Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

αν ο λήπτης της ΑΠΥ είναι επιτηδευματίας ή εταιρία, τράπεζα κλπ τότε παρακρατείται το 20% για ΑΠΥ με καθαρό ποσό πάνω από 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω αναλάβει να δώσω μια βεβαίωση σ' ένα γιατρό για ένα χώρο που θα νοικίασει για να ασκήσει το επάγγελμά του.

Πρέπει να βεβαιώσω ότι ο παραπάνω χώρος πληρεί τις προϋποθέσεις για λειτουργία ιατρείου ΚΑΙ ότι είναι χώρος κύριας χρήσης νομίμως υφιστάμενος βάσει της οικοδομικής άδειας.

Η ερώτηση είναι, πόσο περίπου να του ζητήσω...

 

Εργασίες: 1. αποτύπωση του χώρου (περίπου 100τ.μ.)

2. δύο διαγράμματα κάτοψης.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτή είναι η τέταρτη φορά που στέλνω το ίδιο μύνημα, ελπίζω αυτή τη φορά να μου δώσει κάποιος μια τάξη μεγέθους.

Το μόνο που πρέπει να προσθέσω στην παράθεση που κάνω είναι πως είναι απαραίτητη η αποτύπωση του χώρου, αφού έχουν γίνει αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση.

Τα παρακάτω ζητά η Νομαρχίας Αθηνών απ' τους μηχανικούς, σε σχετικό έγγραφό της, να αναγράφονται πάνω στα διαγράμματα κάτοψης:

 

"Για το διαμέρισμα................ του .................. ορόφου της πολυκατοικίας επι της οδού ............................... δηλούται ότι:

1. Πληρούνται οι προϋποθέσεις το Π.Δ. 84/2001 για λειτουργεία ιατρείου.

2. Ο παραπάνω χώρος είναι ΧΚΧ και νομίμως υφιστάμενος σύμφωνα με την υπ.αρ. ..................... οικδομική άδεια.

 

Υ.Γ.: αν και επαναλαμβάνομαι, ας ξαναπώ ότι το ερωτημα είναι ειλικρινές...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Πρέπει να εκδώσω για πρώτη φορά βεβαίωση νομιμότητας για αδόμητο οικόπεδο.

1) τι κρατήσεις πληρώνω?

2) δηλώνω τα στοιχεία στο σύστημα όπως και στην τακτοποίση και απλά δε δηλώνω καμιά αυθαιρεσία και πατάω υποβολή; Η απαιτείται και τίποτα άλλο; Κάπου διάβασα ότι υπάρχει επιλογή στα πρόσθετα στοιχεία αλλά εγώ δε βλέπω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

sdimog δες αυτά που έχει γράψει ο xekolla

 

1.μπαίνεις στο σύστημα για τα αυθαίρετα

2.γραφεις στοιχεια γενικά για την περιοχή κτλ

3.κάνεις γεωγραφικό εντοπισμό

4.στους ιδιοκτήτες γραφεις τα στοιχεία που σου ζηταει

5.στα πρόσθετα στοιχεία γράφεις την συμφωνηθείσα τιμή, ότι θες στο κείμενο της τεχνικής έκθεσης(ουσιαστικα γραφεις αυτα που σε αφορουν απο το υποδειγμα της δηλωσης που εχει το site του ypeka) και στα σχόλια γραφεις παλι οτι θελεις

6.αφου αποθηκευσεις ότι έχεις κάνει πατας υποβολή

7.τσεκάρεις την κατηγορία βεβαίωσης που θα σου βγει αποδεχεσαι τις επιλογές και τέλος!!!

 

πατωντας το pdf κουμπι πανω δεξια στο site του τεε για τα αυθαιρετα(εκτυπωση δηλωσης),ουσιαστικα μπορεις να κανεις preview το τι θα γραφει η δηλωση σου...

 

Κρατήσεις δεν έχει.

 

Konstantinos_K , Θεώρησε οτι οι βεβαιώσεις αυτές είναι του ίδιου τύπου με τις βεβαιώσεις νομιμότητας.Πόσο θα χρέωνες εκεί? Κάπου τόσο υπολόγισε και σε αυτήν, βάλε και την εργασία της αποτύπωσης με τα σχέδια που απαιτούνται (αν θες τα περνάς στο σύστημα του ΤΕΕ και δες πόσο λέει) Το ΤΕΕ λέει για χρονοχρέωση.Βάλε μια τιμή ανά ώρα εργασίαες μηχανικού δες πόσο χρόνο απασχολήθηκες , τα έξοδά σου και κάνε σούμα.Μην περιμένεις να σου πουνε ποσό, είναι εντελώς υποκειμενικό και δε νομίζω οτι θα σε βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Manolis gon,ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ¨Όταν λες δεν έχει κρατήσεις, κόβω μόνο απόδειξη κ πληρώνω φπα? ΦΕΜ και κρατήσεις ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει; Και αν όχι, το ίδιο ισχύει και στην τακτοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

@Manolis gon

 

Φίλε μου σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.

Δεν έχω ξαναδώσει βεβαίωση νομιμότητας ή αυτή τη συγεκριμένη βεβαίωση. Θα το κάνω αυτό που είπες. Αν όμως μου προκύψει κάποιο μεγάλο ποσό;

Έχω ασχοληθεί αρκετά μ' αυτό το ακίνητο (αποτύπωση, στη νομαρχία για τις προϋποθέσεις, να βρω την άδεια στην πολεοδομία κλπ). Ίσως όμως ένας έμπειρος μηχανικός να το έκανε στο μισό χρόνο. Ίσως αν βάλω αυτές τις προϋποθέσεις στο σύστημα (με χρονοχρέωση), να μου δώσει ένα ποσό αρκετά μεγάλο. Ποιά έκπτωση σ'αυτό το ποσό είναι η σύνηθης; (ΠΟΛΛΕΣ οι ερωτήσεις, ξέρω...)

Το θέμα με λίγα λόγια είναι ο ανταγωνισμός. Ποιό ποσό μπορεί να θεωρείται ικανοποιητικό για μία τέτοια δουλειά... Αυτό δε γνωρίζω.

Έχω διαβάσει για ποσά απο 300 έως 1500€ (δε θυμάμαι, ίσως κ' παραπάνω).

Εν ολίγης αυτά είναι που με προβληματίζουν.

Και πάλι ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

sdimog, οι βεβαιώσεις δεν έχουν κρατήσεις , γιαλτι δεν υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και δεν είχε καθοριστεί νόμιμη αμοιβή.Οι τακτοποιήσεις έχουν απόλα γιατί και νόμιμη υπάρχει και στο σύστημα του ΤΕΕ υπάρχει κατηγορία για αυτήν την εργασία.

 

Κονσταντινος_Κ Κάνε μερικές δοκιμές με αυτά που είπες , δες τι ποσά βγαίνουν και αν θες μας λες ώστε να έχουμε μια εικόνα για να σου πούμε περίπου που βαδίζεις.Αλλά και πάλι μην περιμένεις νούμερα γιατί υπάρχει ο υποκειμενικός παράγοντας.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μία λυόμενη κατασκευή, στην οποία η πλατφόρμα έγινε από σκυρόδεμα όπως φαίνεται στην άδεια, απλά στο δάπεδο μετά τοποθετήθηκαν πλακάκια αντί για ξύλο όπως δείχνουν τα αρχιτεκτονικά, έγιναν ξύλινες κολώνες και στέγη όπως στην άδεια και το περίβλιμμα είναι από νευρομετάλ, από τα σχέδια δεν καταλαβαίνω με τι υλικό είναι το περίβλημα νομίζω ότι είναι οπτοπλινθοδομή, νομίζεται ότι μπορώ να δώσω βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.