Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας


Recommended Posts

Διαμέρισμα πολυκατοικιάς εκ κατασκευής έχει πάρει τμήμα του διαδρόμου του ορόφου.Στο όροφο υπάρχει άλλο ένα διαμέρισμα. Χρειάζεται συναίνεση απ'όλους του συνιδιοκτήτες ή μόνο του ορόφου αυτόυ? Να σημειώσω ότι είναι τελευτάιος όροφος και το κοματι του διαδρόμου που είναι μέσα στο διαμέρισμα εξυπηρετεί στην ουσία μόνο τον πελάτη μου αφού δεν υπάρχει λόγος να περάσει κάποιος από εκει.Αν δεν έχω συναίνεση δεν θα δηλώσω το κομμάτι?Έτσι όμως παραμένει αυθαιρεσία και δεν μπορεί να τακτοποιήσει εξ ολοκλήρου , κάνουμε μια τρύπα στο νερό δηλαδή..

καλησπερα συναδελφοι..

Επανερχομαι στο αρχικο θεμα και το αναφερω γιατι εχω κατι παρομοιο.

Αν εγω προχωρησω μονο με τον πελατη μου που εχει κλεισει τον οροφο υπαρχει περιπτωση να μου ζητησει συναινεση απο τους υπολοιπους το ΥΠΕΚΑ στην συνεχεια?και μελλοντικα οταν προχωρησω χρειαστει συναινεση και δεν την δωσουν εγω θα εχω κυρωσεις η απλα ακυρωνεται ο φακελος?

ενημερωτικα αυτος ο χωρος κλειστηκε απο τον ιδιοκτητη ολης της πολυκατοικιας πριν πουλησει τα διαμερισματα, τα οποια ομως πλεον ειναι πουλημενα σε αλλους ιδιοκτητες ενω αυτος εχει κρατησει τον τελευταιο αυτον οροφο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλαζουν τα χιλιοστα κοινοχρηστου συναδελφε και κατα συνεπεια και τα μεικτα τετραγωνικα των ιδιοκτησιων...

Οποτε θεωρητικα θελει συναινεση απο ολους....

 

Το ΥΠΕΚΑ δεν κοβω να σου ζηταει συναινεση απο ολους αλλα στην περιπτωση καταγγελιας απο στραβο ιδιοκτητη αλλου οροφου, μπορει να βγει εκτεθειμενος ο φακελος κι εσυ ταυτοχρονα...

 

Εγω γενικα δεν προχωραω τετοιες περιπτωσεις αν δεν εχω εγγραφη συναινεση απο ολους!

Link to comment
Share on other sites

αν εχουν περασει 20 χρονια απο την "καταπατηση" κοινοχρηστου χωρου τοτε δε μιλαμε για περιπτωση χρησικτησιας και συνεπως οχι συναινεση απο ολους τους ιδιοκτητες?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον νόμο χρειάζεται συναίνεση απο όλους. Στην διαδικασία της δήλωσης δεν θα σου την ζητήσει κανένας, ούτε στην α΄ούτε στην β΄φάση. Πρόβλημα θα υπάρχει αν σε καταγγείλει κάποιος αμεσα θιγόμενος ιδιοκτήτης που δεν τήρησες την προβλεπόμενη διαδικασία και μονο τότε. Απο την εμπειρία μου, κατα 99% δεν πρόκειτε να πάρεις συναίνεση αν οι ιδιοκτήτες ειναι πανω απο 10.

Link to comment
Share on other sites

@ Ιnzaghi. Υπαρχουν παλια συμβολαια 30 ετιας με προσαρτημενο τοπογραφικο που δειχνουν την καταπατηση του χωρου , ενος απο τους ιδιοκτητες

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες σχετικά με τον χώρο, την καταπάτηση και τις αναφορές στα συμβόλαια για να βοηθήσουμε;

 

Να σου δώσω ένα Hint:

Αν τα σχέδια αδείας δε συμφωνούν με την πραγματικότητα, υπάρχει περίπτωση αυθαιρέτου και πρέπει να προχωρήσουμε σε ρύθμιση.

Αν η σύσταση όμως έχει γίνει με βάση σχέδια που διαφωνούν με τα της αδείας, αλλά συμφωνούν με την πραγματικότητα και την προς ρύθμιση κατάσταση, δεν τίθεται ζήτημα συνιδιοκτησίας.

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι, δεν είναι πολεοδομικό μέγεθος για να καθορίζεται στην άδεια, αλλά συμβολαιογραφικό και καθορίζεται στη σύσταση ιδιοκτησιών.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!Έχω το εξής πρόβλημα και έχω μπλεχτεί...Διαμέρισμα πολυκατοικίας έχει πάρει τμήμα του κοινόχρηστου διαδρόμου.Μέρος αυτού του τμήματος 1τ.μ. δεν είχε προσμετρηθεί στο Σ.Δ. ως επέκταση κλιμακοστασίου ενώ τα υπόλοιπα 4τ.μ. είχαν μετρήσει..

Πως να το δηλώσω??Υπάλληλος από το υπεκα προτείνει να δηλωθεί στο σύνολό του (5τμ) ως Αλλαγή Χρήσης...Υπάλληλος απο το τεε ως Υ.Δ. μόνο (5τμ)..

Επίσης στα σχέδια της σύστασης για την πολυκατοικία ο χώρος αυτός φαίνεται ενταγμένος στο διαμέρισμα..Απαιτείται οπότε συναίνεση???

Εγώ νομίζω πως μπορεί να δηλωθεί ως Υ.Δ. (χωρίς αλλαγή χρήσης) & χωρίς συναίνεση των υπολοίπων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.