Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας συνάδελφοι. 

Έχω οικόπεδο σε πόλη με ρυμοτομικό σχέδιο που εγκρίθηκε με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1923. Το οικόπεδο είχε αρχικό εμβαδόν 486,00τ.μ. και εντός αυτού βρίσκεται δυώροφη οικοδομή και 2 αποθήκες. Το οικόπεδο προυφίσταται της ρυμοτομίας. Στην εν λόγω περιοχή, συντάχθηκε το 1978 πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού υποχρεώσεων και το 78 επικυρώνεται εν μέρη με απόφαση νομάρχη η εν λόγω πράξη. Το 87 συντάσσεται πράξη τακτοποίησης για τα σημεία που δεν επικυρώθηκαν στου 78 την πράξη και επικυρώνεται το 87 πάλι με απόφαση νομάρχη. Στο δια ταύτα, από την πράξη τακτοποίησης το εν λόγω οικόπεδο μένει 71 τ.μ. . Την ιδιοκτησία μου πρέπει να την αποζημιώσει ο Δήμος και άλλες 5 ιδιοκτησίες. Μέχρι σήμερα από το 1978, έχουν καταβληθεί με παρακατάθεση αποζημιώσεις από 2 ιδιοκτησίες. Ο Δήμος δεν είναι μέσα σε αυτές τις 2.  Τα λεφτά που καταβλήθηκαν από τις 2 ιδιοκτησίες ο πελάτης δεν τα πήρε ποτέ από το ταμείο παρακαταθηκών. Η εν λόγω πράξη θεωρείται τελεσίδικη ή μπορώ να προχωρήσω σε άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης;

• Απαντήσεις 131
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
On 14/8/2025 at 10:09 ΠΜ, Dudu1993 said:

Καλημέρα σας συνάδελφοι. 

Έχω οικόπεδο σε πόλη με ρυμοτομικό σχέδιο που εγκρίθηκε με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1923. Το οικόπεδο είχε αρχικό εμβαδόν 486,00τ.μ. και εντός αυτού βρίσκεται δυώροφη οικοδομή και 2 αποθήκες. Το οικόπεδο προυφίσταται της ρυμοτομίας. Στην εν λόγω περιοχή, συντάχθηκε το 1978 πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού υποχρεώσεων και το 78 επικυρώνεται εν μέρη με απόφαση νομάρχη η εν λόγω πράξη. Το 87 συντάσσεται πράξη τακτοποίησης για τα σημεία που δεν επικυρώθηκαν στου 78 την πράξη και επικυρώνεται το 87 πάλι με απόφαση νομάρχη. Στο δια ταύτα, από την πράξη τακτοποίησης το εν λόγω οικόπεδο μένει 71 τ.μ. . Την ιδιοκτησία μου πρέπει να την αποζημιώσει ο Δήμος και άλλες 5 ιδιοκτησίες. Μέχρι σήμερα από το 1978, έχουν καταβληθεί με παρακατάθεση αποζημιώσεις από 2 ιδιοκτησίες. Ο Δήμος δεν είναι μέσα σε αυτές τις 2.  Τα λεφτά που καταβλήθηκαν από τις 2 ιδιοκτησίες ο πελάτης δεν τα πήρε ποτέ από το ταμείο παρακαταθηκών. Η εν λόγω πράξη θεωρείται τελεσίδικη ή μπορώ να προχωρήσω σε άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης;

Μόνο με την κατάθεση της αποζημίωσης από τους 2 η απαλλοτρίωση δεν θεωρείται συντελεσμένη καθώς για να θεωρηθεί ως τέτοια πρέπει να σου καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις. (σχετικές οι συνημμένες)

Όσο για το αν μπορείς να προβείς  σε άρση της φυσικά και μπορείς ή μέσω του Ν 4759/20 (άρθρα 87-93) ή μέσω της δικαστικής οδού.  

Γνωμοδότηση 961 1986.docx

Γνωμοδότηση 1001 1985 1.docx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.