Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Με προβληματίζει λίγο ο ορισμός του ''γωνιακού κτηρίου'' στη σελίδα 41 της ΤΟΤΕΕ 1. Γράφει: ''Γωνιακό κτήριο'' ορίζεται αυτό που έχει ελεύθερες τουλάχιστον 2 κάθετες μεταξύ τους πλευρικές όψεις. Τι ακριβώς εννοεί;

 

Έχω 4όροφη οικοδομή, ορθογώνια σε κάτοψη (11Χ13), που από τη μία εφάπτεται με μονόροφο και από την άλλη με ακάλυπτο της διπλανής οικοδομής. Πίσω η οικοδομή που μ' ενδιαφέρει έχει τον ακάλυπτό της.

 

Θεωρώ ότι έχω ''μη γωνιακό κτήριο''. Τι λέτε;

 

Όσον αφορά στην έκθεση κτηρίου, Το θεωρώ ενδιάμεσο, γιατί είναι εντός της πόλης, αλλά δεν εφάπτεται σε καμία πλευρά του με άλλη οικοδομή, ώστε να είναι προστατευμένο τελείως. Σωστά;

 

Να προσθέσω κ κάτι ακόμα στα παραπάνω ερωτήματά μου. Στις διαφανείς επιφάνειες θέλω να περάσω τον τύπο ανοίγματος. Ζητάει ποσοστό πλαισίου. Έχει επιλογές 20%, 30% κ 40%. Έχω π.χ. 35% ή 45%. Τι θα βάλω; Την τιμή που έχω υπολογίσει ή μία από τις τρεις διαθέσιμες; Γιατί αν βάλω τις δικές μου τιμές δεν υπολογίζει αυτόματα το U.

Edited by γ.ταφ
Link to comment
Share on other sites

@γ.ταφ

Έτσι όπως το περιγράφεις, φαίνεται σαν να έχεις τρεις ελεύθερες όψεις, οπότε σίγουρα δύο κάθετες μεταξύ τους.

...Όσον αφορά στην έκθεση κτηρίου, Το θεωρώ ενδιάμεσο, γιατί είναι εντός της πόλης, αλλά δεν εφάπτεται σε καμία πλευρά του με άλλη οικοδομή, ώστε να είναι προστατευμένο τελείως. Σωστά;

Μάλλον το ανάποδο. Προστατευμένο εξαιτίας του ότι είναι εντός του αστικού ιστού (και πιθανόν με πυκνή δόμηση).

Ενδιάμεσο, νομίζω πως το θεωρείς όταν είναι σε επαφή με όμορα.

Link to comment
Share on other sites

@Fico

Με την τελευταία έκδοση (1.29.1.19_20_05_12) ή μήπως έχεις την 1.29.1.19.10.05.12 χωρίς το patch; Γιατί σε ένα αρχείο που δοκίμασα, με μ.θ.χ και φυσικά διαχωριστικές επιφάνειες, δεν έχει διαφορές.

 

panos-vicious σε ευχαριστω,

 

ήταν ακριβώς αυτό που είπες, δεν είχα το patch. Τώρα λέω να εγκαταστήσω εξ' ολοκληρου την νέα 1.29

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

@panos-vicious, αν κατάλαβα το σκεπτικό σου:

 

1. Το θεωρείς γωνιακό κτήριο, αφού 2 πλευρικές όψεις, πχ. η φάτσα και η μια τουλάχιστον κάθετή της όψη είναι ελεύθερες (η κάθετη εφάπτεται σε αυλή της διπλανής οικοδομής).

2. Προστατευμένο, αφού είναι εντός πόλης με πυκνή δόμηση, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με άλλες οικοδομές ώστε να ''προστατεύεται περισσότερο''.

 

Σε πιάνω;

 

Όσον αφορά στο ερώτημά μου για το ποσοστό πλαισίου που εισάγουμε στον τύπο ανοίγματος, έχεις άποψη;

Link to comment
Share on other sites

Αν τα κουφώματά σου είναι <<κοντά>> στις τιμές του πίν. 3.12 παίρνεις τις έτοιμες. Π.χ. για 35% και 45% εγώ θα έπαιρνα το 40%.

 

Το καλύτερο βέβαια είναι τα U και gw να τα υπολογίζεις και να τα καταχωρείς χειροκίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι για τα κλιματιστικά πότε έχουμε και πότε όχι υδραυλική ισορροπία δικτύου τερματικών μονάδων;

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση χαλασμένου κλιματιστικού δε το λαμβάνουμε καθόλου υπόψη και ορίζουμε θεωρητικό σύστημα ψύξης, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά μην το λάβεις καθόλου υπόψη σου.

Υπολογίζουμε πάντα ό,τι αποτυπώνουμε εκείνη την στιγμή.

 

Τώρα αν πρόκειται να φτιαχτεί και δεν είναι πλήρως σε αχρηστία, νομίζω δεν θα σου λεγε κανείς κάτι και να το υπολόγιζες...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

διαμέρισμα ~80μ², το οποίο αποτελείται από σαλοκουζίνα, δύο δωμάτια και λουτρό. Στην σαλοκουζίνα (~38μ²) υπάρχει (1) κλιματιστικό (18.000 BTU) για θέρμανη/ψύξη και από (1) κλιματιστικό (9.000 BTU το κάθε ένα) σε κάθε δωμάτιο (επιφάνειας ~13μ² το κάθε ένα).

1. Θεωρώ ότι καλύπτω το 100% της θέρμανσης με βάση τα παραπάνω;

2. Εάν ναι, ως ισχύ βοηθητικών μονάδων θέρμανσης τι βάζω; Γενικά εάν το σύστημα θέρμανση είναι με κλιματιστικά στην ισχύ των βοηθητκών μονάδων συμπληρώνω κάτι;

3. Μπορώ να πω ότι ως κατηγορία αυτοματισμών είναι Β; (η πάω Γ, λόγω του ότι δεν έλεγχο λειτουργίας-ούτε και τερματικές μονάδες) των τερματικών μονάδων στους χώρους του λουτρού και του χωλ)

4. Εάν τα κλιματιστικά έχουν διαφορετικό COP και ΕΕR, πρέπει να δημιουργήσω δύο θερμικές ζώνες; ή απλά να τα "περάσω" σε δύο διαφορετικές γραμμές

Ευχαριστώ

Edited by ay8airetos
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.