Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι νοείται σαν ζώνη ασφαλείας Διεθνών, Εθνικών, Επαρχιακών, Δημοτικών ή Κοινοτικών οδών;


Recommended Posts

dim

 

ρώτα στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, για να σου πούνε πως χαρακτηρίζεται η οδός σου

Link to comment
Share on other sites

KANA

αν εννοείς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ακριβώς αυτή ρώτησα και πήρα τις ασαφείς απαντήσεις, και για συγκεκριμένη απάντηση ζητάνε συγκεκριμένα στοιχεία όπως τοπογραφικό!! δεν το έχω ξανακάνει απλά μου φάνηκε λίγο παράξενο.

Ευχαριστώ πάντως για την ταχύτατη απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Στην περίπτωση εντός οικισμού κτίσμα κτίστηκε πριν το 98 μη τηρώντας την απόσταση των 3μ. από δημοτική οδό. Δυστυχώς δε γνωρίζω αν η δημοτική οδός είναι κύρια δημοτική αλλά σήμερα εξυπηρετεί αστική συγκοινωνία που ενώνει κοινότητες του νομού. Αν το κτίσμα κτίστηκε μετά το 93 σύμφωνα με το Π.Δ.347/93 νομίζω δεν μπορεί να υπαχθεί σε τακτοποίηση, σωστα? Η πρέπει η οδός να είναι χαρακτηρισμένη κύρια δημοτική?

Link to comment
Share on other sites

MARIE: Μήπως υπάρχει διαμορφωμένη γραμμή δόμησης και τηρείται αυτή; Νομίζω ότι κάπου αναφέρεται ότι μπορεί η διαμορφωμένη γραμμή δόμησης σε οικισμό να τηρείται και να μην απαιτείται να τοποθετηθεί το κτίριο εσώτερα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει αυτοψία στην περιοχή ώστε να δω την κατάσταση, απλά το ψάχνω πρωτού συναντηθώ με το πελάτη. Τι εννοείς διαμορφωμένη οικ.γραμμή. Πως αυτή καθορίζεται? Οντως στο Π.Δ.347/93, αρθρο 2, παρ.στ. ''εαν υπάρχει διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή διατηρείται αυτή''.

Edited by MARIE
Link to comment
Share on other sites

"διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή σε ικανό μήκος" αναφέρεται στο ΠΔ του 93. Υποθέτω ότι ήταν στην κρίση της πολεοδομίας να το δεχτεί στην προκειμένη οικοδομική άδεια. Διαφορετικά θα έπρεπε να οπισθοχωρίσει 3 μ απο το όριο του δρόμου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η οικοδομική άδεια το δείχνει 3μ. από το όριο του δρόμου, απλά κατασκευάστηκε καθ΄υπέρβαση αυτής. Πιθανόν είναι περίπτωση που δεν τακτοποιείται. Αν έχω νεότερα θα επανέλθω. Για τα προ του 93 εντός οικισμού ισχύει το Β.Δ.23-10-59 με την τροποποίηση? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι, τι εννοείτε οταν λετε χαρακτηρισμένη οδος; αγροτική οδος σε εκτος σχεδιου περιοχη είναι χαρακτηρισμενη;θα πρεπει να τηρουνται αποστασεις απο τον αξονα της;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.