Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

@nik για το #1643

Το 1, δηλαδή ολόκληρη την τιμή 3,70 ή 1,00 (αν έχεις μονωμένη πλάκα κάτω από αμόνωτη στέγη). Η πλάκα θεωρείται σε επαφή με εξωτερικό αέρα και οι τιμές του πίνακα έχουν βγει υπολογίζοντας και το κενό αέρα μεταξύ πλάκας και στέγης αλλά και τον μειωτικό συντελεστή b.

 

@1975

Στη θέρμανση, στην παραγωγή βάζεις την πραγματική εγκατεστημένη ισχύ και όχι τη μεταφερόμενη από το δίκτυο. Τώρα αν τυχόν η ισχύς δικτύου του δυσμενέστερου κλάδου (εδώ έχεις μάλλον μόνο έναν) τυχαίνει να είναι ίδια με την πραγματική ισχύ, επειδή ng1 = ng2 =1 αυτό είναι άλλο πράγμα. Δεν ισχύει όμως το ανάποδο.

Το 0,873 από που προκύπτει;

Επίσης, στα βοηθητικά συστήματα στη θέρμανση, τα 0,5 kW επιμερισμένη ισχύς για ένα διαμέρισμα 55 τ.μ. σε μια πενταόροφη οικοδομή, φαίνονται υπερβολικά πολλά. Πόσα W κυκλοφορητή (στη μεγάλη σκάλα) έχεις και πόση απορροφόμενη ηλεκτρική ισχύ καυστήρα;

 

Συγγνώμη, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να ξαναδιάβαζες με προσοχή τις ΤΟΤΕΕ και τη βοήθεια του προγράμματος;

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

@nik

Το είδα. Ή θα υπολογίσεις το U από τη σχέση 2.4 της 2.1.5 (θεωρώντας πάλι ολόκληρη την τιμή του και σαν επιφάνεια προς εξωτερικό αέρα) ή θα το πάρεις από τον πίνακα 3.4.β. Για να χρησιμοποιήσεις όμως τη σχέση 2.4 θα πρέπει να γνωρίζεις τις στρώσεις των υλικών και το συντελεστή θερμοπερατότητάς τους.

 

@1975

Στην παραγωγή θα βάλεις: ισχύ 23,26 kW και β.α. = ngen = ngmxng1xng2 = 0,919 x 0,95 x 1 = 0,873

Στο δίκτυο: ισχύς = 23,26 x ng1 x ng2 = 23,26 kW x 0,95 x 1 = 22,097 kW και β.α = από τον πίνακα 4.11.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

παιδιά έχει τύχει σε κανέναν η Pgen (από τον γνωστό τύπο) να βγαίνει πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική ισχύ ενός λέβητα ?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ μεγαλύτερη δεν μου έχει τύχει αλλα λίγο μεγαλύτερη ναι... και θεώρησα μονάδα (1) τον συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης .

Link to comment
Share on other sites

και αλλη μια ερωτηση, στη βοηθεια του λογισμικου, για τα συστηματα θερμανσης λεει:

 

" Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα αναλυτικά στοιχεία για τα βοηθητικά συστήματα, τότε επιλέγεται ένας τύπος, εισάγεται σαν αριθμός η μονάδα και σαν ισχύς η συνολική εγκατεστημένη ισχύς."

 

 

ποια συνολικα εγκατεστημενη ισχυς ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.