Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρέωση νέας ΥΔΕ (και τα κακώς κείμενα εν γένει)


elektrogrammi

Recommended Posts

αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τους υπογραφάκηδες , δεν μπορώ να το καταλάβω. μια φορά που συνάντησα έναν Θεσσαλονικιό ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη και όταν τον ρώτησα πόσο χρεώνουν μια ΥΔΕ , μου απάντησε για το σκηνικό που υπάρχει ,παρουσιάζοντας μου το ως κάτι φυσιολογικό. μάλιστα του έπεσε το σαγόνι (κυριολεκτικά) όταν του είπα πόσο και πως χρεώνω μια ΥΔΕ γιατί εκεί χρεώνουν 70 με 80 € . Το παράρτημα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ή τα αντίστοιχα σωματεία των ηλεκτρολόγων . δεν κάνουν τίποτα? Το θέμα δεν είναι ότι χρεώνουν λίγο .Το θέμα είναι (όπως μου εξήγησε ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος) ότι σου δίνουν ένα σχέδιο μιας άσχετης οικοδομής , με μετρήσεις ότι να 'ναι και από εκεί παν' κι άλλοι. Το όλο αυτό έγγραφο δεν θεωρείται ψευδή δήλωση, διότι ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα ? Δεν μπορεί να επέμβει ένας εισαγγελέας γι'αυτή τη κατάσταση? εγώ προσωπικά για να συνέβαινε κάτι τέτοιο εδώ , θα το είχα κυνηγήσει με κάθε νόμιμο τρόπο.   .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 480
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τους υπογραφάκηδες , ΥΔΕ γιατί εκεί χρεώνουν 70 με 80 € . 

Αν κάνεις-ετε μια αναζήτηση (Γκουγκλαρισμα) θα δεις-ειτε οτι τα 80 φαντάζουν σαν κάτι το <<ιδανικό>> τώρα ειμαστε στο πενηντάρικο με λα μέσα, θεωρήσεις ΦΑΠΑ κτλπ και παράδοση αυθημερόν στην πόρτα σας. Το μόνο που έμεινε είναι ότι δεν το πάμε και στην ΔΕΗ...

 Όσον αφορά για την ποιότητα του σχεδίου αν με αφήνουν οι διαχειριστές μπορώ άνετα να ανεβάσω κάποιο που έπεσε <<κατά λάθος>> στα χέρια μου, από τους εν λόγο κυρίους...Περιμένω το οκ. Φυσικά με σβησμένα τα προσωπικά δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

η ιστορία που σου είπα έγινε πριν 2,5 χρόνια , οπότε λογικό μου ακούγεται να έχει πέσει στο 50 -ρικο ,λόγο των καιρών . αν θες στείλε μου το σε μύνημα να θαυμάσω μεγαλεία .

Link to comment
Share on other sites

 . αν θες στείλε μου το σε μύνημα να θαυμάσω μεγαλεία .

Κανε υπομονή και αν δεν πάρουμε την έγκριση θα το εχεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Η λύση που προτείνω είναι η εξής, πάει ο πελάτης στη δεη και του λέει η δεη το σχέδιο κοστίζει 150 ευρώ π.χ

Τα πληρώνει εκεί και μετά πάει σε ηλεκτρολόγο για να του κάνει την δουλειά. Και πάει ο ηλεκτρολόγος και πληρώνετε απο την δεη μετά. Έτσι θα υπάρχει μια τιμή για όλους και όχι ΥΔΕ με 35 ευρώ που βλέπω και τρελαίνομαι.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση που προτείνω είναι η εξής, πάει ο πελάτης στη δεη και του λέει η δεη το σχέδιο κοστίζει 150 ευρώ π.χ

Τα πληρώνει εκεί και μετά πάει σε ηλεκτρολόγο για να του κάνει την δουλειά. Και πάει ο ηλεκτρολόγος και πληρώνετε απο την δεη μετά. Έτσι θα υπάρχει μια τιμή για όλους και όχι ΥΔΕ με 35 ευρώ που βλέπω και τρελαίνομαι.

αυτο που λες ειναι παραλογο....

η μονη λυση ειναι να κανεις σωστα την δουλεια σου για να μην μπλεξεις εσυ ... να κοιτας την παρτι σου ... γιατι αν γινει μια στραβη και εχεις κανει λαμογια σε σενα θα ριξουν την ευθυνη .... εγω προσωπικα τα τελευταια 2 χρονια τα εχω παρει και λεω ακριβα εννοειτε οτι κανω προβλεπομενη δουλεια και με αποδειξη ... αν ειναι και φυγει ο πελατης δεν με νοιαζει τι ειχα τι εχασα ... αν παρω ομως την δουλεια θελω να κοιμαμε ησυχα ... παλια σφραγιζα σε κανεναν γνωστο το κοκκινο βιβλιο τις πυροσβεστικης χωρις ελεγχο και πολλες φορες επειδη ηταν γνωστοι το εκαναν και τσαμπα ... τωρα τερμα και αυτα ... καταθεση πρωτα στην τραπεζα τους λεω και μετα την δουλεια ... παντα φυσικα εκανα προβλεπομενη δουλεια αλλα χτυπαγα τις τιμες ...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

 ... αν ειναι και φυγει ο πελατης δεν με νοιαζει τι ειχα τι εχασα ... 

  Αγαπητέ συνάδελφε σε αυτό θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Η <<λογική>>  σε αυτό είναι, έφυγε απο εσένα και πήγε στον αλλού τον <<μαγκάκο>> κτλπ. Το θεωρείς σωστό να βγάζουν τέτοια εποχή όλοι αυτοί καλό και ξεκούραστο μεροκάματο εις βαρος όλων των υπολοίπων και το χειρότερο οδηγώντας τους στην ανέχεια? Ποιος ο λόγος μια επένδυσης ενός μηχανήματος 1000-3000 ευρώ? Για να το έχεις στο ντουλάπι ή να συντηρούμε τις εταιρίες εξοπλισμών? Μου θυμίζεις τώρα άλλες υποθέσεις, στρατιωτικά εξοπλιστικά συστήματα κτλπ. Ας σοβαρεύουμε όλοι μας επιτέλους και να κυνηγήσουμε όσους κάνουν στον κλάδο μας ζημιά, είτε αυτοί λέγονται υπογραφακηδες είτε δουλεύουν αράπικα είτε είναι μη αδειούχοι. Αν θέλουμε ο κλάδος να συμμαζευτεί, θέλει δράσεις από όλους μας άμεσα. Στην τελική βρε μάστορα δεν ειναι λογικό και σωστό να πληρώνω εγώ Εφορια ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ λογιστές και χίλια δυο κέρατα (η να τα χρωστώ για μια ζωή) και εσύ να δουλεύεις μαύρα..... 

 

ΥΓ. Ξερω ότι τα λόγια μου θα ενοχλήσουν πολλους αλλά αν θέλουμε να λέμε αλήθειες έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα, όσο δε για το αυριο αν συνεχίσουμε έτσι θα είναι αβέβαιο. Θα τελειώσω με μια παροιμια που είναι και πολύ επίκαιρη: Ηρθε ο κλέφτης στην γειτονιά σου θα έρθει και στην πόρτα σου, (καιρός να λάβεις τα μετρα σου).

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Edited by NIKOS ASTROS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο Αδειούχος ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος ,έχει  υποχρεώσεις απέναντι στους άλλους 

%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%συναδέλφους.

 Οι υποχρεώσεις αυτές ,κατηγοριοποιούνται σε συμβατικές που αναγράφονται στα καταστατικά των σωματείων ,υποχρεωτικές δηλαδή την συμμόρφωση στην νομοθεσία  και ηθικές .

 
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές :
 
Οφείλει να συμπεριφέρεται στους άλλους  συναδέλφους του με ευγένεια και να διαμορφώνει ισότιμες σχέσεις ,που να αποπνέουν συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.
 
Οφείλει να επιδιώκει αρμονικές σχέσεις με τους  άλλους συναδέλφους είτε ανήκουν στο ίδιο σωματείο είτε σε άλλο , είτε σε άλλη πόλη , στο κάτω κάτω συνάδελφοι είναι και αυτοί.
 
Οποιαδήποτε υβριστική ή αντικοινωνική  έκφραση προς τον άλλο συνάδελφο ,ακόμα και αν είχε βάση ,στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίων του και θα χάσει το δίκιο του, λόγω της κακής συμπεριφοράς του .Με ευγένεια θεωρούμε ότι μπορούν να λυθούν καλύτερα τα προβλήματα και αν όχι υπάρχουν και τα ένδικα μέσα.
 
Είναι ανεπίτρεπτο και ηθικά και νομικά κολάσιμο να προσβάλλει τον συνάδελφο του  προς τρίτους και ιδιαίτερα υποψήφιους πελάτες  με δυσμενείς κρίσεις ως προς τις ικανότητες του και συκοφαντώντας  τον , να στοχεύει στην εκτόπιση του και την ανάληψη του έργου.Επιπροσθέτως στοιχειοθέτει ποινικά κολάσιμη πράξη και ο παθών έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να αξιώσει είτε ηθική είτε χρηματική αποζημίωση .
 
Ηθική υποχρέωση του ηλεκτρολόγου είναι ,όταν του ανατίθεται έργο στο οποίο ο πελάτης είχε απασχολήσει άλλον ηλεκτρολόγο και η εργασία είναι εκκρεμής ,να ελέγξει αν ο προηγούμενος συνάδελφος  έχει εξοφληθεί για τις εργασίες που έχει κάνει .Για να μην παρουσιάζονται φαινόμενα παραπλάνησης , να επικοινωνεί ο ίδιος με τον συνάδελφο και ύστερα απο την έγκριση του, να αποπερατώνει το έργο.
 
 
Σύμφωνα με τα χρηστά ήθη , όταν κάποιος συνάδελφος  για λόγους ανωτέρας βίας  ( λόγους  υγείας , οικογενειακούς λόγους ,  φυσικά αίτια κ.λ.π.) δεν δύναται να αποπερατώσει το έργο το οποίο έχει αναλάβει  ή στον χρόνο που έχει συμφωνηθεί , να συνδράμει και να βοηθήσει όταν του ζητηθεί και όχι να αρνηθεί με στόχο την ανάληψη του έργου.
 
Οι έμπειροι απο τα χρόνια εργασίας ή καλύτερα καταρτισμένοι ηλεκτρολόγοι δεν πρέπει να είναι υπερόπτες και να βλέπουν τους άλλους νεότερους συναδέλφους αφ΄υψηλού. Ας αναλογιστούν ότι και αυτοί από κάπου ξεκίνησαν και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, τους βοήθησαν να ανέλθουν επαγγελματικά , δίκαιο δεν είναι να πράξουν και αυτοί το ίδιο ανταποδοτικά
 
Όπως λέει και το άρθρο 10 , του δεκάλογου Συναδελφικότητα . Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, γνωρίζουμε ότι οι πιο δυνατοί θα επιβιώσουν. Πρέπει να γίνεται όμως με το σωστό τρόπο και όχι με αθέμιτο ανταγωνισμό Στο κάτω  κάτω , υπάρχουν τόσοι πολλοί λαθρεγκαταστάτες που περιμένουν  στην γωνία για να εκμεταλλευτούν αυτή την αντιπαλότητα. Ενωμένοι ,πετυχαίνουμε περισσότερα.....
 
Edited by NIKOS ASTROS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως ότι λένε στο παραπάνω διάγγελμα , το αναιρούν οι ίδιοι (όχι όλοι ,οι περισσότεροι) . Εδώ Ηράκλειο που είμαι ,είχα βαρεθεί να ακούω για αλληλουποστήριξη και συναδελφικότητα και την επόμενη να καρφώνει ο ένας στον άλλο μαχαίρια. Μόνο στο θέμα  ανάληψης ημιτελής δουλειάς πράττανε τα δέοντα. Από 'κει και έπειτα άστα να πάνε. Υπογράφανε ΥΔΕ σε εγκαταστάσεις που δεν είχαν αναλάβει οι ίδιοι , αλλά οι υπαλλήλοι τους , για να δίνανε προσφορά θέλανε να τους πούνε τι τιμή είχες δώσει και έδιναν τιμή χαμηλότερη από τη δική σου χωρίς να έχουν δει τη δουλειά με αποτέλεσμα είτε στο τέλος να υπερχρεώνανε τον πελάτη είτε να άφηναν τη δουλειά στη μέση.Χώρια το κράξιμο που έτρωγες στον υποψήφιο πελάτη κι ας μην σε γνώριζε ο αντιμαχόμενος ηλεκτρολόγος. Δεν τα λέω από κακία , τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι και αμφιβάλλω αν θα αλλάξει ποτέ το σκηνικό αυτό

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θελει ενας ιδιοκτητης να βγαλει ΥΔΕ για ενα ενα σπιτι που νοικιαζει γιατι το προηγουμενο εχει ληξει.

Το ρολοι ειναι ακομα στο ονομα του ιδιοκτητη αλλα με το που βγαλει το ΥΔΕ ,θα αλλαξει το ονομα του ρολογιου και θα το βαλει στον ενοικιαστη.

 

Ερωτηση

Σε ποιανου ονομα θα βγει το ΥΔΕ; Εχω μιλησει με 2 ηλεκτρολογους ακρη δεν εχω βγαλει.ο ενας λεει στου ενοικιαστη.Ο αλλος λεει στο ονομα του ιδιοκτητη και θα γραφει μεσα οτι χρηστης ειναι ο ενοικιαστης. Αν ισχυει το 2ο οταν θα παει ο ιδιοκτητης να το καταθεση στη ΔΕΗ θα πρεπει να ειναι και ο ενοικιαστης μαζι;

Edited by Riddick
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.