Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

Kane για να γίνει η μεταβίβαση η συμβολαιογράφος δεν πρέπει να βρει και τους άλλους ιδιοκτήτες? (απορία έχω)

 

Κατ'αυτήν μανώλη όχι... Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της.

 

Εφόσον,μου λέει, δεν υπάρχον κτίσματα, δεν απαιτείται συνυπογραφή των υπολοίπων ιδιοκτητών κι αυτή ασχολείται μόνο με το ποσοστό του πελάτη της. Τώρα αυτό δε γνωρίζω αν αποτελεί πανάκεια των συμβ/φων σε αυτές τις περιπτώσεις ή το κάνει για την ευκολία της ή είναι λάθος ή ή ή...

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι Καλησπέρα,

 

σε περίπτωση αυθαιρέτου που πήγε με την παραγρ.2 του άρθρου 26 και βγήκε άδεια νομιμοποίησης, πάω μετά στο σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ που η δήλωση είναι σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής για να την ξαναϋποβάλλω, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να βγει η ηλεκτρονική βεβαίωση ωστόσο μου βγάζει σφάλμα ότι εκκρεμεί η έκδοση άδεια νομιμοποίησης. Γνωρίζει κανείς πού ακριβώς δηλώνω στο σύστημα ότι η άδεια βγήκε??

Επειδή ο πελάτης βιάζεται για συμβόλαια, μήπως να του έδινα χειρόγραφη βεβαίωση με το μοναδικό αριθμό του ακινήτου πάνω??

Ευχαριστώ πολύ :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μάλλον δεν εχουμε τις σωστές οδηγίες γιαυτο το θέμα, πάμε ψάχνοντας.

Εβαλες τον αριθμό της άδειας στο αντίστοιχο κουτάκι?

Τώρα για το μοναδικό αριθμό μάλλον τον δίνει με την οριστική υπαγωγή.Εσύ τώρα που θα τον βρεις να τον γράψεις αφού είσαι σε προσωρινήυπαγωγή?

Link to comment
Share on other sites

Στον αριθμό οικοδομικής αδείας έχω βάλει τον αριθμό της προηγούμενης άδειας που είχε βγει για το ίδιο ακίνητο..Λέτε να βάλω τον αριθμό της καινούριας άδειας?Επειδή σε βεβαίωση που έβγαλα για αδόμητο ως μοναδικό αριθμό του ακινήτου μου έβγαλε τον ηλεκτρονικό κωδικό που βγαίνει στην καρτέλα πρόσθετα στοιχεία, ήδη, από τη φάση της προσωρινής υπαγωγής......φάνταζομαι το ίδιο ισχύει για δομημένα και αδόμητα οπότε αυτόν θεωρώ μοναδικό αριθμό του ακινήτου..ξέρω 'γω???

Τhanx anyway, Manolis gon :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ !

 

Στην αρχή του νόμου (δεν θυμάμαι τώρα παράγραφο) λέει ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχει ΠΕΡΑΙΩΘΕΙ η διαδικασία και η περαίωση επέρχεται με την πληρωμή ολόκληρου του προστίμου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ρε παιδια παω και πεφτω στις πιο ηλιθιες περιπτωσεις μου φαινεται.. μου ηρθε πελατης ο οποιος εκανε μεταβιβαση διαμερισμα με αυθαιρεσιες εχοντας παρει ομως βεβαιωση απο αλλο μηχανικο οτι ειναι οκ και καλα το ακινητο. τωρα (!) ανακαλυψε, δε ξερω τι να σκεφτω, οτι εχει αυθαρεσιες το σπιτι και θελει να το δηλωσει.... ξερετε τι γινεται με το συναδελφο (απορω και με κεινον);; και γενικα γινεται να αλλαχθει τωρα;; εχει υπογραφει και το συμβολαιο και εχει καταχωρεθει πλεον..

μα μετα απορουμε και γιατι δε παμε καλα...

ευχαριστω οποιον εχει μια αποψη να μοιραστει!!

 

* σορυ βρε παιδια, εψαχνα ποση ωρα πριν γραψω εδω, αλλα τελικα μολις βρηκα thread με θεμα λαθος βεβαιωσεις οποτε ακυρο το δικο μου εδω. αν θελει καποιος moderator ας το σβησει.

Edited by sosi
Link to comment
Share on other sites

σε περίπτωση που είμαστε εμείς οι μηχανικοί οι ιδιοκτήτες του κτίσματος , μπορούμε εμείς οι ίδιοι να βγάλουμε βεβαίωση για δικό μας κτίσμα? (ή είναι σαν το Π.Ε.Α που δεν μπορεί ο μηχανικός να βγάλει Π.Ε.Α σε δικό του κτίσμα). και να μπορούμε σαν συμφωνηθείσα τιμή τη βάζουμε? :confused: κόβουμε απόδειξη στον εαυτό μας?

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μου είπε η μητέρα μου για ένα χωράφι (αδόμητο) στο χωρίο που ίσως πουλήσουμε. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, την βεβαίωση θα την δώσω εγώ ο ίδιος (με ίδιο επίθετο) εκτός και αν δεν γίνεται δεκτή από τη συμβολαιογράφο, όπου και θα ρωτήσω να μου πει το ΦΕΚ που μου απαγορεύει κάτι τέτοιο. Επίσης, ως αμοιβή, λέω να μην γδάρω τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου (το έχουν από κληρονομιά), οπότε θα βάλω συμφωνηθείσα ... 0,00 €.

 

Όοοοοοταν και αααααν προκείψει κάααααποτε το οτιδήποτε με το ΤΕΕ, θα τους πω ότι έβαλα 0 € γιατί ήταν της μητέρας μου.

Link to comment
Share on other sites

στις εντολες πληρωμης ομως, απ' οτι προλαβα και ειδα χτες, ειχαμε μελετη και επιβλεπψη για ενα εργο και ηθελα να βαλω τη συμφωνηθεισα για τη μελετη που μας ενδιαφερει προς το παρον, και ενω αφησα 0 την επιβλεψη μου εβγαλε κρατησεις για το τεε.. ετσι γινεται; θα πληρωσεις κρατησεις εσυ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.