυψη εντός γηπέδου , ποιος ο λόγος επιπλέον βεβαίωσης ; Η κοινωνία δυσκολεύεται να καλύψει έξω της βασικές της ανάγκες , μην ζητάμε και αμοιβή για το αυτονόητο που μπορεί να βεβαιώσει κάθε ον με λογική .

 

Η βεβαίωση έχει αξία εκεί που υπάρχει κτίσμα και ενεργοποιούνται γνώσεις του ΓΟΚ .

Edited by thomas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όταν έγραφα είχα στο μυαλό μου ξέφραγα αγροτεμάχια και πως ήδη έχεις αμειφθεί το ΤΔ . Συνήθως όταν υπάρχει φράξιμο κάτι θα υπάρχει μέσα προς φύλαξη, σπιτάκι , αποθήκη κλπ.

Edited by thomas
Link to comment
Share on other sites

thomas μπορεί να μην είναι παράλογο αυτό που λες και εγώ ίσως να έλεγα ότι υπό την προϋπόθεση ότι έχω 10 βεβαιώσεις το μήνα μπορώ π.χ. τα 300 ευρώ να τα κάνω 200, όταν όμως τίθεται θέμα επιβίωσης, και οι δουλειές δεν είναι 10 το μήνα, αλλά 1 το 2μηνο, δεν έχω επιλογή παρά να ζητάω σε αυτή τη μια δουλειά "όσα μου λείπουν" προκειμένου να επιβιώσω απλά (όχι να *ζήσω*). Ενδεχομένως "βαρώντας στο ψαχνό" και ανθρώπους που με προτιμούν είτε γιατί είναι φίλοι και γνωστοί ή γιατί ήρθαν συστημένοι. Μπορεί να ακούγεται λάθος το σκεπτικό, αλλά πιστεύω ότι έτσι σκέπτονται και αρκετοί άλλοι. Για αυτό παρατηρούμε το φαινόμενο, τις τραγικές εκπτώσεις να τις κάνουν κάτι "σούπερ μάρκετ" (μπακάλικα της κακιάς ώρας είναι αλλά τέλος πάντων) και όχι μεμονωμένοι μηχανικοί. Η "στρέβλωση" αυτή οφείλεται και στο ότι δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές, οπότε από το να πάρω π.χ. 100 ευρώ (ποσό το οποίο δε με σώζει με τίποτα αν δεν το βγάζω τουλάχιστον κάθε 2η μέρα) από κάποιον, *ελπίζοντας* ότι αυτός θα με συστήσει και σε κάποιον γνωστό του επειδή τη δουλειά την έκανα πάμφθηνα, πράγμα το οποίο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, προτιμώ να ζητάω 400 ευρώ και να κάνω όσο καλύτερη και ταχύτερη δουλειά γίνεται για να διατηρώ και την καλή μου φήμη τουλάχιστον. Και όποιος θέλει ας έρθει...

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Οπως εχει πει και ο φιλος zavi ειμαστε ελ. επαγγελματιες...

Κατα την εφορια διατηρουμε ατομικες επιχειρησεις..

Η επιχειρηση για να βγαζει λεφτα και να μην κλεινει πρεπει να ακολουθει εκτος απο ολα τα αλλα και τους κανονες τις αγορας.

 

tpanag Καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ αυτο που λες..

ΔΕΝ εχω δουλεψει στην Αθηνα ως ελ. επαγγελματιας και δεν ξερω τι παιζει..

Αλλα εμενα οι περισσοτεροι πελατες συστημενοι που ερχονται ειναι απο δουλειες που δεν εχω δουλεψει τσαμπα (ολοι θα ελεγα)..

 

Οπως εγραψα και παραπανω, πρεπει να ειμαστε λιγο ευελικτοι..

πχ σε ΟΑ που κλεινω τωρα και ειμαι επιβλεποντας, ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ τη βεβαιωση..να κοροιδευω τον ανθρωπο δλδ????

πχ2. Σε υποθεση που ημουνα συμβουλος για αγοραπωλησια αδομητου αγροτεμαχιου, ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ τη βεβαιωση.. Γτ??? Γτ εχω πληρωθει και για τις υπηρεσιες μου και ξερω οτι θα παρω και την εκδοση της ΟΑ τον αλλο μηνα..

πχ3. Εχω γραψει και αλλου, οτι καποιος που αμμεσα ή εμμεσα μου εχει φερει αμοιβες 10.000Ε δεν θα τον χρεωσω τιποτα για ερευνα στην πολεοδομια και αντιγραφα σχεδιων.....

 

Ετσι ειναι αυτα, business...!!!!

Οπως μπορει ακολουθει...

Edited by terry
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Terry καταλαβαίνω τη λογική σου αλλά πολλοί συνάδελφοι ΠΜ και ΑΜ λένε στο πελάτη τους θα σου κάνω το τοπογραφικό δώρο για να πάρουν την Ο.Α. και ταυτόχρονα δεν είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν τον τοπογράφο (που θα κάνει την δουλειά γιατι το 99% των ΠΜ-ΑΜ είναι άσχετοι) τη σωστή αμοιβή. Πραγματικά οι "συνάδελφοι" είναι οι χειρότεροι πελάτες και οι πιο γύφτοι από τους πολίτες.

Αυτό με εξοργίζει, γιατί ρε φίλε(όχι προσωπικά εσύ τερυ) δεν κάνεις δώρο ή μεγάλη έκπτωση τα στατικά ή τα αρχιτεκτονικά;Αλλά τι να λέμε τώρα, γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε...

Οσο για τον johnX...ασχολίαστος...

Πάντως θα πρότεινα στους συναδέλφους ΑΤΜ να μην υπογράφουν τοπογραφικά για άλλους.Ας εκδοθεί μια οδηγία απο τον σύλλογο στο κατω κατω να το χουμε και σαν δικαιολογία αν καποιοι δυσκολεύονται.Τώρα είδικα με τα εξαρτημένα είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε την δουλειά που μας ανήκει.Θα μου πείτε όλο και κάποιον ΠΜ θα βρούν να το υπογράψει αλλά πόσοι ρε παιδιά θα δεχτουν να υπογράψουν δουλειά άλλου;ναι καποιοι θα το κάνουν αλλά σίγουρα θα περιοριστεί το φαινόμενο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.