Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΩΣ ΕΔΩ με τους άσχετους!!!!


Giorgos Georgiou

Recommended Posts

να αναλαβει την ευθυνη υπολογισμου του προστιμου το ΤΕΕ.Ο μηχανικος να εχει την ευθυνη των μετρησεων.τι ειμαστε εμεις ρε παιδια ?δικηγοροι η νομοθετες η ποιητες?μηχανικοι σπουδασαμε.να υπολογιζουμε μαθαμε?μηπως ειχατε στο πολυτεχνειο κανα μαθημα ερμηνειας ΓΟΚ?ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ?ΑΙΣΧΟΟΟΟΣ!!!

Edited by terry
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επίσης, να περιλαμβάνεται η επισήμανση ότι, όλοι οι μηχανικοί (μπορούν με γνωστά τα ονόματα και τα στοιχεία τους) των 100,000 (?) και πλέον υποβολών (σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ), επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα για την προσβολή της επαγγελματικής τους φήμης (στον πελάτη) και για διαφυγόντα κέρδη (λόγω των πρόσθετων εξόδων που θα γίνουν για να επανορθώσουμε τα λάθη) ... Σωρεία μηνύσεων ... Βάζουμε και τον ίδιο δικηγόρο ...

Edited by kan62
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα απο αυριο κιολας οι mods να πιασουν δουλεια, να συνταξουν το κειμενακι, να το αναρτησουν, να γινουν οι οποιες τροποποιησεις κατοπιν υποδειξεων και να δημουργηθει μια πλατφορμα ''ηλεκτρονικης'' υπογραφης...ή ακομα καλυτερα να το κατεβασουμε ολοι, να το υπογραψουμε και να το στειλουμε ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ μαζικα στο ΥΠΕΚΑ.....μπας και ξυπνησουν....λεμε τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι όλοι μαζί ίσως κάτι καταφέρουμε!!!Οργανωθείτε τώρα όμως!!Την άλλη κυριακή ίσως είναι πάλι αργά!!

Ηλεκτρονικές υπογραφές στο πολύ σκληρό κείμενο που θα συνταχθεί και παρουσία όλων μας στο ΥΠΕΚΑ!!

Μιλάμε για την υπόληψη μας εδώ...ξέφυγε πλέον το αστείο τους!!

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια αρχή?

 

'' Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΤΕΕ ''

 

'' Υπογράφουμε με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από αυτή τη σελίδα την παρούσα επιστολή προς το ΤΕΕ.

 

Η αδιαφορία του ΤΕΕ χτυπάει πισώπλατα και ξετσίπωτα τους μηχανικούς, καθώς με το νόμο περί ρύθμισης των Αυθαιρέτων, όπως εφαρμόζεται, θέτει σε κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον των μηχανικών. Όλα τα βάρη και τις ευθύνες τις φορτώνει στους Μηχανικούς. Ίσως έχει αναλάβει ρόλο, με την αδιαφορία του και ‘’ασυνείδητα πάντα’’, να παγιδεύσει τους έλληνες μηχανικούς και να τους εμπλέξει μελλοντικά σε δικαστικές διαμάχες, πειθαρχικά, κυρώσεις, οικονομικές αποζημιώσεις προς ιδιοκτήτες ακινήτων-πελάτες τους και πιθανόν με απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος, με σκοπό την μείωση του αριθού των μηχανικών ανά την επικράτεια. Απειλούμαστε από οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική απομόνωση χάριν των λαθών, παραλείψεων, ανευθυνότητας, ανικανότητας και ανεπάρκειας των αρμόδιων χαφιέδων του Υπεκα και του Τεε.

Οι Μηχανικοί δε θα γίνουμε δούλοι του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΥΠΕΚΑ και των καλοπληρωμένων και βολεμένων προέδρων, διευθυντών, συμβούλων και αυλικών τους, ούτε και των άτυπων (εν τη γενέσει τους) πρακτόρων των τροϊκανών.

Ζητούμε

- την άμεση παραίτηση του Προέδρου του ΤΕΕ

- την άμεση παραίτηση του προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας

- να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των μηχανικών από πλευράς Υπεκα και Τεε

- την παύση αναρτήσεων άχρηστων παραπλανητικών ερωτοαπαντήσεων στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Υπέκα

- την προσωρινή παύση υποβολής δηλώσεων αυθαιρέτων από το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεε

- την διασάφιση, απλούστευση του Ν. 4014 / 2011 & Τροπ. Ν.4030/2011 με νέες τροπολογίες και σχετικές εγκυκλίους

- την σύσταση σοβαρής και υπεύθυνης επιτροπής επιστημόνων μηχανικών

- την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος δηλώσεων αυθαιρέτων κατασκευών

- την επανεξέταση θεμάτων σχετικών με τις αμοιβές και την κατάταξή τους σε κατηγορίες αναλόγως της έκτασης του αυθαιρέτου και της απαιτούμενης εργασίας για τη ρύθμισή του

Υπογράφουμε επώνυμα με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από αυτή τη σελίδα, αυτή την επιστολή προς το ΤΕΕ.''

 

 

Ελπίζω κάποιος άλλος να γράψει καλύτερα, να τροποποιήσει ή να συμπληρώσει το παρόν κείμενο, ώστε να δημιουργηθεί νέο, τελειότερο και να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας.

Edited by Ιάμβλιχος
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

να προσθέσω και εγώ την φωνή μου , με την φωνή των συναδέλφων μου για την ξεφτίλα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό Και δεν φτάνει που έχουμε πάψει να λειτουργούμε δημιουργικά για ανάπτυξη μελετώντας έργα και παράγοντας έργο , καταλήξαμε να γίνουμε γραφειοκράτες προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε νόμους που ο ένας έρχεται να συπληρώσει το προηγούμενό του και να γινόμαστε και ρεζίλι στους πελάτες μας χάνοντας την εκτίμησή τους.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και κάποια θετικά όπως το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και την συμβολή του ΤΕΕ σε αυτό και με τα λάθη του , όμως η ανάγκη για άμεση εισπραξη χρημάτων από την πολιτεία οδηγεί σε νόμους και αποφάσεις στο πόδι , με αποτέλεσμα να χάνονται και τα θετικά του 4014 Αν γίνει κριτήριο για την εφαρμογή του νόμου , η καταγραφή και εξάλειψη στο μέλλον του φαινομένου των αυθαιρέτων και όχι η με κάθε τρόπο είσπραξη χρημάτων που φαίνεται να αποτελεί το μόνο στόχο μέχρι τώρα , μπορεί ο 4014 να αποτελέσει κάτι θετικό και να μην έχουμε τουλάχιστον τύψεις για την συμμετοχή μας στην εφαρμογή του

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ιάμβλιχε το κείμενο είναι δικό σου? Αν ναι γιατί λες να παραιτηθεί ο πρόεδρος του τμήματος της κεντρικής Μακεδονίας σε ένα πανελλαδικό κείμενο που πρέπει να συντάξουμε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.