Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο με ψευδή άδεια


Recommended Posts

Γιώργο:

Μήπως ο οικισμός ήταν χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός και η Ο.Α αφορά σε ανέγερση κατοικίας στο συνεκτικό του τμήμα? (στη περίπτωση αυτή δεν ενδιαφέρει το πλάτος του δρόμου).

Επιπλέον, μήπως ή άδεια αφορούσε προσθήκη καθ ύψος σε υφιστάμενο κτίριο το οποίο βρισκόταν στην εδαφική λωρίδα του οικοπέδου, στην οποία θεωρητικά θα είχε απαιτηθεί η παραχώρηση για να καταστεί το πλάτος από τον άξονα του δρόμου 2 μ, αλλά στη περίπτωση αυτή δεν απαιτείται παραχώρηση (που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει)?

Επίσης εξέτασε την απόφαση οριοθέτησης μήπως και ορίζει κάτι διαφορετικό για την γραμμή δόμησης και μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις αυτοψία να διαπιστώσεις πως έχουν υλοποιηθεί τα όρια σε σχέση με το δρόμο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 111
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι το έχω μετρήσει το οικόπεδο και το δρόμο και ταιριάζει με το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας. Ο δρόμος είναι πολύ στενός. Σε ένα σημείο του δρόμου έχει πλάτος 2,28 μ και μέσο πλάτος 2,80 μ. Το θέμα που κολλάω δεν είναι το 2,90μ αντί 3,00μ αλλά το 2,28μ αντί τουλάχιστον 4,00 μ. Η άδεια βγήκε το 1995 και πάω με το Π.Δ.24-04-1985 ΦΕΚ181Δ/1985. Πιστεύω είναι όλο αυθαίρετο γιατί το οικόπεδο είναι άρτιο αλλά ΜΗ οικοδομήσιμο. Είναι ψευδής δήλωση κατά τη γνώμη σας ότι αποκρύφθηκε η αναγραφή του πλάτους της δημοτικής οδού έμπροσθεν από την ιδιοκτησία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το τοπογραφικό της Ο.Α. δεν έχει δήλωση μηχανικού Ν.651/77, και το γεγονός ότι στο διάγραμμα κάλυψης που θεωρήθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο αναφέρει ο μηχανικός πραγματοποιούμενα και επιτρεπόμενα στοιχεία; Επιβαρύνεται με τους μέγιστους συντελεστές κατά τη γνώμη σας;

Παύλο  τα έχω εξετάσει όλα αυτά. Δεν είναι παραδοσιακός οικισμός ούτε έγινε προσθήκη καθ' ύψος. Απαιτείται 4 μ. πλάτος και δεν αναγράφηκε το πραγματικό μέσο πλάτος 2,80 μ. ξεκάθαρα κατά την ταπεινή μου γνώμη από πρόθεση. 

TOPO.pdf

Edited by Γιωργο
Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος ότι εντάσσεσαι στην περίπτωση όπου απαιτείται πλάτος δρόμου 4μ;

Αν είναι όπως τα λες θα έπρεπε να γίνει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης της επιπλέον λωρίδας γης που απαιτείται πριν βγει η άδεια.

 

Η άδεια σε ενδεχόμενη καταγγελία ανακαλείται ως εκδοθείσα με ψευδή στοιχεία με υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου. 

 

Μέχρι πάντως αυτό να γίνει έχει νόμιμη ισχύ.

 

Πάντως στον καινούργιο νόμο αν δεις δεν λέει πουθενά για επιβάρυνση με μέγιστους συντελεστές για αυτές τις περιπτώσεις. 

 

Για το τι θα πράξεις όπως είπα παραπάνω.

 

Ξανακοίτα για καλό και για κακό μήπως υπάρχει κάποια παρέκκλιση ή οτιδήποτε άλλο, για να είσαι σίγουρος.

 

Θεραπεία του τύπου να γίνει τώρα η παραχώρηση της λωρίδας γης δεν γνωρίζω εάν μπορεί να γίνει. 

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι απαιτείται 2 μ ημιπλάτος και έπρεπε να είχε γίνει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης της επιπλέον λωρίδας γης που απαιτείται πριν βγει η άδεια. Θεωρείται ιδανικό τμήμα που αντιστοιχεί στην αρτιότητα και τοποθετείται εντός του συγκεκριμένου τμήματος των 500 τμ σύμφωνα με τους όρους δόμησης των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων  (ΠΔ 24-04-1985 ΦΕΚ181Δ/1985). Άρα απαιτείται 2 μ από τον άξονα της οδού. Αφού θεωρείται ότι εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία παίρνει τους μέγιστους συντελεστές χωρίς να αναφέρεται στο Ν. 4014/ 2011 άλλα σύμφωνα με την σχετική ερωτοαπάντηση. Συμφωνείτε;

Παραχώρηση της λωρίδας γης ώστε να έχει ημιπλάτος 2μ μπορεί και πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου (δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο τμήμα γης που θα παραχωρηθεί και εκδίδεται βεβαίωση νομιμότητας για την υπό παραχώρηση λωρίδα γης) αλλά το πρόστιμο δεν αλλάζει και βγαινεί με τους μέγιστους συντελεστές. Συμφωνείτε;

Edited by Γιωργο
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν κάνανε την παραχώρηση πριν βγει η άδεια. Υπήρχε κάποιος λόγος ή απλή αμέλεια; Δεν ξέρω εάν γίνεται τώρα. Δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ψάξτω όμως εάν υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα να πεις και σε εμάς. Η ας πει όποιος γνωρίζει. 

 

Θα εξαντλούσα πρώτα όλες τις άλλες εναλλακτικές πριν το δηλώσω όλο ως αυθαίρετο.

 

Σου είπα στον καινούργιο νόμο δεν θα παίζουν οι μέγιστοι συντελεστές.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Αφού η απαίτηση ήταν για 4μ και το ψευδές 3μ δεν έπρεπε να επιτρέψει την έκδοση της Ο.Α.

Μήπως ίσχυε κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Το πλάτος 3 μ είναι το πραγματικό και στο τοπογραφικό της άδειας αναφέρεται μόνο κοινοτική οδός χωρίς να αναφέρει το πλάτος. Με το κλιμακόμετρο προκύπτει 3 μ περίπου. Για να είναι οικοδομήσιμο η απαίτηση είναι 2 μ το ημιπλάτος και δεν έπρεπε να επιτρέψει την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έπρεπε να γίνει η παραχώρηση λωρίδας η οποία γίνεται και τώρα και δεν ισχύει κάτι άλλο που μας διαφεύγει, γιατί δεν το βάζεις προς νομιμοποίηση ταυτόχρονα με τον ημιυπαίθριο, ειδικά αν έχει και τίποτα άλλα ψιλά που είναι νομιμοποιήσιμα; Στην πολεοδομία τι λένε, μιας και προσυπέγραψαν τοπογραφικό που δεν πληροί τις προδιαγραφές;

 

Υ.Γ.: Μήπως εννοούσες 4μ στο πρώτο σου post, γιατί όπως το έλεγες στην αρχή "η κοινόχρηστη οδός έχει πλάτος 2,80 έως 3,00 μ (αντί 3,00)" είναι διαφορετικό από το 2,28 αντί 4,00.

 

Σε εντός οικισμού άρτιο αλλά ΜΗ  οικοδομήσιμο οικόπεδο, επειδή το πλάτος της δημοτικής οδού έμπροσθεν της ιδιοκτησίας είναι κάτω από 3 μ

Link to comment
Share on other sites

Της πολεοδομίας πάντως μην της αναφέρεις τίποτα για το τοπογραφικό γιατί θα καρφωθείς. Αυτοί ότι θέλουν υπογράφουν και δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Πρακτικά όλη η ευθύνη πέφτει πάνω μας. 

Link to comment
Share on other sites

ΟΙΚ.ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 28/7/2011.ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΤΙΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΜ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΟΙΚ.ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΤΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 28/7/2011.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΤΜ ΤΗΣ ΟΙΚ.ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 28/7 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ 4014 ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Η ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.